Hárman kaptak szén-monoxid-mérgezést Monoron

Publikálás dátuma
2019.02.21. 20:59
illusztráció
Fotó: Népszava
A jelek szerint a gáz is szivárgott a családi házban, ahonnan kórházba vitték a lakókat.
Mérgezés gyanújával riasztották a tűzoltókat és a mentőket csütörtök este monori Forgách utca egyik házához: hárman lettek rosszul az épületben, őket szén-monoxid-mérgezés gyanújával látták el. A monori tűzoltók gázkoncentrációt (vagyis szivárgást) is mértek a családi házban, ezért a gázszolgáltató szakértőjét is a helyszínre hívták, írja közleményében a Pest megyei katasztrófavédelem.
Szerző

Lakástűzben halt meg egy idős férfi Pásztón

Publikálás dátuma
2019.02.21. 20:32

Fotó: Molnár Ádám
A hírek szerint a tűzoltók csak utómunkálatokat végeztek, mert kiérkezésükig a lakók eloltották az intenzív tüzet.
Meghalt egy ember lakástűzben csütörtökön a Nógrád megyei Pásztón - közölte az MTI-vel a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője. Angyal Eszter elmondta: egy Liget utcai családi ház egyik szobájában ütött ki a tűz. A tűzoltók utómunkálatokat végeztek, mert kiérkezésükig a lakók az intenzív tüzet eloltották. Az MTI értesülése szerint egy idős férfi vesztette életét.

Három év börtönt is kaphatnak a szabolcsi fiatalok, akik sírokat rongáltak meg

Publikálás dátuma
2019.02.21. 19:18
képünk illusztráció
A testvérpár sokáig titokban tudta tartani, hogy ők dúlták fel a temetőt, de később egy betörés után saját magukat keverték gyanúba, ezt követően pedig a rongálást is beismerték.
Akár három éves börtönbüntetést is kaphat az a két fiatal, akik a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtass temetőjét dúlták fel tavaly áprilisban - írja az atv.hu. A 15 és 17 éves testvérek 13 sírt tettek tönkre részben, vagy egészben.
„Feltehetően ittas állapotban megjelentek a temetőben, ahol tizenhárom síremléket ledöntöttek, illetve összetörték a kőből készült virágtartó vázákat is.

Az egyes síremlékekben 20-30 ezer forintos kár keletkezett, azonban a törvény értelmében ez mégis 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető bűntettnek minősül" - mondta az ATV-nek Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Főügyészség szóvivője, utalva arra, hogy a temető mint helyszín súlyosbító körülménynek számít, ha rongálásról van szó. Az önkormányzat, mivel a sírok egy részéhez már nem találni hozzátartozókat, várhatóan segít a helyreállításban. A testvérpár egyébként a portál szerint sokáig titokban tudta tartani, hogy ők dúlták fel a temetőt, de később egy betörés után saját magukat keverték gyanúba, majd beismerték, hogy a rongálók is ők voltak.
Szerző
Frissítve: 2019.02.21. 19:19