Utas esett a 4-es metró elé a Fővám téren

Publikálás dátuma
2019.03.05. 20:01

Fotó: Népszava
Leállt a forgalom az M4-es metró vonalán, miután egy középkorú férfi a sínekre zuhant.
Pótlóbuszok járnak az M4-es metró helyett a Szent Gellért tér és a Keleti pályaudvar között, miután kedd este egy utas esett a metrósínekre a Fővám téri állomáson, pont egy Kelenföldre tartó szerelvény elé -írja az MTI, a fővárosi katasztrófavédelem tájékoztatására hivatkozva.
A középkorú férfi túlélte a balesetet: a jármű lefékezett, a sérültet pedig tűzoltók emelték ki a sínekről, és átadták a mentőknek. A balesetről a BKK is beszámolt Facebook-oldalán: mint írják, a pótlóbuszok mellett a 7-es és a 133E autóbusszal, az M2-es metróval, illetve a 47-es és a 49-es villamossal lehet utazni az érintett szakaszon.
Szerző

Baleset miatt lezárták az M1-es autópályát Bicskénél

Publikálás dátuma
2019.03.05. 17:49
Illusztráció
Fotó: Népszava
Egy kamion átszakította a szalagkorlátot és keresztbe fordult az úttesten. A forgalmat a bicskei lehajtónál terelik az 1-es útra, a járművek Herceghalomnál térhetnek vissza az autópályára.
Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalát teljesen lezárták Bicskénél, mert egy kamion keresztbe fordult az úttesten - közölte a rendőrség kedd délután a honlapján. A rendelkezésre álló adatok szerint a jármű Budapest irányából Győr felé közlekedett, amikor ismeretlen okból a 32. kilométerszervénynél a szalagkorlátot átszakította és a Budapest felé vezető oldalon keresztben állt meg. A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a műszaki mentést teljes pályazár mellett végzik. A forgalmat a bicskei lehajtónál terelik az 1-es útra, a járművek Herceghalomnál térhetnek vissza az autópályára.

Elsodort egy gyereket a szentendrei HÉV, súlyos sérülésekkel vitték kórházba

Publikálás dátuma
2019.03.05. 16:46
Képünk illusztráció
Fotó: Szalmás Péter / Népszava
A baleset Budakalászon történt. Szerencsére a gyerek nem esett a szerelvény alá, de így is súlyosan megsérült. A H5-ös HÉV helyett pótlóbusz jár Békásmegyer és Pomáz között.
Elsodort egy gyermeket a HÉV Budakalászon kedd délután, emiatt a szentendrei vonal érintett szakaszán pótlóbuszok járnak. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta: a baleset a település Sport utcájánál történt egy HÉV-átjáróban.
Egy tíz év körüli gyermek sérült meg, de nem esett a szerelvény alá. A tűzoltók stabilizálták az állapotát, majd átadták a mentőknek, akik súlyos sérülésekkel vitték kórházba.

Az érintett szakaszon vágányzár van érvényben mindkét irányban. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán korábban azt írta: a H5-ös (szentendrei) HÉV helyett pótlóbusz jár Békásmegyer és Pomáz között baleset miatt.   
Frissítve: 2019.03.05. 20:23