Békülni akart, végül eltörte volt nője orrát

Publikálás dátuma
2019.02.19. 09:26
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Csak az igen választ fogadta volna el a 30 éves férfi, amikor ajtót mutattak neki, dührohamot kapott.
Súlyos testi sértéssel ért véget egy békülési kísérlet Ózdon, a tavaly júniusi eset miatt most emelt vádat a helyi járási ügyészség.   Közleményük szerint a 30 éves vádlott ki akarta engesztelni volt élettársát, ezért ment annak ózdi lakhelyére. A nő azonban nem akarta az újrakezdést – annyira nem, hogy elküldte a férfit, és miközben távozására várt, kiment az erkélyre cigarettázni.
A vádlott ezen annyira felhúzta magát, hogy a nő után rohant, és ököllel arcon ütötte – olyan erővel, hogy áldozata összeesett, orrcsont-törést szenvedett. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért az elkövetőre, tekintettel arra, hogy figyelemmel arra, hogy a bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű és a vádlott szabadlábon van.
Szerző

Gázpalackot hoztak ki a lakók, és holttestet a tűzoltók egy kigyulladt diósjenői házból

Publikálás dátuma
2019.02.18. 19:13
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A ház teljesen kiégett, csak a tetőszerkezet menekült meg a lángoktól.
Teljes egészben égett egy családi ház Diósjenőn, a Haladás utcában hétfő délután, tájékoztat a katasztrófavédelem. A tűzoltók kiérkezése előtt a lakók maguk hoztak ki két gázpalackot, hogy ne legyen nagyobb baj.
A tűzoltók a munkálatok közben, a helyiségek átvizsgálása során találtak egy embert, aki elhunyt.

Nem kis munkával sikerült megfékezni a tüzet; annak körülhatárolásához és oltásához öt vízsugár kellett. A tetőt megbontva állapíthatták csak meg a szakemberek, hogy a lángok odáig nem értek el.
Szerző

Autózott és füvezett a két barát, majd egyikük elaludt, a másik pedig kést állított a mellkasába

Publikálás dátuma
2019.02.18. 16:52
Fotó: Thinkstock
Abszurd bűntény, életveszélyes sérüléssel.
A gyanúsított és a sértett közel hat éve állnak baráti kapcsolatban. Együtt töltötték a múlt péntek estét is, derül ki a Budapest Környéki Törvényszék közleményéből. Autóztak, közösen elszívtak egy „füves cigit”, majd az autóval éjfélhez közeledve a gödi Duna-partra mentek.
A sértett az autóban ülve elaludt, a gyanúsított pedig – minden előzmény nélkül – egy fekete műanyag nyelű, 11,5 cm pengehosszúságú késsel mellkason szúrta.

A sértett a szúrástól felébredt. Amikor a kést meglátta a mellkasában, kinyitotta a jármű ajtaját, kiszállt a járműből, kihúzta a kést a mellkasából, majd levette a kabátját, a pulóverét és a pólóját, és elszorította a vérzést. Ekkor a gyanúsított arra utasította, hogy szálljon vissza a kocsiba, és elindultak a Váci Jávorszky Ödön Kórházba. Útközben a kést a gyanúsított a sértett kérésére kidobta az autóból. A sértettet a kórházból mentővel továbbszállították a budapesti Honvéd Kórházba, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta.
Sérülései életveszélyesnek minősültek.

A gyanúsított a cselekmény elkövetése után a sértett szüleinek a lakására ment. Azt mondta nekik, hogy fiukat egy ismeretlen személy szúrta meg.
A nyomozási bíró az ügyészi indítványt megvizsgálta és megalapozottnak találta: a letartóztatás általános oka, a szabadságvesztéssel is büntetendő bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja a gyanúsítottal szemben fennáll. Tekintettel arra, hogy a gyanúsított a nyomozás során a gyanút ismeretlen személyre kísérelte terelni, megalapozottan lehet következtetni arra, hogy a bizonyítást veszélyeztetné. Mivel a gyanúsított rendezett hátterű, és büntetlen előéletű, vele szemben elegendő nyomkövető technikai eszközzel biztosított bűnügyi felügyelet elrendelése az első fokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb június közepéig. A végzés hétfőn véglegessé vált.
Szerző
Témák
késelés Göd