Előfizetés

RTL: tudta az őr, hogy nincs lőszer a szökött rab fegyverében, mégse szólt a rendőröknek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.24. 10:36
A fogolyszökés végjátéka
Fotó: police.hu
Az RTL Híradó szerint a rendőrök végig úgy tudták, hogy egy éles fegyverrel menekülő rabot üldöznek, pedig az őrnek már a bíróságon sikerült kioldania a tárat. Kérdés, miért nem jelezte ezt a többieknek?
Úgy tűnik, a múlt pénteken a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületéből megszökő rab által megtámadott őr tudta, hogy nincs lőszer a tőle elvett fegyverben, mégsem jelentette ezt az őt üldöző rendőröknek - írja az RTL Klub Híradójának riportjára hivatkozva a hvg.hu. Arról korábban mi is írtunk, hogy az őrnek a dulakodás közben sikerülhetett megnyomnia a nála lévő marokfegyver tárkioldó gombját, így valószínű volt, hogy Sz. Károly töltény nélküli fegyverrel menekült. Akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy a nyomában lévő rendőröket erről értesítették-e.

A mostani beszámoló szerint a történtek után kitüntetést is kapó őr egyszerűen eltette a kieső tárat, és nem mondta senkinek, hogy a fegyver ártalmatlanná vált.
A rendőrök így végig úgy tudhatták, hogy egy éles fegyverrel menekülő rabot üldöznek, aki bármikor bárkire tüzet nyithat.

Amikor először felvetődött, hogy az őr kioldotta a tárat, egyes vélemények arról szóltak, hogy ettől még nem lehetett biztos abban, hogy a csőben esetleg nem maradt egy töltény, hiszen a fegyvert dulakodás közben véletlenül kibiztosíthatták. Ha ez járt a fejében, az akár indokolhatja, miért nem mondta azt, hogy nyugodtan menjenek közel a férfihoz, úgysem tud senkit lelőni.
A szökevényt végül 5 lövéssel ártalmatlanították a XV. kerületben. A fegyenc jelenleg a tököli rabkórházban van.

Hét körözés volt érvényben az 50 éves nő ellen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.23. 13:42
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A budapesti nyomozók elfogták azt a középkorú nőt, aki ellen lopás, kifosztás, kábítószer birtoklása és kiskorú veszélyeztetés miatt több hatóság is körözést bocsátott ki.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói 2019. február 22-én 14 óra 50 perckor igazoltatták egy autó utasát Budapest XX. kerületében. Az igazoltatás során a nő nem a valódi adatait adta meg, ezért előállították a BRFK XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányságára - közölte a police.hu.   A nyomozók megállapították, hogy az 50 éves budapesti L. Rózsát több budapesti rendőrkapitányság, a Fővárosi Törvényszék és a Pesti Központi Kerületi Bíróság is több bűncselekmény miatt körözte. A nyomozók a nőt előállítását követően átszállították a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézetbe, mivel a jogerősen kiszabott szabadságvesztés büntetés letöltését nem kezdte meg. ​  

Villamosmegállóban landolt egy autós a Nagykörúton (fotó)

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.23. 11:38

Fotó: BKK / Facebook
Félig a várakozó utasok között, félig a sínen állt meg az autó.
Baleset történt a budapesti Nagykörúton a Király utcánál, közölte közösségi oldalán a Budapesti Közlekedési központ szombat reggel. A 4-es és a 6-os villamos helyett pótlóbusz közlekedett az Oktogon M és a Blaha Lujza tér M között.
A balesetről részleteket ugyan nem tettek közzé, de egy képet igen. Ezen az látszik, hogy egy autós valahogy a villamosmegállóba hajtott, és ott félig az utasoknak szánt részen, félig a sínen megállt.