Baleset és teljes pályás útlezárás az M7-es autópályán Budapest felé

Publikálás dátuma
2019.03.04. 12:55

Az ütközés Siófok térségében történt, és mivel az egyik érintett járműből kifolyt az üzemanyag, a rendőrség teljesen lezárta a sztrádát.
Hétfőn a déli órákban az M7-es autópálya 102. kilométerszelvényében, Siófok térségében, Budapest irányába – eddig tisztázatlan körülmények között – egy járműszerelvény és egy gépkocsi ütközött össze, az elsődleges információk szerint sérülés nem történt - írja a police.hu. Az egyik, balesettel érintett járműből az üzemanyag az úttestre folyt, ezért az érintett útszakaszt a rendőrök lezárták, a forgalmat a 90. és a 105. kilométerszelvénynél a 7-es számú főútra terelik.
Szerző

Rászakadt egy utasra a mennyezet a ferihegyi reptéren

Publikálás dátuma
2019.03.04. 09:46
Képünk illusztráció
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
A brit állampolgár éppen a csomagjára várt, amikor az álmennyezet egy körülbelül két négyzetméteres darabja a fejére esett. Nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.
Leszakadt az álmennyezet a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtéren, és megsérült egy Angliából érkezett utas – tudta meg a Magyar Nemzet az eset egyik szemtanújától. A beszámoló szerint a március 1-jén Manchesterből induló, Budapesten 19.30-kor landoló járat egyik utasa a szállítószalag mellett várta a csomagját, amikor „embernyi nagyságú rész szakadt ki az álmennyezetből” és a fejére esett.

Az ORFK szóvivője, Gál Kristóf a lapnak meg is erősítette a történteket: "a repülőtér 2B terminál érkezőszintjén a poggyászkiadó szalagoknál körülbelül két négyzetméteres felületen leszakadt az álmennyezet, ami megsebesített egy alatta állót.
Az utas nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

A Repülőtéri Rendőr Igazgatóság az eset körülményeit ismeretlen tettes ellen foglalkozás köré­ben elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt nyomozás keretében vizsgálja."

Az eset kapcsán Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport (BA) szóvivője elmondta, a brit utas minimális hámsérülést szenvedett. "Orvosi beavatkozásra nem volt szükség, a sérült saját lábon távozott. A rendőrök helyszínelés után elvitték a bizonyítékokat további vizsgálatra. A BA kezelésé­ben lévő épületeket folyamatosan ellenőrzik, rendszeresek a műszaki és a balesetvédelmi bejárások, a balesetet azonban nem a társaság kezelésében lévő szerkezet okozta" – jelentette ki Hardy.
Szerző
Frissítve: 2019.03.04. 13:53

Magyarországon várna a legsúlyosabb büntetés a vajdasági bérgyilkosra

Publikálás dátuma
2019.03.04. 08:13
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A Prágában őrizetbe vett D. Csaba kiadatását hazánk mellett várhatóan Szerbia és Hollandia is kéri majd. Kiderült néhány részlet az elfogásáról is.
Korábban beszámoltunk róla, hogy Prágában elkapták a "mosolygós bérgyilkos" névvel is illetett, csantavéri születésű D. Csabát, akit három ország is körözött hidegvérrel elkövetett kivégzései miatt. Beszámolók szerint a 39 éves férfit a cseh főváros egyik szállodájában fogták el, ahol hamis útleveleket, és más - uniós országok nevére kiállított - személyi okmányokat, illetve egy 9 mm-es és egy 22-es kaliberű pisztolyt a hozzájuk való lőszerekkel és hangtompítóval, valamint álcázásra szolgáló kellékeket, például parókákat is találtak - írja a Magyar Nemzet.
A hírek szerint ellenállás nélkül adta meg magát.

Elfogásában a cseh hatóságoknak szerb és a magyar rendőrségi egységek és ügyészi szervek mellett az Interpol és az unió ügyészségi munkáját koordináló Eurojust is segített. A lap cseh forrásból úgy értesült, hogy a bérgyilkosra állampolgári bejelentés alapján csaptak le a hotelben, ahova álnéven jelentkezett be. A férfi azonosítása több napig eltartott, de végig figyelemmel kísérték a mozgását Prágában.

A Magyar Nemzet információi alapján
a szerb és a magyar igazságügyi minisztérium várhatóan ma kéri hivatalosan is D. Csaba kiadatását, és valószínűleg a hollandok is ugyanígy járnak el.

A folyamat minden bizonnyal hosszadalmas lesz. A bérgyilkosra Magyarországon - ahol azzal gyanúsítják, hogy tavaly szeptemberben a budapesti Szilas-pataknál agyonlőtte V. László vállalkozót - akár tényleges életfogytiglan is várhat, míg Szerbiában legfeljebb negyven, Hollandiában pedig huszonöt év fegyházat kaphatna.
Szerző
Frissítve: 2019.03.04. 08:44