Nem tudta meggyőzni az élettársát, hogy ne hagyja el, ezért megölte - vádemelés

Publikálás dátuma
2019.03.07. 09:45
Illusztráció: Shutterstock
Az áldozat a férfi jelenlétében elkezdett összepakolni, ezért a vádlott a konyhában magához vett egy kést, majd a nappali szobába lépett, és a neki háttal álló sértettet leszúrta.
Emberölés bűntette miatt emelt vádat a Fővárosi Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki hosszan kérlelte az élettársát, hogy ne hagyja el, a nő azonban döntött, mire a férfi leszúrta - írja honlapján az ügyészség.

A vádirat szerint a vádlott, egy 60 éves férfi a közös munkahelyükön ismerkedett meg a sértettel, akivel szerelmi viszonyt létesített. A férfi és a nő összeköltözött egy XV. kerületi lakásban, azonban a kapcsolatuk rövid idő elteltével annyira megromlott, hogy a sértett úgy döntött, elhagyja a vádlottat. Amikor a nő ezt közölte a férfival, a vádlott megütötte. A sértett 2017. november 16-án a délelőtti órákban, miután a vádlott hosszan győzködte, hogy ne hagyja el, a férfi jelenlétében elkezdett összepakolni, eközben a vádlott továbbra is eredménytelenül kérlelte, hogy maradjon.
Mivel a nő folytatta a pakolást, a férfi a konyhában magához vett egy kést, majd a nappali szobába lépett, és a neki háttal álló sértettet megszúrta.

A nő a földre esett, és a helyszínen életét vesztette.

A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre, amely bűncselekményt a törvény öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A vádlott bűnügyi felügyelet alatt áll.
Szerző

Politikus lett volna az elfogott bérgyilkos, D. Csaba következő áldozata

Publikálás dátuma
2019.03.07. 08:01
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Sajtóhírek szerint a célszemély likvidálásával egy másik politikus bízta meg a vajdasági férfit, a sikeres akcióért pedig 50 ezer eurót, azaz átszámítva közel 16 millió forintot ajánlott.
Újabb hidegvérű gyilkosságra készülhetett D. Csaba, akit néhány napja Prágában fogtak el. A vajdasági férfi ráadásul a hírek szerint nem is akárkivel akart végezni, célpontja egy szerb politikus volt - írja szerb lapértesülésekre hivatkozva a Blikk. A portál szerint a célszemély likvidálásával egy másik politikus bízta meg a férfit, a sikeres akcióért pedig 50 ezer eurót, azaz átszámítva közel 16 millió forintot ajánlott.

Csak erősíti ezt a feltételezést, teszik hozzá, hogy a cseh rendőrök fegyvereket, hangtompítót, hamis iratokat és egy parókát találtak D.-nél, amikor rajtaütöttek egy háromcsillagos prágai szállodában, vagyis alighanem tényleg készült valamire.
Az nem derült ki, honnan kapott fülest a hatóság. A vajdasági bérgyilkost egyszer már feldobták a társai, elképzelhető, hogy most is ugyanez történt.

Mint azt mi is megírtuk, a férfi kiadatására több ország, köztük Magyarország is pályázik, és éppen nálunk várná a legsúlyosabb, akár életfogytiglani börtön. A 39 éves bérgyilkos a gyanú szerint kivégezte V. László vállalkozót a budapesti Pólus Center mögötti területen. Hollandiában és Szerbiában, ahol szintén véres leszámolások száradnak a lelkén, 25, illetve 40 év börtönt kaphatna.
Szerző
Frissítve: 2019.03.07. 09:19

Kiderült: magát szúrta meg a nő Pécsen

Publikálás dátuma
2019.03.07. 07:52
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Súlyos sérülésekkel szállították kórházba.
Megkéseltek egy nőt szerdán kora este Pécsen; az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett – közölte korábban a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel. A tájékoztatás szerint nem sokkal 18 óra előtt érkezett bejelentés arról, hogy a Magtár utcában megszúrtak egy nőt, aki erősen vérzik. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a sértetten két szúrt sebet ejtettek; őt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A körülmények tisztázása és az elkövető felkutatása folyamatban van – írták, jelezve, hogy az ügyben a Pécsi Rendőrkapitányság súlyos testi sértés elkövetésének gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.  UPDATE: Saját magának okozta a szúrt sérüléseket a pécsi nő, így sérelmére nem követtek el bűncselekményt - közölte honlapján a rendőrség. 
Szerző
Frissítve: 2019.03.07. 09:44