Előfizetés

Stollár Fanny párosban elődöntős

MTI
Publikálás dátuma
2019.02.21. 13:49

Fotó: Facebook/Hungarian Tennis
A címvédő Stollár Fanny oldalán a brit Heather Watsonnal bejutott az elődöntőbe a budapesti 250 ezer dollár (70 millió forint) összdíjazású keménypályás női tenisztorna páros versenyében.
A csuklósérüléséből visszatérő magyar játékos és partnere - akiket harmadikként emeltek ki a szervezők - csütörtökön Paula Kaniával és Jana Szizikovával találkozott, a lengyel-orosz duó búcsúztatta szerdán Jani Réka és a svéd Cornelia Emily Lister kettősét. A nyitószettben Stollárék mind a négy adogatójátékukat elvesztették, míg az ellenfél csak egyet, amely ezzel 25 perc alatt játszmaelőnybe került.
A folytatásban a magyar-brit páros 4:1-re elhúzott, majd a különbséget tartva remek hálójátékkal kiegyenlített, így jöhetett a tíz nyert pontig tartó döntő rövidítés. Ebben Stollárék 4-0-ra, majd 7-1-re megléptek, és onnan már nem engedték ki a kezükből a mérkőzést, amely 1 óra 20 percig tartott. 
A tavaly a spanyol Georgina Garcia Perezzel tornagyőztes Stollárra és társára az elődöntőben a másodikként rangsorolt román Irina Begu és kazah Galina Voszkobojeva vagy a montenegrói Danka Kovinic és az új-zélandi Erin Routliffe vár.
A BOK Csarnokban a magyarok közül már csak Stollár van versenyben, aki szerdán búcsúzott egyesben.

Eredmény: páros, negyeddöntő

 Stollár Fanny, Heather Watson (magyar, brit, 3.)-Paula Kania, Jana Szizikova (lengyel, orosz) 1:6, 6:3, 10-4 - döntő rövidítés

Magasra tette a lécet a Fradi elleni csodagól szerzője

Hatos Szabolcs
Publikálás dátuma
2019.02.21. 12:30

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI
A Ferencváros ellen győztes gólt ollózó Zsóri Dániel célja a tavaszi idényben az, hogy legalább néhányszor a kezdőcsapat tagja lehessen. Három-négy gólt is szeretne még.
Magyar és nemzetközi szinten is komoly elismerésnek örvend a Debrecen 18 éves futballistájának mozdulata, amellyel szombaton – élete első élvonalbeli mérkőzésén – csereként beállva a hosszabbítás harmadik percében látványos gólt szerzett. A nagyváradi születésű, ám már magyar állampolgársággal is rendelkező csatár egyelőre szokja az élvonalbeli futball ritmusát, viszont egyszer szívesen kipróbálná magát valamelyik nagy európai bajnokságban.
Tudja követni, hogy hány megkeresése volt, mióta győzelmet érő gólt ollózott a Ferencváros kapujába? Nem számoltam össze, de az biztos, hogy nagyon sokan megkerestek.
Azt követően, hogy az FTC ellen debütált az élvonalban, kedd este csapata 3-2-re megnyert ajkai kupameccsén kezdőként 65 percet játszott. A napokban mintha kicsit gyorsan történne minden – hogyan éli ezt meg? Furcsa. Hirtelen jött ez az egész felhajtás körülöttem, de ahogy telnek a napok, egyre inkább hozzászoktam.
Észrevette, hogy máris megismerik? Igen, Ajkán is feltűnt, hogy megismertek többen.
Talán még aláírást is kértek... Azt azért nem.
Biztosan sokat beszél ebben a helyzetben a szeretteivel és az edzőjével is. Herczeg András mit tanácsol? Bandi bá' nagyon sokat beszélt velem a napokban, azt többször is elmondta, hogy magasra tettem magamnak a lécet. Azt tanácsolta, hogy ne figyeljek a megnövekedett érdeklődésre, a szurkolókra és semmi másra, csak focizzak tovább és akkor minden jó lesz.
A Debrecen megyei első osztályban szereplő második csapatánál töltött időszak után hogy érzi, milyen a játék ezen a szinten? Sokkal nagyobb a ritmus, gyorsabban kell gondolkodni, szinte minden más. Amikor a télen az első csapathoz kerültem edzésekre, ez eleinte furcsa, szokatlan volt, egy-két hét kellett, mire megszoktam. Igyekszem felvenni a ritmust, de az akadémián jó felkészítést kapunk a felnőtt futballra.
Az ollózást egyébként máig minden edzésen gyakorolja? Mostanában nem nagyon próbálkoztam ezzel, inkább már azokat a mozdulatokat gyakorlom, amelyek hasznosabbak. Kisgyerekkorom óta tetszik ez a mozdulat, akkor megtanultam, tudom régebb óta.
Szombaton Pakson játszanak az NB I-ben. Számít rá, hogy pályára léphet?  Inkább azt mondanám, hogy bízom benne, hogy pályára léphetek majd.  
Tizenkét forduló van még hátra a bajnokságból, ilyen kezdés után egyénileg mivel lenne elégedett az idény végén? A legfontosabb, hogy beverekedjem magam a kezdőcsapatba. Ha számokat kell mondani, akkor legalább 3-4 alkalommal szeretnék kezdeni, ezen kívül pedig többször akár csak csereként beállni. Három-négy gólt is szeretnék még szerezni. 
Ezek a célok összeegyeztethetők az iskolával? Jelenleg nem járok iskolába, ezt az évet halasztottam. Gyakran délelőtt edzünk, ezért is döntöttem így, de szeptembertől újra diák leszek, jövőre pedig magántanulóként szeretném befejezni a középiskolát.
Nyilván korai még nagy terveket szövögetni, de érdekelne: tud olyan csapatot mondani, amelyben évekkel később szívesen látná magát? Csapatot nem tudnék kiemelni, azt viszont tudom, hogy egyszer nagyon szeretnék  valamelyik európai topbajnokságban játszani.

