Lecsaptak a rendőrök két kokaindílerre Budapesten (videó)

Publikálás dátuma
2019.02.24. 15:07
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrség honlapja szerint a budapesti felderítők egy kábítószerügylet lebonyolítását követően fogtak el két dílert.
A BRFK Felderítő Főosztály nyomozói 2019. február 22-én, péntek délután Budapest VII. kerületében, a Dózsa György úton állították meg autójával a 37 éves N. Csabát, akinél 5,5 gramm kokaint találtak - írja a police.hu. Ez követően lakhelyén elfogták a 64 éves Z. Lászlót, akitől N. Csaba a kábítószert vásárolta, közvetlenül az elfogását megelőzően. A rendőrök mindkét budapesti férfi lakásán kutatást tartottak, N. Csaba lakásában 2.745.000 forintot, 1300 eurót, 3,4 gramm kokaint, tasakokat és mérleget találtak, míg Z. Lászlótól 43,5 gramm kokaint, pénzt és a kábítószer méréséhez, adagolásához használt tasakokat, digitális mérleget foglaltak le. Az elfogásról videót is közzétett a rendőrség:
A két férfit a nyomozók kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként és őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.
Szerző
Frissítve: 2019.02.24. 15:11

Halálra gázolt egy 24 éves férfit a HÉV Óbudán

Publikálás dátuma
2019.02.24. 11:37
Illusztráció
Fotó: Üveges Zsolt
A fiatal a helyszínen életét vesztette. A rendőrség honlapja egyelőre nem közölt bővebb részleteket az eset körülményeiről.
Eddig tisztázatlan körülmények között vasárnap 9 óra 15 perckor Budapest III. kerületében, a Szentlélek tér és a Filatorigát közötti szakaszon a HÉV elütött egy 24 éves férfit - írja a police.hu. A férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrség a helyszínelést megkezdte, vizsgálja az eset körülményeit. Információk szerint a HÉV-közlekedés mostanra helyre állt.
Szerző

RTL: tudta az őr, hogy nincs lőszer a szökött rab fegyverében, mégse szólt a rendőröknek

Publikálás dátuma
2019.02.24. 10:36
A fogolyszökés végjátéka
Fotó: police.hu
Az RTL Híradó szerint a rendőrök végig úgy tudták, hogy egy éles fegyverrel menekülő rabot üldöznek, pedig az őrnek már a bíróságon sikerült kioldania a tárat. Kérdés, miért nem jelezte ezt a többieknek?
Úgy tűnik, a múlt pénteken a Fővárosi Törvényszék Markó utcai épületéből megszökő rab által megtámadott őr tudta, hogy nincs lőszer a tőle elvett fegyverben, mégsem jelentette ezt az őt üldöző rendőröknek - írja az RTL Klub Híradójának riportjára hivatkozva a hvg.hu. Arról korábban mi is írtunk, hogy az őrnek a dulakodás közben sikerülhetett megnyomnia a nála lévő marokfegyver tárkioldó gombját, így valószínű volt, hogy Sz. Károly töltény nélküli fegyverrel menekült. Akkor azonban még nem lehetett tudni, hogy a nyomában lévő rendőröket erről értesítették-e.

A mostani beszámoló szerint a történtek után kitüntetést is kapó őr egyszerűen eltette a kieső tárat, és nem mondta senkinek, hogy a fegyver ártalmatlanná vált.
A rendőrök így végig úgy tudhatták, hogy egy éles fegyverrel menekülő rabot üldöznek, aki bármikor bárkire tüzet nyithat.

Amikor először felvetődött, hogy az őr kioldotta a tárat, egyes vélemények arról szóltak, hogy ettől még nem lehetett biztos abban, hogy a csőben esetleg nem maradt egy töltény, hiszen a fegyvert dulakodás közben véletlenül kibiztosíthatták. Ha ez járt a fejében, az akár indokolhatja, miért nem mondta azt, hogy nyugodtan menjenek közel a férfihoz, úgysem tud senkit lelőni.
A szökevényt végül 5 lövéssel ártalmatlanították a XV. kerületben. A fegyenc jelenleg a tököli rabkórházban van.
Szerző