Letartóztattak két pénzügyőrt a beregsurányi vesztegetési ügyben

Publikálás dátuma
2019.02.28. 18:02
A beregsurányi határátkelőhely a magyar-ukrán határon
Fotó: Balázs Attila / MTI
A bűnszervezetben és üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett 16 pénzügyőr közül két gyanúsított letartóztatását, míg 13 gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el csütörtökön a Debreceni Járásbíróság. Egy ember az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.
A Debreceni Törvényszék közölte: a letartóztatott két gyanúsított esetében az alapos gyanú tárgyát képező bűncselekmény súlyára és magas büntetési tétellel fenyegetettségére és egyéb körülményekre tekintettel megalapozottan kell tartani attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a hatóságok elől megszöknének vagy elrejtőznének. Emellett alappal lehet következtetni arra is, hogy a bizonyítási eljárást veszélyeztetnék. A 13 bűnügyi felügyelet alá helyezett gyanúsítottnál fennáll az elérhetetlenné válás veszélye - tette hozzá. A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szerdán jelentette be, hogy hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt gyanúsítottként hallgatott ki és vett őrizetbe tizenhat, a beregsurányi magyar-ukrán határállomáson szolgáló pénzügyőrt. A megalapozott gyanú szerint a beregsurányi közúti határátkelőhelyen szolgálatot teljesítő pénzügyőrök a Magyarország területéről Ukrajnába kilépő és általános forgalmi adót visszaigénylő emberektől a hivatalos eljárásuk során rendszeresen jogtalan előnyt, jellemzően készpénzt fogadtak el.  A pénzügyőrök a korrupciós tevékenységet egymás cselekményeiről tudva, az adott szolgálatban dolgozó osztályvezetők segítségével rendszeresen és szervezett módon, legkésőbb 2018 novemberétől végezték.
Szerző

Elfogták az egyik Kertész utcai verekedőt

Publikálás dátuma
2019.02.28. 17:41

A két férfi egy hete támadt rá a budapesti kocsma előtt állókra, egy lányt állítólag úgy fejbe rúgtak, hogy több foga is kitört.
A budapesti rendőrök elfogták az egyik férfit, aki társával többeket bántalmazott egy Kertész utcai szórakozóhely előtt - írja az Index. Nemrég írtuk meg, hogy körözést adtak ki a két ámokfutóra, akik a beszámolók szerint február 22-re virradó éjjel - szinte túlzás nélkül - megvertek mindenkit, akit értek a budapesti Kertész utca egyik kocsmája előtt.

Az először kötekedő, majd támadásba lendülő férfiakat garázdaság vétség gyanúja miatt keresik - illetve ezek szerint most már csak egyiküket, a 34 éves Horváth Mihály Alfonzt.

A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Horváth Mihály Alfonz tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést a 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.
Szerző
Frissítve: 2019.02.28. 17:50

Volt barátnőjére lőtt egy férfi, és a nő új barátját is a helyszínre akarta csalni

Publikálás dátuma
2019.02.28. 17:11

A gyanú szerint a férfi a szobába lépve azonnal mellkason lőtte a sértettet a gumilövedékek kilövésére alkalmas gáz és riasztó fegyverével, majd az ágyhoz akarta kötözni, hogy levideózza.
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte annak a nyíregyházi férfinak a letartóztatását akit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével és más bűncselekménnyel gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság - áll a Budapest Környéki Törvényszék szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

A terhelt 2018 júniusától 2018 szeptemberéig volt a barátja a sértettnek. 2019 januárjában megbeszélték, hogy végleg szakítanak, és nem keresik többé egymás társaságát, 2019. február 25-én este a gyanúsított mégis megjelent a sértett házánál. Az ajtó nem volt kulcsra zárva, ezért a gyanúsított akadály nélkül bejutott a házba, ahová magával vitte a gumilövedékek kilövésére alkalmas gáz és riasztó fegyverét a hozzá való lövedékekkel, továbbá gyorskötözőt és egy sniccert.

A sértett a szobában a fésülködő asztalnál ült, amikor a gyanúsított a szobába lépett.
A sértett felugrott, kérdőre vonta a gyanúsítottat, aki rögtön rálőtt a jobb kezében tartott fegyverrel. A lövedék a sértettet a mellkas bal oldalán találta el.

A gyanúsított felszólította a sértettet, hogy feküdjön az ágyra, azonban ennek a sértett nem akart eleget tenni, ezért az ágyra lökte, majd közölte vele, hogy megkötözi, erről videót készít, így oda tudja csalni a sértett új barátját, akinek el fogja vágni a torkát.

A sértett dulakodni kezdett a gyanúsítottal, és a nyitott ablakon keresztül a kertbe menekült.
A gyanúsított megragadta a haját, húzta vissza, majd a két szeme között meglőtte a sértettet, illetve megütötte a fejét a pisztollyal.

A gyanúsított elbotlott, ezt kihasználva a sértett az utcára szaladt és egy taxistól segítséget kért. A terhelt tettét követően a bal könyök hajlatában egy pengével 3 cm-es sebet okozott magának.

A gyanúsított cselekménye bizonyítottság esetén emberölés előkészületének bűntette és életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletének megállapítására alkalmas. A gyanúsított ellen két büntetőeljárás van folyamatban, ami nem tartotta vissza újabb bűncselekmény elkövetésétől. Éppen ezért fennáll a szökés, elrejtőzés , továbbá a bűnismétlés veszélye, így a bíróság elrendelte a gyanúsított letartóztatását az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2019. március 28. napjáig.
Szerző