Négyjegy

Zsóri Dániel a romániai Nagyváradon született 2000. október 14-én. Magyar állampolgár. Békéscsabán kezdett el futballozni, 2016 szeptemberében csatlakozott a DVSC-hez. Posztja: csatár. Az őszi szezonban a megyei első osztályban szereplő Debrecen II-ben játszott, 16 mérkőzésen 39 gólt szerzett, ezzel vezeti a liga góllövőlistáját. Cristiano Ronaldo a példaképe.

Küszködött, de nyert a Fradi a kupában

Hatos Szabolcs
Publikálás dátuma
2019.02.20. 19:59

Feledhető játékkal javított az utóbbi hetek eredményein a Ferencváros labdarúgó csapata, amely 2-0-ra verte a Kisvárdát kedd este a Groupama Arénában a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.
Ferencváros–Kisvárda 6-0 – így állt az első labdaérintés előtt a Magyar Kupa nyolcaddöntőinek első felvonásai közül utolsóként lejátszott párharc, már ami a Magyarországon született kezdőjátékosokat illeti. A Fradiban további két „magyar vonatkozású” futballista kapott lehetőséget, hiszen az egyébként német-horvát Marcel Heister a hazai szövetség besorolása szerint már „futballmagyarnak” számít, a Brazíliában született Leandro pedig 2003 óta magyar állampolgár, 16-szor szerepelt a válogatottban is. 
Mindjárt az elején igyekezett magához ragadni a kezdeményezést a pályaválasztó, ám a maga 2,8 millió euróra taksált értékével a magyar mezőny legértékesebb játékosának számító – egyébként kedd este bemutatkozó – brazil Isael korai lövése oldalhálót talált, Heister pedig a kapu mellé lőtt az 5. percben. Az első félidő legnagyobb hazai helyzetét a kapussal szemből, közelről hibázó Böde Dániel hagyta ki a 25. minutumban. Közben a vendégcsapatnak is volt egy-egy lövése vagy fejese, ám hol Dibusz Dénes fogta könnyedén a labdát, hol pedig éppen elsüvített a léc mellett a játékszer. A félidő második felében szemlátomást játékba lendült a Kisvárda, többször felharsant a füttyszó is. A B-közép egyszer gúnyosan még a klubvezetés által gyakran szóba hozott nemzetközi kupacsoportkört is emlegette a 0-0-ra végződő első félidő végén. „Falusi hangulat, falusi futball”– jegyezte meg az egyik kolléga találóan, utalva arra is, hogy talán a szerda esti időpont miatt alig négyezren voltak a stadionban.
A folytatásra változtak az arányok, Varga Roland helyett ugyanis Ivan Petrjak érkezett, míg a vendégcsapatba beállt a 18 esztendős Kovácsréti Márk (sőt, később Gosztonyi András is). A közönségnek továbbra sem tetszett, amit a Fradi nyújtott, az 54. percben mégis vezetést szerzett a házigazda: Leandro szabadrúgása a lécről Davide Lanzafame elé vágódott, aki nem hibázott. 
Az utóbbi hetekben kétszer, Újpesten és Debrecenben is „ráült” az egygólos előnyre Szerhij Rebrov csapata (amely előbb ikszelt, majd kikapott), ezért a szurkolótábor kissé ironikusan 1-0-nál védekezésre ösztönözte a csapatot. A Fradi-tábor egyébként nem törődve a kedvencek vergődésével a második 45 perc nagy részében saját magát szórakoztatta 10-15 évvel ezelőtti edzők, klub- vagy szövetségi vezetők szidalmazásával.
A végén a csereként beálló Sigér Dávid még eltalálta a felsőlécet, mégsem lógott a levegőben az újabb találat. Ennek ellenére a 85. percben Böde Dániel betalált, kialakítva a 2-0-s végeredményt.

Kupaeredmények

Kedd Ajka (NB III)–Debrecen 2-3 Szerda Soroksár (NB II)–Andráshida (NB III) 3-2 Budaörs (NB II)–Kaposvár (NB II) 2-1 Tiszakécske (NB II)–Budapest Honvéd 0-1 Taksony (NB III)–MOL Vidi 0-1 Puskás Akadémia–Paks 1-2 Mezőkövesd–Haladás 0-0 FTC–Kisvárda 2-0 A visszavágókat február 26-én és 27-én játsszák.