béremelés;SZEF;sztrájk;

2019-02-22 18:11:16

Sztrájkba hívja a közszolgálatban dolgozókat az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság

Sztrájkba hívja a közszolgálatban dolgozókat az Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság.Vérlázítóan keveset keresnek a köz érdekében dolgozók.Vérlázítóan keveset keresnek a köz érdekében dolgozók.

A testület ügyvivője, a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának elnöke aláírásával megjelent, „A közszolgálat védelmében” címen közreadott felhívás arra emlékeztet, hogy a kezdő bolti eladók fizetése legkevesebb 276 ezer forint, miközben egy több diplomával rendelkező, nyelveket beszélő, 20 éve a pályán lévő gyermekeinkről vagy idős szüleinkről gondoskodó szakember bruttó 195 500, nettó havi 120 ezer forintot keres.

A Földiák András vezetésével összefogott nyolc szakszervezet szerint ez a helyzet elfogadhatatlan, de csak akkor lehet rajta változtatni, ha minél többen csatlakoznak a sztrájkfelhíváshoz. Ezért kérik az érdekvédelmi szervezetekhez tartozókat és a nem szakszervezeti tagokat is, hogy töltsék ki a sztrájkbizottság által összeállított sztrájkkészültséget felmérő lapot.  

Az adatokat a hónap végéig gyűjtik, majd az eredmény alapján várhatóan a miniszterelnökhöz fordulnak és kezdeményezik a tárgyalások megkezdését a közszféra béremeléseiről.