Milliárdos tét a hatos lottón, ellenőrizze a szelvényét!

Publikálás dátuma
2019.03.03. 17:18
Illusztráció
Fotó: JOEL SAGET / AFP
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 3 (három) 15 (tizenöt) 21 (huszonegy) 30 (harminc) 35 (harmincöt) 41 (negyvenegy) Nyeremények: 6 találatos szelvény nem volt; 5 találatos szelvény 83 darab, nyereményük egyenként 257.395 forint; 4 találatos szelvény 3.330 darab, nyereményük egyenként 6.415 forint; 3 találatos szelvény 51.969 darab, nyereményük egyenként 1.600 forint.
Szerző
Frissítve: 2019.03.03. 17:54

Húsz foknál is melegebb lehet hétfőn

Publikálás dátuma
2019.03.03. 15:55

Fotó: Varga György / MTI
Nyolc megyére viszont figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt.
A hét eleje még naposan indul, azonban egy hidegfront közelében délutántól egyre eseménydúsabb lesz az idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.
Hétfőn napközben a változó felhőzet mellett sok napsütésre, száraz időre lehet számítani, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől erős felhősödés kezdődik, és a Dunántúlon egyre több helyen várható eső, záporeső. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a déli, délnyugati szél, amely este a Kisalföldön nyugatira, északnyugatira fordul. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 15 és 20 fok között várható, de északkeleten ennél hűvösebb, a nyugati vidékeken pedig helyenként melegebb is lehet. A fővárosra és Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki az erős szél veszélye miatt, az érintett területeken a várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.
Kedd hajnalra felszakadozik a felhőzet, majd napközben északon felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel. Délen több lesz a felhő, kevesebb a napsütés. Éjszaka többfelé várható eső, de reggeltől már csak helyenként alakul ki futó zápor. Az ország délnyugat harmadán legfeljebb élénk, máshol erős, északon, északkeleten helyenként viharos lesz a nyugati szél, majd estére jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 15 fok között valószínű. Az erős szél miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.
Szerdán változóan felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Északkeleten kezdetben néhol kisebb eső, zápor még előfordul, később nem valószínű csapadék. Napközben elsősorban nyugaton többfelé megélénkül a délire forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között alakul.
Csütörtökön szűrt napsütésre számíthatunk változó vastagságú fátyolfelhőzeten át. Csapadék nem várható. Mindenütt megerősödik, elsősorban a Dunántúl nyugati felén többfelé viharossá fokozódik a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között valószínű.
Pénteken szakadozott felhőzet mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra számíthatunk. Szórványosan várható kisebb eső, zápor. Többfelé erős lökések kísérik a délnyugati, majd az északnyugatira forduló szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 21 fok között várható, napközben északnyugatról délkelet felé haladva lesz egyre melegebb.
Szombaton erősen és gyengén felhős időszakok váltakoznak, helyenként zápor kialakulhat. A nyugatias szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul.
Szerző

Emelné az otthonápolási díjat az LMP

Publikálás dátuma
2019.03.03. 14:41

Fotó: Tóth Gergő
Ennek érdekében törvényjavaslatot nyújtottak be, és arra kérik a többi pártot, hogy támogassák a kezdeményezést.
Százezer forintra emelné az otthonápolási díj jelenlegi havi 30-50 ezer forintos összegét az LMP – jelentette be a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. Ungár Péter elmondta, hogy ennek érdekében törvényjavaslatot nyújtottak be, és arra kérik a többi pártot, hogy támogassák a kezdeményezést. A társadalom elöregedése miatt ugyanakkor szükségesnek tartják egy az idősellátó-rendszer fejlesztését szolgáló program elindítását is – tette hozzá. Az ellenzéki politikus elmondta, hogy az előrejelzések szerint 2050-re nem lesz olyan család, amelynek nem kell idős, demenciában szenvedő rokonról gondoskodnia. A helyzet kezelése érdekében már most el kell kezdeni az idősgondozói kapacitás bővítését, hiszen ma vállalhatatlanul hosszú, 2-3 éves várakozás után lehet bejutni ezekbe az intézményekbe. Szükséges továbbá a szociális ágazatban, idősgondozásban dolgozók bérének növelése és az otthoni segítségnyújtási hálózat fejlesztése is – sorolta a képviselő. Kérdésre válaszolva elmondta: az otthonápolási díj megemelése a magyar költségvetés egészéhez mérten elenyésző összeget, évente 25-30 milliárd forintot igényelne.
Szerző