Megölte és elásta a barátnőjét, a család előtt pedig úgy tett, mintha még élne

Publikálás dátuma
2019.02.27. 10:26
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Két évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsítanak egy 44 éves szegedi, aki miután megfojtotta és elásta áldozatát, a családját különböző történetekkel nyugtatgatta szerettük hollétével kapcsolatban.
Két évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsítanak egy szegedi nőt, aki egykori barátnőjét fojtotta meg, a holttestet az áldozat házának kertjében elásta, majd csaknem egy évig élt az ingatlanban - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán az MTI-t. Szabó Szilvia közölte, a rendőrség 2018 júliusában indított eljárást egy helybeli asszony eltűnése ügyében. Felvetődött a gyanú, hogy az eltűnés hátterében bűncselekmény áll, a feltételezett elkövető pedig egy egykori barátnő.

A megalapozott gyanú szerint a két nő 2017 májusában összeveszett, a 44 éves asszony pedig megfojtotta a sértettet. A holttestet az áldozat házának udvarában egy ismerőse segítségével elásta. Ezt követően csaknem egy évig élt az ingatlanban, miközben a nő családját különböző történetekkel nyugtatgatta az áldozat hollétével kapcsolatban - közölte a százados.

A rendőrség kedden tartott helyszíni szemlét a háznál, és a kertben megtalálták az asszony holttestét. A 44 éves szegedi nő ellen emberölés, társa, egy 45 éves férfi ellen bűnpártolás megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A nyomozók mindkettőjüket őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Ötvenmilliós értékben lophattak, autóból rángatták ki a sorozatbetörőket (videó)

Publikálás dátuma
2019.02.27. 09:22
a Ferdinánd híd felhajtója előtt fogták el a sorozatbetörés gyanúsítottjait
Fotó: police.hu
Félórával betörés után, a nyílt utcán fogták el a két gyanúsítottat, akik legalább négy fővárosi lakást rámolhattak ki.
Nagy rendőrségi rajtaütés volt február 21-án este Budapesten, a Podmaniczky utcában: a BRFK nyomozói több autóval megállásra kényszerítettek, majd elfogtak két gyanúsítottat, akik a rendőrség szerint fél órával korábban betörtek egy újlipótvárosi lakásba. Bár  a police.hu elfogásról szóló közleményében nem tér ki rá, a nyomozók sejthetően korábban is követték és figyelték a két férfit, a rajtaütésnél így azonnal bűnjeleket, bizonyítékokat foglalhattak le: a gyanúsítottak csomagtartójában a lakásból származó laptopot, női ruhákkal teli bőröndöt, vezeték nélküli töltőegységet találtak, de előkerültek a betörésnél használt szerszámok is.
A 32 és 29 éves férfiakat elfogásuk után lopás gyanújával vették őrizetbe és hallgatták ki: az eljárás során az is kiderült, hogy a páros január 14. és február 21. között három budapesti lakást fosztott ki be, valamint 
a fiatalabb gyanúsítottnak egy másik, XIII. kerületi lakásbetörésért is felelnie kell az eljárás során, ahonnan közel 51 millió forint értékben lophatott

A rendőrök átkutatták a két feltételezett elkövető lakását is, ahol többek között értékes karórákat, laptopotokat, telefonokat, ékszereket foglaltak le. A párost a rendőrség február 24-én, bírósági engedély birtokában letartóztatta.
Szerző

Halálos vadászbaleset Somogy megyében - egy rendőr fegyvere sülhetett el

Publikálás dátuma
2019.02.26. 19:11
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, mert a hírek szerint a baleset okozója a rendőrség állományába tartozik
Tragikus vadászbaleset történt kedd este a Szóládhoz közeli erdőben: egy ember életét vesztette - írja a sonline. A Somogy megyei hírportál értesülései szerint a Balaton déli partjához közeli településen egy vadász meghalt, amikor a társa véletlenül fejbe lőtte. Mint írják, esély sem volt a megmentésére.

Az ügyet a Központi Nyomozó Főügyészség vizsgálja, amely az oldal kérdésére megerősítette, hogy halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt indítottak büntetőeljárást.

"A baleset okozója a rendőrség állományába tartozik, ezért a Központi Nyomozó Főügyészség folytat nyomozást az ügyben" - erősítette meg Kovács Katalin, a főügyészség szóvivő-helyettese az MTI értesülését. Az MTI meg nem erősített információi szerint a rendőr fegyvere egy vadászatot követően sült el, az áldozat egy vadász.
Szerző
Frissítve: 2019.02.26. 21:09