Fegyházra ítélték a kecskeméti muskátlirablót

Publikálás dátuma
2019.02.22. 11:21
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A férfi több társasházból is lopott, az egyik helyszínen pedig bántalmazta az őt tetten érő lakókat.
A Kecskeméti Járási Ügyészség minősített rablás és többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat egy 30 éves kecskeméti férfival szemben, aki tavaly áprilisban virágokat lopott egy társasházból, majd bántalmazta az őt tetten érő lakókat azért, hogy a növényeket magával vihesse. Az ügyészség közleménye szerint a férfi alig egy hónapja szabadult korábbi börtönbüntetéséből, amikor Kecskeméten, a Rávágy téren bement egy társasházba és az emeleti lépcsőfordulóban ellopta a lakók által kihelyezett kaktuszt, pálmát és jukkát. A férfit két ott lakó nő felszólította, hogy adja vissza a virágokat, azonban nem hallgatott rájuk. Fél óra múlva visszatért a lépcsőházba, hogy az ott lévő két faládába ültetett, 3-3 tő muskátlit is ellopja. Akkor egy 86 éves férfi szólt rá, ám a rabló a könyökével félrelökte a lakót, aki emiatt elvesztette az egyensúlyát és a csuklóját a lépcsőkorlátba ütötte. A történteket egy nő is látta, aki a lépcsőházi bejárati ajtót megpróbálta zárva tartani, de a rabló őt is félrelökte és a muskátlikkal együtt kimenekült az utcára. Ott letette a virágokat a földre, szembe fordult a még mindig őt üldöző idős férfival és megpróbálta ököllel arcon ütni. Az ütést a férfi kivédte, de a rabló erőszakos fellépése és fenyegetőzése miatt nem üldözte tovább a támadót. A rabló aznap reggel már több környékbeli lépcsőházba is bement, és a függőfolyosókról bakancsot, horgászasztalt, ruhaneműket, sőt gáztűzhely rózsafejet és edényrácsot is lopott. „A többszörös és különös visszaesőnek minősülő vádlottat az ügyészség kétrendbeli rablás bűntettével és többrendbeli üzletszerűen elkövetett lopás vétségével vádolja, amely a bűnhalmazat és a vádlott előélete miatt akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség a férfivel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza és azt, hogy a bíróság a korábban próbaidőre felfüggesztett büntetésének végrehajtást is rendelje el. A jelenleg letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni” – közölte az ügyészség. 
Szerző

Beismerő vallomást tett a bíróságról pisztollyal megszökött rab

Publikálás dátuma
2019.02.22. 08:53

Fotó: police.hu
A férfit átszállították a tököli rabkórházba, ahol beismerő vallomást tett.
Sz. Károly múlt pénteken szökött meg ítélethirdetés után a Fővárosi Törvényszékről, és elvette az egyik őr fegyverét. A Bors szerint kétséges, hogy menekülése során egyáltalán elsütötte-e a fegyvert, ugyanis a gyanúsításban nem szerepel az emberölés kísérlete. A férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztálya összesen nyolc bűncselekmény elkövetésével gyanúsította meg. Ezek között a büntetés-végrehajtási felügyelő sérelmére elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, súlyos testi sértés kísérlete, lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés, fogolyszökés, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértése, közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény, közúti veszélyeztetés, valamint fegyveresen elkövetett garázdaság szerepel.
Blikk közben arról írt, egyetlen töltény sem volt abban a fegyverben, amellyel Sz. Károly a múlt pénteki ámokfutását végrehajtotta. A pisztolyhoz tartozó két tárat, amelyben a töltények voltak, az őrnek ugyanis sikerült magánál tartania.
Szerző

Családi ház gyulladt ki Gyürén, egy ember meghalt

Publikálás dátuma
2019.02.22. 08:43
Illusztráció
Fotó: Népszava
A tűzoltók négy vízsugárral oltották el a lángokat.
Teljes terjedelmében égett egy körülbelül nyolcvan négyzetméter alapterületű családi ház péntek reggel a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Gyüre Árpád utcájában. A tűzben két ember megsérült, egyikük olyan súlyosan, hogy a helyszínen életét vesztette – közölte honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A tűzhöz a kisvárdai hivatásos és a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik közös erővel, több oldalról támadva, négy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását.
Szerző