Nem járt egy szakaszon a 4-es 6-os villamos

Publikálás dátuma
2019.03.05. 11:57
Illusztráció
Fotó: Népszava
A Jászai Mari tér és a Blaha Lujza tér között pótlóbuszok közlekedtek.
A 4-es és 6-os villamos helyett a Jászai Mari tér és a Blaha Lujza tér között pótlóbusszal lehetett utazni áramellátási hiba miatt kedd délelőtt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán. A villamos azóta ismét a teljes vonalon jár.
Szerző
Frissítve: 2019.03.05. 13:17

Nem találta vétkesnek az MSZP-s fegyelmi bizottság Mesterházyt

Publikálás dátuma
2019.03.05. 11:27

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Nem találta megalapozottnak a Magyar Szocialista Párt fegyelmi bizottsága a Mesterházy Attilával szemben benyújtott panaszt – tudta meg lapunk.
Mint arról az index.hu írt február 22-én Kurtyán Ferenc, az MSZP Tolna megyei alelnöke, országos választmányi tag fordult a párt fegyelmi bizottságához. A portál akkori értesülése szerint Kurtyán célja az volt, hogy Mesterházyt zárják ki a pártból.  A Mesterházyval szemben felhozott „vád” szerint a február 15-i választmányi ülésen, amelyen a párt uniós-listájáról döntöttek, ő videót készített, és azt kiszivárogtatta a kormánymédiának. Mesterházy Attila akkor a portálnak azt mondta, hogy ő nem készített videót és nem szivárogtatta ki a felvételt a kormánysajtónak. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: politikai leszámolás folyik ellene, személyes bosszúval a háttérben, de ez így etikai eljárásba csomagolva, az „elkisgazdásodás” rémét vetíti előre.  Úgy tudjuk, hogy az MSZP országos etikai és fegyelmi ügyek bizottsága végül hétfőn délután döntött arról, hogy nem bizonyítható Mesterházy Attilával szemben ellen felhozott panasz. Így egyhangú döntéssel bizonyítottság hiányában megszüntette az eljárást a politikussal szemben.  A testület szabályzata szerint ilyenkor akkor lehet újabb fegyelmi eljárás, ha a panaszos 15 napon belül fellebbez a döntéssel szemben.  Kurtyán Ferencet lapunk kereste, hogy él-e a lehetőséggel. A politikus azonban annyit mondott, hogy mivel MSZP-s belső ügyről van szó, így erről nem nyilatkozik.
Szerző
Frissítve: 2019.03.05. 13:41

Beköltöztek a denevérek, nem harangozhatnak Bodrogkeresztúron

Publikálás dátuma
2019.03.05. 11:16

Fotó: Jean-François Noblet / AFP / Biosphoto
A templomtoronyban élő csonkafülű bőregerek védettnek számítanak, nem lehet hozzányúlni az épülethez.
Szinte mindenüket összedobták a bodrogkeresztúriak, hogy fel tudják újítani a református templom harangját. Az alig ezerfős borsodi településnek azonban nem várt nehézségekkel kell megküzdenie: denevérek lepték el a templom harang­tornyát, így nem lehet hozzányúlni az épülethez, és harangozni sem tudnak – írja a Bors. A lapnak a helyi református lelkész, Szűcs Edina elmondta: a toronyban a két harang mellett denevérek is laknak, amelyek védettnek számítanak, így nem lehet őket csak úgy elűzni. Tavaly körülbelül kétezer példány volt odafent. Kiemelte, hogy természetesen nem akarják bántani őket, fontos, hogy az állatok ott maradjanak. „Több mint félmillió forintot gyűjtöttünk össze a helyiek segítségével, így megindulhatnak az óvatos felújítások” – tette hozzá. A templomban élő csonkafülű bőregerek védettnek számítanak, egy-egy példány eszmei értéke százezer forintra tehető.
Szerző