Előfizetés

Lángolt egy kamion az M7-esen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.28. 10:11
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Budapest felé vezető oldalon egy sávon halad a forgalom.
Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy gépjárműalkatrészeket szállító kamion az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 17-es kilométernél, Érd térségében – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tűzhöz az érdi és a törökbálinti hivatásos tűzoltókat riasztották, akik öt vízsugárral eloltották a lángokat. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg. A Budapest felé vezető oldalon egy sávon halad a forgalom.

Hétszázmilliót tettek zsebre egyetlen trükkös levéllel

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.28. 09:39

Fotó: Shutterstock
A társaság külföldi cégek levelezését törte fel, és egy jól célzott üzenettel eltérítették a kifizetéseket.
Vádemelés jöhet a háromfős csapat ügyében, akik a gyanú szerint 2015. novembere és decembere között több mint 710 millió forintot csaltak el külföldi társaságoktól.
A nyomozás adatai szerint a bűnügyet egy 32 és egy 36 éves szokolyai férfi, valamint a 36 éves fővárosi D. János követte el: feltörték az egymással üzleti kapcsolatban álló cégek elektronikus levelezését. Ezek után magukat partnerként kiadva küldtek egy hamis e-mailt, melyben kérték, hogy a sértettek további kifizetéseiket az általuk megadott bankszámlaszámra utaljá át. A számlaszám egy magyar gazdasági társasághoz tartozott, az átutalásokat követően az elkövetők az összeg egy részét készpénzben felvették, a másik részét pedig tovább utalták, majd onnan vették fel.
Ezután majdnem egy év telt el, mire a banda tagjait meggyanúsították: a valamiért név szerint is említett D. Jánost és társai többek között pénzmosás, valamint közokirat-hamisítás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki 2016 októberében – időközben költekezhettek is, mert a nyomozók már „csak” 520 millió forintot tudtak lefoglalni tőlük. A nyomozás a napokbanért  véget, a rendőrség pedig elküldte a dokumentumokat az illetékes ügyészségnek, derül ki a police.hu cikkéből.

Megrongálták a Tiszai Hajósok terén található szobrot, 100 ezret kaphat a nyomravezető

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.02.27. 19:26

Fotó: police.hu
A „Kérészek násztánca” című alkotás egyik szobrát 2019. február 11. és február 18. között rongálta meg valaki.
Megrongálta egy ismeretlen a szolnoki „Kérészek násztánca” című alkotás egyik szobrát, a rendőrség nyomravezetői díjat tűzött ki az ügyben. A rendőrség közölte, hogy a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a Szolnokon, a Tiszai Hajósok terén található szobrot 2019. február 11. és február 18. között rongálta meg valaki. A Szolnok Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel, illetve az elkövető személyével kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Szolnoki Rendőrkapitányságon, illetve bármely rendőri szervnél. Hívja a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr- főkapitányság központi 06-56/501-600-as telefonszámát, vagy a 112-es, 107-es segélyhívószámok valamelyikét, illetve tárcsázza az ingyenesen hívható 0680/555-111 „Telefontanú” zöldszámát. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó százezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki. Az összeg annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság megteszi a szükséges intézkedéseket a tanú védelmére. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja.