Meggyilkoltak egy anyát és fiát Zsolnán, őrizetbe vették az apát

Publikálás dátuma
2019.02.25. 21:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Konkrét gyanúsítás eddig nem született a bűncselekménnyel kapcsolatban.
Vasárnap este egy 47 éves nő és 15 éves fia holttestét találták meg egy zsolnai lakótelep egyik lakásában. A családfő is ott tartózkodott, a rendőrök őrizetbe vették – írja a parameter.sk. A portál a noviny.sk cikke alapján azt írja, hogy a középkorú nő és fia holtan feküdt a lakásban, amikor a mentők odaértek, az apa pedig megsebesült. A férfit bevitték a kórházba, de már ott is rendőrök őrizték, majd miután kiderült, hogy ellátása nem igényel kórházi tartózkodást, elbocsátották, a rendőrök pedig őrizetbe vették, mivel ő lehet az első számú gyanúsított. Konkrét gyanúsítás eddig nem született, de a férfit a rendőrök őrizetben tartják. A szomszédok szerint a család csak az elmúlt év végén költözött a lakótelepre.
Szerző

Kiutasították a Kim Dzsong Un-imitátort Hanoiból

Publikálás dátuma
2019.02.25. 21:17

Fotó: MANAN VATSYAYANA / AFP
A Donald Trump-hasonmás maradhatott, de megkérték, hogy ne jelenjen meg többé az amerikai elnöknek öltözve.
Kiutasították a Howard X művésznevű Kim Dzsong Un-imitátort Hanoiból az amerikai elnök és az észak-koreai vezető közelgő látogatása előtt, a Trump-imitátor maradhatott – írja a Guardinan online kiadása. Howard X és a Donald Trumpra hasonlító Russell White múlt héten érkezett a vietnami fővárosba, az operaház lépcsőjén el is játszottak már egy „csúcstalákozót” a szintén szerepet játszó biztonságiak és riporterek gyűrűjében. A valódi állami vezetők február 27-28-án érkeznek a városba. A Kim-hasonmást pénteken hallgatta ki a hanoi rendőrség: közölték vele, hogy hazaküldik Hongkongba. A vietnami bevándorlási hivatal szerint érvénytelen a vízuma, további magyarázatot azonban elmondása szerint nem kapott.
„A valódi ok, hogy olyan arccal születtem, mint Kim Dzsong Un”

– mondta el újságíróknak, miközben három civilruhás nyomozó a szállodájából elvezette.

White a városban maradhat, de megkérték, hogy ne jelenjen meg többé Trumpnak öltözve. Korábban helyi lakosok és turisták többször is megállították, hogy szelfizzenek vele. A jellegzetes fekete zubbonyt és vastagkeretes szemüveget viselő Howard X azt is mondta, szerinte azért utasították ki, mert „az igazi Kimnek nincs humorérzéke”. Hozzátette, hogy a vietnami hatóságnak olcsóbb volt az ő hongkongi repülőjegye, mintha a kanadai White-ot küldték volna haza.
Szerző
Témák
Vietnam Hanoi

Brexit – Támogatna egy újabb népszavazást a brit Munkáspárt

Publikálás dátuma
2019.02.25. 20:16

Fotó: TOLGA AKMEN / AFP
Elképzelhető, hogy Jeremy Corbyn beterjeszt egy ezzel kapcsolatos kezdeményezést az alsóház elé.
A brit Munkáspárt hétfőn bejelentette, hogy támogatna egy újabb népszavazási kezdeményezést a brit EU-tagságról – írja az MTI. Ez komoly fordulat, mivel a legnagyobb brit ellenzéki erő eddigi Brexit-politikájának nem volt központi eleme az újabb EU-referendum, sőt Jeremy Corbyn, a párt vezetője korábbi nyilatkozataiban rendre azt az álláspontját hangoztatta, hogy a kilépésről döntő, 2016-ban tartott népszavazás eredményét kell teljesíteni. Corbyn azonban a Labour alsóházi képviselőinek következő, zártkörű ülésén a párt által hétfő este kiadott közlemény szerint kijelenti majd, hogy a Munkáspárt felsorakozna egy olyan parlamenti indítvány mögé, amelynek célja az újabb EU-népszavazás kiírása, vagy akár maga is beterjeszthet egy ilyen kezdeményezést az alsóház elé, megakadályozandó, hogy a kormányzó Konzervatív Párt egy esetleges rendezetlen, megállapodás nélküli Brexitbe „kényszerítse bele az országot”. 
Jeremy Corbyn FOTÓ: OLI SCARFF / AFP
Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke egyébként hétfőn arról beszélt, hogy a jelenlegi helyzetben a brit európai uniós tagság megszűnésének elhalasztására lenne szükség a kaotikus, rendezetlen kiválás elkerülése érdekében. Theresa May brit kormányfő azonban ez ellen foglalt állást.
Szerző