Kalapáccsal vertek halálra egy férfit, letartóztatták a gyanúsítottat

Publikálás dátuma
2019.02.27. 18:26
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Egy hónapra elrendelték a 64 éves kecskeméti férfi letartóztatását.
Emberölés gyanúja miatt egy hónapra elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság egy 64 éves kecskeméti férfi letartóztatását, aki feltehetően kalapáccsal megölt egy 50 éves férfit – tájékoztatta a Kecskeméti Törvényszék szerdán az MTI-t. A gyanú szerint a sértett február 24-én kora este a kerítésen átmászva bement a gyanúsított házába, ahol ott volt az élettársa is. Az ittas férfi a nővel féltékenységből vitatkozni kezdett, majd bántalmazta is. Ezután a gyanúsítottat kezdte szidalmazni, aki haragjában egy kalapáccsal többször megütötte az ágy szélén ülő, majd a földre eső sértettet. A férfi a helyszínen belehalt sérüléseibe. A bíróság indoklása szerint a letartóztatást azért rendelték el, mert a magas büntetési tétel miatt tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől. A döntést az ügyészség, a gyanúsított és a védője is tudomásul vette.
Szerző

Megharaptak egy nőt a 17-es villamoson

Publikálás dátuma
2019.02.27. 17:19

Fotó: Shutterestock
Egy férfi azon veszett össze vele, hogy kinyitotta az ablakot.
Megharaptak egy nőt a 17-es villamoson, a Lukács fürdőnél – írja a 24.hu. A portál információi szerint egy férfi azon veszett össze a nővel, hogy kinyitotta az ablakot. A kettejük közötti szóváltás odáig fajult, hogy a férfi beleharapott a nő kezébe. Ezt követően a férfi és a nő is leszállt a járműről. A férfi a megállóban is tovább lökdöste a nőt, majd elmenekült. A bántalmazás után a nőhöz mentőt hívtak, de szerencsére nem lett komolyabb baja. A portál megkereste az ügyben a Budapesti Rendőr-főkapitányságot (BRFK), ahol közölték: garázdaság miatt indítottak eljárást ismeretlen tettessel szemben.
Szerző

Földön fekvő emberen hajtott át egy autós – Nyomravezetői díjat ajánlott fel a rendőrség

Publikálás dátuma
2019.02.27. 15:59

Fotó: police.hu
Nettó háromszázezer forint nyomravezetői díjat tűztek ki.
Egy autós áthajtott egy földön fekvő emberen Tolna megyében, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A rendőrség 300 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. A rendőrség azt írja, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2018. december 2-án 20 óra 40 perc körül egy ismeretlen a gépkocsijával a 6232-es számú úton, Nagydorog és Paks között áthajtott az úttest közepén fekvő gyalogoson, és a helyszínt adatai hátrahagyása nélkül elhagyta. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövető személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, hivatali munkaidőben tegyen bejelentést személyesen a Paksi Rendőrkapitányságon, illetve bármelyik rendőri szervnél. Hívja a Paksi Rendőrkapitányságot a 06/75 510-640-es hívószámán, illetőleg a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységi-irányítási Központját a 06-74/501-100-as telefonszámon, vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, illetve a 107-es és a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó háromszázezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság megteszi a szükséges intézkedéseket a tanú védelmére. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.
Szerző