Előfizetés

A legnagyobb titokban vallotta be az Origo, hogy mindenben hazudtak Juhász Péterről

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.24. 17:59
Juhász Péter
Fotó: Népszava
A tavalyi választás után megszűnt Együtt elnökéről többek közt azt írták, "megverte, begyógyszerezte, majd a lakásában fogva tartotta előző élettársát." Egyik sem volt igaz, bár ez a portál olvasóihoz aligha jut el.
"Több mint egy év kellett hozzá. Éjjel 23:21-or kitették, majd azzal a lendülettel le is vették." Ezt írta mai Facebook-bejegyzésében Juhász Péter, az egykori Együtt párt elnöke, utalva arra a helyreigazításra, amelyre bírósági felszólítás kötelezte az Origo nevű hírportált.

A kormányközeli médium - másokkal karöltve - egy éve ilyenkor (is) sorozatos cikkekben támadta az ellenzéki politikusokat - Juhászról például 2018. február 17-én "Kiderült, hogy miért ilyen agresszív a nőverő Juhász Péter" címmel írtak anyagot.
A cikkről a bíróság is kimondta, hogy - szinte túlzás nélkül - minden egyes állítása valótlan.

Az Origónál az ilyenkor szokásos helyreigazításnak tehát a lehető legnagyobb titokban tettek eleget, egy olyan időpontban, amikor alig valaki böngészi az oldalt, majd később is gondoskodtak róla, hogy a helyesbítés lehetőleg ne kerüljön az olvasóik elé.

Visszatér a február végi tavasz

MTI
Publikálás dátuma
2019.02.24. 16:31
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Hétfőn ismét kora tavaszias lesz az idő, 13 fokos maximumhőmérséklettel számolhatunk.
Az utolsó februári hét első napján változó vastagságú, szakadozott felhőzet mellett hol rövidebb, hol hosszabb időszakokra süt ki a nap. Számottevő csapadék nem várható. Többnyire gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, de hétfőn Sopron körül az északias, másutt a délnyugati szél helyenként megélénkülhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 0 és -7 fok között alakul, de Sopron környékén kissé enyhébb is lehet a reggel. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 7 és 13 fok között alakul, az Alpokalján és a Kisalföldön lesz a melegebb.

Timmermans üzent a magyar kormánynak: "Nem lett volna jobb helye a hazug plakátokra költött rengeteg pénznek?"

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.24. 15:52
Frans Timmermans
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Az európai szocialisták csúcsjelöltje pártja madridi kongresszusán tartott beszédében sem feledkezett meg az Orbán-kormány bírálatáról.
"Minden egyes hazug plakát után, amit Orbán Viktor legyárt, mi azt kérdezzük: nem lehetett volna az adófizetők eurómillióit esetleg valami hasznosabb dologra költeni?" Többek között ezt a kérdést tette fel hétvégén Frans Timmermans az Európai Szocialisták Pártja (EPS) madridi kongresszusán tartott beszédében. Az eseményen a résztvevők megerősítették a holland politikus jelölését az Európai Bizottság elnöki posztjára.

A beszédből most egy másfél perces, Magyarországgal foglalkozó részlet került fel az MSZP Facebook-oldalára. (a beszéd magyar felirattal is megtekinthető a párt közösségi oldalán)
Timmermans az Orbán-kormány bírálataként kitért többek közt arra, hogy Magyarországon:
  • csaknem 400 körzetben nincs háziorvos
  • 4000 hiányzó tanár van, ami miatt órák maradnak el
  • kevés a bölcsődei férőhely és a nők nem kapnak a férfiakéval egyenlő fizetést
  • a fiatalok pedig elhagyják az országot, így ma 6 magyar gyermekből 1 külföldön születik