Előfizetés

Házi őrizetből szökött meg egy férfi, hogy nyomkövetővel a lábán vegyen drogot

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.02.20. 10:12

Mátraverebélybe ment a drogdílerhez, a rendőrök pedig utána.
Házi őrizetből szökött meg egy bátonyterenyei férfi, mert drogot akart venni egy közeli településen. A bíróság elrendelte a letartóztatását - tájékoztatott a Nógrád Megyei Főügyészség vezetője. Bóna Gyula elmondta: a többszörös visszaeső gyanúsított ellen üzletszerűen elkövetett lopások miatt folytat nyomozást a bátonyterenyei rendőrkapitányság.
A nyomozási bíró február 6-án rendelte el a 38 éves férfi bűnügyi felügyeletét, ő azonban a tiltás ellenére 12-én elment Mátraverebélybe, hogy kábítószert vásároljon. A mozgását nyomon követő technikai eszköz rögzítette a kijelölt zóna elhagyását, a rendőrségnek riasztást adott, így a hatóság rövidesen igazoltatta és elfogta a férfit, aki először az eltávozás tényét is tagadni próbálta.
A nyomozási bíró a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében - az ügyészi indítvánnyal egyezően - szükségesnek tartotta a legsúlyosabb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését, mivel a gyanúsított a bűnügyi felügyelet szabályait újabb bűncselekmény elkövetése érdekében szegte meg - közölte a főügyész.

Asztalba haraptatták, cigivel égették társaikat a gyermekotthon menői

V.A.
Publikálás dátuma
2019.02.20. 09:40

Csoportosan elkövetett önbíráskodás, rablás és súlyos testi sértés miatt emelt vádat a kaposvári ügyészség három 16-17 éves fiatalkorú ellen.
A három vádlott gyermekkoruk óta állami gondozásban élt egy Somogy megyei gyermekotthonban, s korábban is problémás gyerekeknek számítottak. Tavaly júliusban egyikük, egy 16 éves fiú azért verte meg az egyik kiskorú sértett fejét és fülét, mert az nem adta vissza a telefonját. A bántalmazásba bekapcsolódott 17 éves társa is, míg a harmadik vádlott a nevelőket figyelte. A két fiú egy üres szobában az asztalhoz térdepeltette az áldozatot, arra kényszerítették, harapjon az asztallapba, s közben a fejét ütötték. Ezután egy kés nyelével verték az ujjait, majd kavicsot szórtak a padlóra, rátérdepeltették a sértettet, s a vádlijára ugráltak. Végül abbahagyták a verést, de cserébe egy nagyobb összeg megfizetését követelték. A 17 éves vádlott egy másik, nála sokkal gyengébb 13 évest is terrorizált. Előbb az udvaron sétálva égette meg vihargyújtó öngyújtójával, majd cigarettát nyomott el a lapockáján, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket okozva. Társa pedig úgy szerzett magának cigarettát, hogy a sértettet többször ököllel arcon vágta. A vádlottak közül ketten előzetes letartóztatásban várnak a tárgyalásukra, ellenük az ügyészség javítóintézeti nevelést, a harmadik vádlottal szemben pedig próbára bocsátást indítványozott a vádiratban.

Azt hihette a szökött rab, hogy 11 évre ítélték - megszólalt a férfi, akit fél óráig tartott túszként

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.20. 08:40

A túszejtés és lövöldözés majdnem az életébe került, bár eredetileg csak 1 év 1 hónap börtönre ítélték.
Először szólalt meg a pénteki rabszökés egyik kulcsfigurája, a túszul ejtett Nissan sofőrje - írja a Blikk. A férfi azt mesélte, hogy szokás szerint parkoló helyet keresett, amikor egyszer csak szembe találta magát Sz. Károllyal. Először csak a szélvédőjén keresztül nézett farkasszemet a szökött rab fegyverével, majd utána már a kocsiban. Lassan haladtak, útközben igyekezett nyugtatni a férfit, aki
azt mondta neki, hogy most ítélték el 11 év börtönbüntetésre, de neki semmi kedve hozzá.

A fegyverével eközben végig hadonászott. Rá is szólt a sofőr, mire a rab bocsánatot kért. "Azzal nyugtattam, hogy amíg itt vagyok mellette, amíg itt vagyunk együtt, addig nem fognak lőni" - mondta a túszul ejtett férfi.
A 35 éves Sz. Károly múlt pénteken szökött meg a Fővárosi Törvényszékről, az egyik biztonsági felügyelő fegyverével. Az órákig tartó üldözés végén a fegyverest többször meglőtték, a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, de sebesüléseit túlélte. Eredetileg mindössze 1 év 1 hónap börtönbüntetésre ítélték el, bár más bűncselekmény miatt jogerős büntetését töltötte ekkor.