Kiragasztotta az Európai Parlamentben a kormány plakátjait a Momentum

Publikálás dátuma
2019.02.25. 21:59

Fotó: Magyarország Kormánya
„Minden európainak joga van tudni, hogy Orbán Viktor milyen hazugságokkal hergeli a magyarokat Európa ellen” – közölte a párt EP-listavezetője.
Az Európai Parlamentbe is elvittük Orbán hazug plakátjait! Mert minden európainak joga van tudni, hogy Orbán Viktor milyen hazugságokkal hergeli a magyarokat Európa ellen. Még az Európai Néppárt képviselőinek is, akik nyolc éve szó nélkül tűrik azt, hogy Orbán kivezeti hazánkat Európából” – írta Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője a Facebook-oldalán.
Hozzátette: „naponta átlagosan kétmilliárd forintnyi támogatást kapunk az Uniótól hazánk fejlesztésére. Orbánék ezt az iszonyatosan sok pénzt azonban nem Magyarország jövőjére költötték, hanem saját zsebüket tömték tele”.
„Orbán Európa ellen hergeli a magyarokat, visszaél az európai adófizetők pénzével, és veszélyezteti európai jövőnket!”

– fogalmazott.

A közzétett fotóról kiderül, hogy a plakátokon angol nyelvű fordítás is szerepel.
Szerző

Kipostázott hatvan forintot egy nyugdíjasnak a nyugdíjfolyósító

Publikálás dátuma
2019.02.25. 20:29
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
„Fogalmunk sincsen, hogy mire véljük és a postás sem tudott semmit mondani” – mondta az idős asszony lánya.
A 444.hu egyik olvasója a portálnak arról számolt be, hogy az édesanyjának kipostázott 60 forintot a nyugdíjfolyósító.
„Fogalmunk sincsen, hogy mire véljük és a postás sem tudott semmit mondani”

– fogalmazott az olvasó.

A történteket jelezte a nyugdíj-folyósítónak, és most a válaszra vár.
Szerző

Lemondott a Figyelő szerkesztőbizottsága, Schmidt Mária kiszáll

Publikálás dátuma
2019.02.25. 19:50
Schmidt Mária
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Közleményük szerint a lap irányítását a mai nappal adják át az új tulajdonosnak.
Kiadott egy közleményt a Figyelő szerkesztőbizottsága – Schmidt Mária, Lánczi Tamás és Berecz Kristóf –, melyben azt írják: lemondanak és átadják a lap irányítását az új tulajdonosnak. Úgy fogalmaztak: „A mai nappal a Figyelő szerkesztőbizottsága lemond és átadja a lap irányítását az új tulajdonosnak. Köszönjük, hogy munkatársaink segítségével ilyen színvonalas és korszerű lapot tudtunk létrehozni. Öröm és megtiszteltetés volt a közös munka. Köszönjük olvasóink támogatását, biztatását, kitartását. Minden erőnkkel igyekeztünk azt megszolgálni. A Figyelő jövőjéről az új tulajdonos fog határozni. A mi munkánk itt befejeződött. »Jó mulatság, férfimunka volt!«” Információink szerint a hetilap integrálása a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványba (KESMA) korántsem volt zökkenőmentes. Úgy tudjuk, a lapot 2016 decembere óta birtokló Schmidt Mária, a Terror Háza főigazgatója nem akarta „felajánlani” a kormányközeli médiumok más tulajdonosaihoz hasonlóan a Figyelőt a KESMÁ-nak, csak több éles konfliktus, komoly nyomásgyakorlás után adta be a derekát. Lánczi Tamást Schmidt Mária vitte a Figyelő élére 2017 februárjában, így egyértelműen a milliárdos történész-üzletasszony emberének tartották kormányoldalon, ráadásul ezen kívül Habony Árpáddal is szoros kapcsolatban állt. Schmidt Mária mellett ugyanakkor – mint arról korábban éppen lapunk írt – Habony Árpádban is megrendült a kormányzati bizalom, így a főszerkesztő számára ez már dupla hendikepet jelentett.
Szerző
Frissítve: 2019.02.25. 19:52