Baleset történt az M1-esen Bicskénél

Publikálás dátuma
2019.02.26. 19:02

Egy bolgár kamion átszakította a szalagkorlátot és áttért a Budapest felé vezető oldalra.
Baleset történt kedden délután az M1-es autópályán - írja a police.hu. A beszámolók szerint Győr felé haladt egy bolgár hatósági jelzésű kamion, amikor Bicske térségében átszakította a szalagkorlátot és áttért a Budapest felé vezető oldalra. A műszaki mentés folyamatban van, ezért teljes szélességében lezárták a pálya Budapest felé vezető oldalát. A rendőrság tájékoztatása szerint személyi sérülés nem történt.

Az MTI végül este 9 óra után adta hírül, újra járható az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldala Bicskénél, ahol korábban baleset miatt teljes pályazár volt.
Szerző
Frissítve: 2019.02.26. 21:30

Őrizetbe vettek 18 korrupt győri autópálya rendőrt

Publikálás dátuma
2019.02.26. 17:35
Képünk illusztráció
Fotó: Kállai Márton
A házkutatások során több mint tízezer euró készpénz került elő. A zsebbe dolgozó rendőrök akár 2-től 8 évig terjedő börtönt is kaphatnak.
Korrupt rendőrökre csapott le a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ kedden, idézi a 444.hu a Győri Regionális Nyomozó Ügyészség közleményét. A nyomozás eredménye szerint a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök az M1-es autópályán ellátott szolgálatuk alatt dolgoztak zsebbe, azaz némi készpénzért cserébe nem bűntettek.
Eddig 18 rendőrt vettek őrizetbe, a házkutatások során több mint tízezer euró, vagyis átszámítva 3,2 millió forint készpénz került elő.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a razzia, és a kihallgatások még jelenleg is tartanak. Valamennyi őrizetbe vett rendőr letartóztatását kezdeményezik. Ha bebizonyosodik az "előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette", akár 2 évtől 8 évig terjedő börtönt is kaphatnak.

Reagált a rendőrség

Az úgy kapcsán az ORFK az MTI-hez eljuttatott közleményében arra hívja fel a figyelmet: "a rendőrség továbbra is kiáll a testület értékei mellett. Elutasít minden jogsértő magatartást, és elhatárolódik az ilyen cselekményt elkövetőktől." Hangsúlyozzák továbbá, hogy az állomány döntő többsége az esküjéhez híven, hazája iránt elkötelezetten, tisztességesen teljesíti feladatait. Ugyanakkor a rendőrség vezetése a jövőben is mindent elkövet annak érdekében, hogy bűncselekményt elkövető személyek ne szolgáljanak a testületnél - tartalmazza a közlemény.

Szerző
Frissítve: 2019.02.26. 19:32

Elvitték egy 800 éves keresztes lovag múmiájának fejét Dublinban

Publikálás dátuma
2019.02.26. 16:52

Ellopták egy 800 éves keresztes lovag múmiájának a fejét a dublini St Michan-templom kriptájából.
David Pierpoint főesperes szerint a csonkítást egy idegenvezető fedezte fel hétfő délután, amikor egy csapatnyi látogatót akart beengedni a templomba - olvasható a BBC hírportálján.
Az eset miatt egy ideig nem fogad látogatókat a templom. Az ír katolikus egyház közleménye szerint a kripta súlyos károkat szenvedett és több múmiát, köztük egy 400 éve élt apáca maradványait is meggyalázták. A keresztes lovag testét felfordították és a fejét elvitték.
Pierpoint szerint a vandálok egy tömör acélból készült belső kaput is elvittek, ám a legfontosabb feladat most a kripta megóvása, ugyanis a szabad levegő lebomlással fenyegeti a maradványokat. Az ír rendőrség jelenleg a templom biztonsági kameráinak felvételeit vizsgálja.
A St Michan templom már 1996-ban is vandalizmus áldozata lett, amikor egy csapatnyi tinédzser betört a kriptába és számos múmiát kirángatott a koporsójából. 
"A földre cibálták őket és a jelek szerint fociztak a fejükkel"

- idézte fel Pierpoint, hozzátéve, hogy az őröknek akkor szerencsére sikerült elkapniuk az elkövetőket.

Az 1996-os betörést követően a kriptát lezárták egy hétre, hogy helyreállítsák a károkat. A St Michan-templomot tavaly nagyjából 27 ezren keresték fel.
Szerző