Megmutatták a videót, amelyen a szökött rabot üldözik, meglövik és elkapják

Publikálás dátuma
2019.02.18. 13:12

Fotó: police.hu
A felvételen az is látszik, hogyan távozott az őrhöz pisztolyt szegező a rab a Fővárosi Törvényszékről.
Eddig nem látott felvételeket hozott nyilvánosságra a rendőrség a múlt pénteken megszökött fegyveres rab elfogásáról - írja az Index. A portál által közzétett videón látszik, ahogy egy civil sofőr puszta kézzel harcba száll a fegyveres szökevénnyel, akire később a rendőrök több lövést is leadnak, így végül összeesik. Egy rövid bejátszás pedig arról is szerepel, amint a fogoly az őrhöz pisztolyt szorítva megszökik a Fővárosi Törvényszékről:
Szerző
Frissítve: 2019.02.18. 13:33
18

A hatályos jogszabályok szerint ez a cikk olyan elemeket tartalmazhat, amelyek kiskorúak számára károsak lehetnek. Ha Ön elmúlt 18 éves, kattintson a gombra, és a tartalom elérhető lesz. Minden más esetben görgessen tovább a következő cikk megtekintéséhez.

Vádemelés strómanok ellen - 20 év börtönt is kaphatnak az adócsalók

Publikálás dátuma
2019.02.18. 10:58
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt 16 személy ellen, akik a vád szerint a betonacél kereskedelemben építettek ki fiktív cégláncolatot és így csaltak el több mint 400 millió forintnyi adót.
A vádirat szerint, amelyet az Ügyészség honlapja ismertet, egy 43 éves férfi jelentős vagyonnal és befolyással rendelkezett a hozzá kötődő, nála rosszabb anyagi helyzetben lévő személyek felett, Bátonyterenyén és környékén. A férfi kiépített egy, az általános forgalmi adó elkerülését célzó cégláncolatot, amelyhez többek között építőipari munkákat végző személyeket használt fel. A férfi és láncolata 2013 májusától egy betonacél megmunkálásával és értékesítésével foglalkozó – ténylegesen egy 37 éves férfi által irányított – cég számára tette lehetővé az adóelkerülést. A kiépült bűnszervezet az adót oly módon csalta el, hogy az Európai Közösségen belüli vagy fiktív cégekkel Közösségen belüliként feltüntetett beszerzés után a cégláncolatba úgynevezett ,,eltűnő kereskedőket” épített be, akik adóminimalizáló, valótlan tartalmú adóbevallásokkal eltüntették a betonacél áfáját. 2015. január 1-től a betonacél kereskedés a fordított adózás szabályai alá került, ezért a vádlottak felhagytak a betonacél vonatkozásában végzett adócsaló tevékenységükkel, eddig azonban mintegy 410 millió forint vagyoni hátrányt okoztak a magyar költségvetésnek. A Fővárosi Főügyészség tizenhat személlyel szemben nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, többükkel szemben bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége, egyes stróman ügyvezetők ellen közokirat-hamisítás bűntette miatt. A költségvetést – bűnszervezetben és üzletszerűen – 50 millió forintot meghaladóan megkárosító cselekmény büntetési tétele húsz évig terjedő szabadságvesztés.
Szerző