Húsz év után ítélték el a férfit, aki kútba fojtotta a feleségét

Publikálás dátuma
2019.02.19 12:05

Fotó: Shutterstock
Tizenhárom év fegyházat kapott és 10 évre eltiltották a közügyektől. A döntés nem jogerős.
A Budapest Környéki Törvényszék kedden folytatólagos és nyilvános tárgyalásán hirdetett ítéletet a 20 évvel ezelőtt a feleségét kútba fojtó férfi ügyében. A Törvényszék közleményéből kiderül, hogy a férfi 1982-ben kötött házasságot a sértettel, aki közös gyermekük halálát követően depressziós lett, majd éveken át krónikus alkoholizmussal is kezelték. Többek között emiatt a férfi és a nő házassága megromlott, a vádlott többször bántalmazta a feleségét. 1999. február elején a férfi eldöntötte: úgy öli meg a feleségét, hogy az udvaron álló kútba löki és a bűncselekményt balesetnek álcázza. 1999. február 11-én bort vett a feleségének, amitől a nő súlyos fokú alkoholos befolyásoltság alá került, majd a kúthoz hívta azzal az indokkal, hogy mutatni akar neki valamit. A kúthoz érve megfogta felesége lábait és fejjel lefelé a kútba lökte, melyből előzőleg eltávolította a vödröt.  A vádirat szerint a férfi előre kitervelten, különös kegyetlenséggel ölte meg a feleségét, aki a fulladás bekövetkezte előtt több mint egy órát szenvedett. A férfi tettét követően befedte a kutat, követ helyezett a tetejére, majd másnap értesítette a tűzoltókat, hogy a felesége a kútba fulladt. Tettére 2017 decemberében derült fény, amikor megfenyegette a második feleségét, hogy úgy jár mint az első. Ezt követően az asszony feljelentést tett a férje ellen a rendőrségen. A bíróság a vádlottra a bűncselekmény elkövetésének idején hatályos büntető törvénykönyv alapján szabta ki büntetését, így 13 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ügyész a döntést tudomásul vette, a vádlott a tényállás megalapozatlansága miatt védője enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős. 

Bepöccent gazda vert félholtra egy tolvajt Nyárlőrincen

Publikálás dátuma
2019.04.23 17:58

Fotó: AFP/Biosphoto/ Green Eye
A barackos fosztogatója jobban járt volna, ha a polgárőrök kapják el, a tulaj azonban gyorsabb volt - és dühösebb is.
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nyárlőrinci férfival szemben, aki a tanyájáról barackkal megpakolt autóval távozó tolvajt utolérte, és több ütéssel életveszélyesen bántalmazta. A 43 éves vádlott 10 hektáros külterületi ingatlanán őstermelőként gazdálkodik. Az éjszakai terménylopások miatt tavaly nyáron mozgásérzékelő vadkamerát szerelt fel, amely a gazda mobiljára küldött felvételt minden, érzékelt tárgyról.
2018. július 4-én éjjel 1 órakor a kamerarendszer képet küldött egy autóról, amely barackkal teli ládákkal épp távozott a tanyáról. A vádlott a polgárőrség egyidejű értesítése mellett azonnal autóba ült, hogy a feltételezett tolvajt tetten érje. Egy erdei keskeny dűlőúton hajtott, amikor szembe jött vele a videón is látott kocsi. A sértett rájött, hogy nagy bajba került– a keskeny úton hátramenetbe kapcsolt, és megpróbált elmenekülni, azonban egy villanyoszlopnak ütközött. Ekkor a tagbaszakadt, ellenfelénél jóval erősebb gazda a ládákkal megpakolt kocsihoz rohant, a lehúzott ablakon keresztül elkapta a sofőr ruháját, és ököllel többször is mellkason ütötte a férfit. 
A bántalmazás következtében a sértett öt bordája eltört mellkasában légmell alakult ki, amely közvetlen életveszélyes sérülésnek minősül.
A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri A férfi szabadlábon védekezik, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Átszakította a kerítést, majd egy családi ház teraszán kötött ki a kisteherautó

Publikálás dátuma
2019.04.23 15:07

Fotó: MTI/ Máthé Zoltán
A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött Kisapostagon.
A buszmegállón keresztül hajtva átszakította a kerítést és egy családi ház teraszán állt meg egy kisteherautó Kisapostagon, a Petőfi Sándor utcában. A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött – írja honlapján a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállítják.