Előfizetés

Elsodort egy gyereket a szentendrei HÉV, súlyos sérülésekkel vitték kórházba

Népszava-MTI információ
Publikálás dátuma
2019.03.05. 16:46
Képünk illusztráció
Fotó: Szalmás Péter / Népszava
A baleset Budakalászon történt. Szerencsére a gyerek nem esett a szerelvény alá, de így is súlyosan megsérült. A H5-ös HÉV helyett pótlóbusz jár Békásmegyer és Pomáz között.
Elsodort egy gyermeket a HÉV Budakalászon kedd délután, emiatt a szentendrei vonal érintett szakaszán pótlóbuszok járnak. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a baleset a település Sport utcájánál történt egy HÉV-átjáróban.
Egy tíz év körüli gyermek sérült meg, de nem esett a szerelvény alá. A tűzoltók stabilizálták az állapotát, majd átadták a mentőknek, akik súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Az érintett szakaszon vágányzár van érvényben mindkét irányban. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán korábban azt írta: a H5-ös (szentendrei) HÉV helyett pótlóbusz jár Békásmegyer és Pomáz között baleset miatt.   

Kiesett egy három év körüli gyerek a harmadik emeletről Mezőtúron

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.05. 15:33
Illusztráció
Fotó: Népszava
A rendkívül súlyos sérüléseket szenvedő gyermeket mentőhelikopter vitte Budapestre. A rendőrség kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.
Kiesett egy három év körüli gyerek egy harmadik emeleti lakás ablakából Mezőtúron még vasárnap - írja a szoljon.hu az Országos Mentőszolgálat Jász-Nagykun-Szolnok megyei vezető mentőtisztjének tájékoztatása nyomán. Kardos József elmondása szerint a gyermeket rendkívül súlyos sérülésekkel mentőhelikopter vitte az országos baleseti intézetbe, Budapestre.

A portállal S. Tóth-Gönczöl Szabina megyei rendőrségi sajtóreferens közölte, a Mezőtúri Rendőrkapitányság kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást az ügyben. Mivel az eljárás jelenleg is folyamatban van, több információt egyelőre nem állt módjukban közölni. A szoljon.hu cikkében hozzáteszi, információi szerint a gyerek azután zuhant ki az emeletről, hogy édesanyja magára hagyta.

Vádat emeltek a bliccelő ellen, aki megvert egy pécsi buszsofőrt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.05. 14:53
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A jármű vezetője 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.
A Pécsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki a buszvezetőre támadt, mert a sofőr le akarta szállítani a járműről. Az ügyészség közleménye szerint a férfi még 2018. júliusában szállt fel Pécsen egy helyi járatú buszra, ahol a buszvezető többszöri felszólítására sem mutatta fel érvényes bérletét, valamint jegyet sem érvényesített. Mivel a sofőr nem volt hajlandó elindulni a busszal, a bliccelő dühében a sofőr mellett lévő fülkeajtó ablaküvegére ütött, majd ököllel arcon ütötte a buszvezetőt. A sofőr ekkor felszólította, hogy szálljon le a buszról, mire a férfi sértegetni és fenyegetni kezdte őt. A buszvezető rendőrt hívott, ezért a férfi megütötte bal mellkasán, majd csuklójánál fogva megrántotta, amitől a sértettnek kifordult a válla. A buszvezetőnek a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülései keletkeztek, felső ajka felrepedt, válla kificamodott, illetve töréseket is elszenvedett. Az elkövető cselekménye közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmények közül a legsúlyosabb büntetési tétele 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztés.