Volt barátnőjére lőtt egy férfi, és a nő új barátját is a helyszínre akarta csalni

Publikálás dátuma
2019.02.28 17:11

A gyanú szerint a férfi a szobába lépve azonnal mellkason lőtte a sértettet a gumilövedékek kilövésére alkalmas gáz és riasztó fegyverével, majd az ágyhoz akarta kötözni, hogy levideózza.
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a nyíregyházi férfinak a letartóztatását akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és más bűncselekménnyel gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság - áll a Budapest Környéki Törvényszék szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A terhelt 2018 júniusától 2018 szeptemberéig volt a barátja a sértettnek. 2019 januárjában megbeszélték, hogy végleg szakítanak, és nem keresik többé egymás társaságát, 2019. február 25-én este a gyanúsított mégis megjelent a sértett házánál. Az ajtó nem volt kulcsra zárva, ezért a gyanúsított akadály nélkül bejutott a házba, ahová magával vitte a gumilövedékek kilövésére alkalmas gáz és riasztó fegyverét a hozzá való lövedékekkel, továbbá gyorskötözőt és egy sniccert.

A sértett a szobában a fésülködő asztalnál ült, amikor a gyanúsított a szobába lépett.
A sértett felugrott, kérdőre vonta a gyanúsítottat, aki rögtön rálőtt a jobb kezében tartott fegyverrel. A lövedék a sértettet a mellkas bal oldalán találta el.
A gyanúsított felszólította a sértettet, hogy feküdjön az ágyra, azonban ennek a sértett nem akart eleget tenni, ezért az ágyra lökte, majd közölte vele, hogy megkötözi, erről videót készít, így oda tudja csalni a sértett új barátját, akinek el fogja vágni a torkát.

A sértett dulakodni kezdett a gyanúsítottal, és a nyitott ablakon keresztül a kertbe menekült.
A gyanúsított megragadta a haját, húzta vissza, majd a két szeme között meglőtte a sértettet, illetve megütötte a fejét a pisztollyal.
A gyanúsított elbotlott, ezt kihasználva a sértett az utcára szaladt és egy taxistól segítséget kért. A terhelt tettét követően a bal könyök hajlatában egy pengével 3 cm-es sebet okozott magának.

A gyanúsított cselekménye bizonyítottság esetén emberölés előkészületének bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletének megállapítására alkalmas. A gyanúsított ellen két büntetőeljárás van folyamatban, ami nem tartotta vissza újabb bűncselekmény elkövetésétől. Éppen ezért fennáll a szökés, elrejtőzés , továbbá a bűnismétlés veszélye, így a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2019. március 28. napjáig.

Személygépkocsinak ütközött, meghalt egy motoros a 10-es főúton

Publikálás dátuma
2019.03.19 21:32
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset Dorog és Tokodaltáró között történt kedd este. A motoros a kórházban halt bele sérüléseibe.
A kórházban belehalt sérüléseibe egy motoros, aki járművével személygépkocsinak ütközött a 10-es főúton, Dorog és Tokodaltáró között kedd este - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a helyszínelés jelenleg is tart, az érintett útszakaszon a forgalom félpályán halad.

Gozsdu: az összevert német menedzser egy muaj thai harcossal és egy nehézsúlyú bokszolóval együtt kötekedett

Publikálás dátuma
2019.03.19 16:08
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A topmenedzser és fiai beelőzték volna az utcán várakozó vendégek sorát, aztán meglökték az üzletvezetőt, a hely közleménye szerint ebből lett a baj.
Az egyik szórakozóhely biztonsági őrei agyba-főbe verték egy német autógyártó topmenedzserét és két fiát március elején a budapesti VII. kerületi bulinegyedben. Hogy pontosan hol történt az eset, eddig homályban volt, ám a Gozsdu társasház kedden közleményt adott ki a történtek kapcsán. Ebben azt írják:
"a hírekbe bekerült három fős társaság egyik tagja thai bokszoló, a másik bajnoki címért küzdő nehézsúlyú bokszoló. A társaság hosszú percekig agresszíven kötözködött az üzletvezető hölggyel és a helyzetet kezelő biztonsági szolgálattal."
Mint írják, az azóta rendőrkézre került biztonságiakat alkalmazó cég sajnálja a történteket, együttműködik a hatóságokkal, és belső vizsgálat után felfüggesztette az erőszakosan fellépő alkalmazottakat.
A Gozsdu úgy fogalmaz, maguk is nagyon sajnálják az erőszakos eseményeket, mely körülményeit a hétvégén kivizsgálták. Ennek lezárultával megállapítást közöltek:
  • a szórakozóhelyre bejutni próbáló vendégek közül a két fiú egyike nehézsúlyú magyar bajnoki döntőt vívó bokszoló, a másik muay thai harcos;
  • órákkal azután, hogy a szórakozóhelyen vacsoráztak, visszatérve ki akarták kerülni a bejutásra várók sorát;
  • társaság először az üzletvezető hölgyet hosszú percekig inzultálta majd egyikőjük meglökte, ekkor lépett közbe a biztonsági szolgálat;
  • "a jelenet végén alakult ki a sajnálatos konfliktus".
A Gozsdu udvarban heti szinten több tízezer vendég fordul meg, szabadkozik a közlemény. Az őrök alaphelyzetben tartózkodnak minden erőszakos beavatkozástól, de sajnos a vendégek viselkedése esetenként megkívánja a közbeavatkozást, "melynek természetesen nem lenne szabad erőszakba torkollni".

A biztonsági szolgálat profizmusának margójára

"A társasházzal szerződött biztonsági szolgálat képzett, engedéllyel rendelkező, tapasztalt őröket alkalmaz, akik az emberi reakciókat az adott helyzetben felmérik, majd a környezetben lévők és a saját testi épségük megóvását előtérbe helyezve cselekednek" - fogalmaz a Gozsdu közleménye. És valóban, azon a tavaly novemberben közzétett hangfelvételen is gyakorlott profizmussal felsorolt gumiszabályokra hivatkozva járnak el, amin egy roma jogvédő feljelentése szerint az hallható: származása miatt nem engedik őt és társaságát a Gozsdu udvar területére.
A Gozsdunak még csak nem is a tavalyi az első, rasszista kirekesztés gyanúját felvető esete. 2017-ben például fiatal lányok egy csoportja fordult az Egyenlő bánásmód Hatósághoz, akiket állításuk szerint azért nem engedtek át a biztonsági őrök az udvaron átvezető Madách Imre úton, mert roma származásúak.

Frissítve: 2019.03.19 16:10