Egyetlen irodából áll a Jobbik vagyona

Publikálás dátuma
2019.02.22 07:30

Fotó: Népszava/ Vajda József
Vészhelyzetben felelőtlenség tippelni – mondta Szabó Gábor pártigazgató kérdésünkre, mennyire tartja reális forgatókönyvnek, hogy felszámolási eljárás indul a Jobbik ellen. Szabó szerint annyi biztos: ha az újabb, összesen több mint 270 millió forintos Állami Számvevőszék (ÁSZ) által kiszabott büntetés után a Jobbik nem kap részletfizetési lehetőséget, akkor nem csupán az EP-kampányra nem marad semmi pénze, az adóhatóság felé sem tudja törleszteni a parlamenti választás előtt kiszabott másik számvevőszéki büntetés miatt fennálló tartozását. Ráadásul a Jobbik még a Magyar Postának is tartozik 50 millió forinttal. Szabó Gábor pontosította Sneider Tamás pártelnök lapunknak adott korábbi nyilatkozatát: a Jobbik hivatalosan múlt hét csütörtökön, február 14-én vette át az Állami Számvevőszéktől a 136 millió forintos tiltott párttámogatás megállapítására vonatkozó határozatot. A párt megalapozatlannak tartja a döntést, fellebbezési lehetőség azonban nincs. A Jobbiknak 15 napja van rá, hogy befizesse a 136 milliót, büntetésként pedig ugyanennyi állami támogatástól is elesik (így jön ki a több mint 270 millió forint). Az előző, összesen 662 millió forintos büntetésről Sneider elmondta, hogy ennek felét már levonta a Magyar Államkincstár, másik felének törlesztésére negyedévente 40-50 milliót fizetnek ki. Szabó Gábor most konkretizálta az összeget: a Jobbik februártól két éven keresztül havi 14,5 millió forintot fizet az adóhatóságnak.
- Ha egyetlen napot is késünk, akkor az összeg egyben behajthatóvá válik – jegyezte meg a pártigazgató. Csak éppen nem nagyon lehet mit behajtani. Egyetlen iroda van a Jobbik tulajdonában, a XI. kerületi Villányi úton lévő 60 négyzetméteres ingatlan. A többi iroda bérleményként működik. - Laptopok, mobiltelefonok, zászlók és zászlórudak, esetleg poharak – sorolta Szabó, milyen vagyontárgyakat lehet még elvenni a párttól. A Jobbik a jövő héten írásbeli kérelemmel fordul az államkincstárhoz, majd a NAV-hoz is. Az adóhatóságtól azt kéri, hogy részletekben fizethesse meg a 136 milliót, az államkincstártól pedig hasonlóképpen azt, hogy az áprilisban esedékes állami támogatásból ne egy összegben, hanem a későbbiekben több részletben vonja le a másik 136 millió forintot. Ellenkező esetben – jegyezte meg Szabó Gábor – „jogilag megalapozott lehet a felszámolási eljárás elindítása”. Kérdés, hogy milyen messze hajlandó elmenni a Fidesz. Tavaly kétséges volt, hogy az ÁSZ eljárása miatt a Jobbik képes lesz-e elindulni a parlamenti választáson. Végül Varga Mihály miniszter lépett közbe: az akkori nemzetgazdasági tárca vezetője „azt javasolta” a NAV-nak, hogy az országgyűlési választás előtt ne indítson behajtási eljárást és ne érvényesítsen inkasszót. A miniszter egyúttal „felszólította” a megbüntetett ellenzéki pártokat (így a legnagyobb bajban lévő Jobbikot), hogy „a részletfizetés rendjéről kezdeményezzenek egyeztetést a Magyar Államkincstárral, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal”. A Jobbik akkor időlegesen megúszta, ám az máig nem világos, hogy Varga Mihály fellépésének milyen jogi alapja volt. Szabó Gábor közölte, hogy akkor sem kérték, és most sem kérik a Fidesz közbenjárását. A Jobbik bírósághoz és Alkotmánybírósághoz, a hazai jogorvoslati lehetőségek kimerítése után pedig Strasbourghoz fordul. A párt szombaton – zárt ajtók mögött – rendkívüli kongresszust tart az ÁSZ-büntetés nyomán kialakult helyzet miatt. Abban a válaszban, amit az államkincstár küldött lapunknak, nincsenek a Jobbik számára kedvező üzenetek. A törvényi hivatkozásokkal tűzdelt tájékoztatás szerint az államkincstár „az adók módjára történő behajtás érdekében megkeresi az állami adóhatóságot, amennyiben a párt Párttörvény 4. § (4) bekezdésében meghatározott 15 napos teljesítési határidőn belül nem fizeti be a központi költségvetésbe a tiltott hozzájárulást”. Az adóhatóság nem reagált megkeresésünkre.
Frissítve: 2019.02.22 17:33

Egy német kabaré szerint a Fideszt három érv tartja a Néppártban: Audi, BMW, Mercedes

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:51
A Mercedes-gyár belülről. Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Orbán kormánya egy percig sem maradhatna életben uniós lóvé nélkül: ha szuverenitást akarnak, akkor jöjjenek ki a saját pénzükből - üzent a német köztévé kabaréműsora.
Több mint öt percet foglalkozott Orbán Viktorral a német közszolgálati adó, a ZDF politikai kabaréműsorának péntek esti adása. A Heute show az Európai Néppárt és a Fidesz konfliktusát és annak átmeneti feloldását magyarázta meg – írja a 444.hu. Mint a konfliktus forrásai, Oliver Welke műsorában szóba kerültek a Soros-Juncker plakátok, amik a műsor szerint színtisztán antiszemiták. Plusz szemtelen hazugságok az Európai Unióról. 
"Egyébként Orbán korrupt kormánya egy percig sem tudna életben maradni az EU lóvéja nélkül. Ezért cserébe mondjuk néhány menekültet átvállalhatna"
- tette hozzá Welke. Majd idézték Orbánt, hogy „szuverének akarunk maradni”, mire Weike visszaüzent: 
"akkor maradjatok magatok, jó lenne ha megtanulnátok, hogy lehetne külföldi pénz nélkül kijönni."
A műsorban azzal is elviccelődnek, hogy a kormány még a túlóratörvényt is bevezette. 
"Így működik a populizmus: a hülyék kimennek az utcára, hogy nem akarunk gazdasági bevándorlókat, erre mondja a kormány, hogy jó ötlet, akkor ti fogtok 400 órával többet dolgozni" - jegyezték meg.

A neonáci tüntetést Soros szervezte - Trump begőzölt támogatójával akarja naggyá tenni a kormány a családokat

Publikálás dátuma
2019.03.23 17:24

Fotó: AFP/ MANDEL NGAN
Több ominózus díszvendége is volt annak a "Makig Families Great Again!" (Tegyük újra naggyá a családokat!) elnevezésű rendezvénynek, amit március közepén tartottak Magyarország Washingtoni nagykövetségén, írja a 444.hu.
Egyrészt megjelent Donald Trump volt biztonságpolitikai tanácsadója, a Magyarországon korábban körözés alatt álló, kétes előéletű, magyar származású Sebastian Gorka. Másrészt ott volt Trump tanácsadója, Kathryn Talento, abortuszellenes aktivista, aki szerint a hormonális fogamzásgátlók úgy működnek, hogy a már megfogant magzatot kilökik a szervezetből, anélkül, hogy a nő tudna róla, hogy terhes volt.
És a "családvédő csapatot" erősítette egy republikánus képviselő is. Akit kilenc testvére annyira utál, hogy a tavaly őszi kongresszusi választásokon 9 testvére inkább a demokrata ellenfele kampányfilmjeiben szerepelt.
De ez csak a Gosar-jéghegy csúcsa, a mélyben sokkal durvább dolgok rejtőznek. Például:
  • Gosar bojkottálta Ferenc pápa kongresszusi beszédét, tiltakozásul amiatt, hogy a pápa hisz a klímaváltozásban, ami szerinte csak áltudományos humbug.
  • A republikánus állította, hogy a charlottesville-i neonáci tüntetést az amerikai baloldal és Soros szervezte, hogy lejárassák Trumpot.