Döntős a férfi gyorskorcsolya váltó Szófiában

Publikálás dátuma
2019.03.09. 17:39
Liu Shaolin Sándor
Fotó: Illyés Tibor / MTI
Liu Shaolin Sándor utolsó kanyarbeli bravúros előzésének köszönhetően döntőbe jutott az olimpiai bajnok férfi váltó a rövidpályás gyorskorcsolyázók szófiai világbajnokságának szombati napján.
Az Európa-bajnok magyar négyesben Liu Shaolin mellett Burján Csaba, Varnyú Alex és az amerikai születésű Krueger Cole kapott helyet. Az elődöntős futam elején a negyedik helyen "utazott" a magyar csapat, majd néhány kör után átvette a vezetést. Tíz körön át az élen haladt a világcsúcstartó kvartett, de aztán néhány kör alatt sorrendben az olaszok, a japánok, majd a kínaiak is megelőzték a magyarokat, akik számára így a hajrához közeledve egyre égetőbbé vált, hogy javítsanak a pozíciójukon. Liu Shaolin meg is indította az előzések sorát az olasz rivális körbekerülésével, majd a japánok egyik emberének hibáját kihasználva már másodikként korcsolyázott a világkupagyőztes magyar négyes, de az éllovas kínaiak kissé meglógtak az egymással viaskodó másik három együttestől. A hajrát végül az olaszok visszaelőzése miatt harmadikként kezdte a magyar csapat, de a 23 éves ferencvárosi befejező ember az elrontott 500 méteres fináléja után javított, ugyanis hiába fordult harmadikként az utolsó kanyarba, a célvonalon már elsőként haladt át, mert bravúrosan tudott belülre kerülni a kanyar kijáratánál. A döntőben az oroszok, a dél-koreaiak és a kínaiak lesznek a magyarok ellenfelei. Vasárnap az 1000 méter küzdelmeit és a staféták fináléit rendezik.
Szerző

Folytatódik a vesszőfutás: Liu Shaolint 500 méteren is kizárták, ezúttal rossz rajt miatt

Publikálás dátuma
2019.03.09. 16:21
Liu Shaolin Sándor (a kép jobb oldalán) a szófiai világbajnokságon
Fotó: MTI/Illyés Tibor / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
A magyar versenyző elismerte, hibázott.
Korábban megírtuk, hogy Liu Shaolin Sándort a kínai ellenfelével való "kontaktus" miatt kizárták az 1500 méteres táv szombati elődöntőjében a szófiai rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokságon, de később úgy nézett ki, hamar sikerül javítania. A váltóval olimpiai bajnok versenyző 500 méteren egészen a döntőig menetelt,
ott azonban a megismételt rajtnál őt látták bemozdulni a bírák, így ezúttal is a kizárás sorsára jutott.

"Úgy néz ki, kicsit elizgultam" - próbálta félig viccesen kezelni a helyzetet a vb-t közvetítő M4 Sport csatorna riporterének adott interjújában Liu Shaolin, aki ígérte, a váltóban megpróbál javítani.

A 23 éves koris ezen, aki ezen a távon 2016-ban világbajnok, egy évvel korábban pedig ezüstérmes volt, ezúttal be kell érje a 4. hellyel.
Szerző
Frissítve: 2019.03.09. 16:51

Liu Shaolin Sándort kizárták 1500 méteren a rövidpályás gyorskorcsolya vb-n

Publikálás dátuma
2019.03.09. 14:05
Liu Shaolin Sándor (a kép jobb oldalán) a szófiai világbajnokságon
Fotó: MTI/Illyés Tibor / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
A váltóval olimpiai bajnok magyar klasszis ugyan megnyerte az elődöntőjét, de utólag kizárták, így nemhogy az A, de a B-döntőben sem lehet ott.
Második napjánál tart a szófiai rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság, amely számunkra egy kellemetlen meglepetést is tartogatott: a magyar csapat legjobbjának számító Liu Shaolin Sándort kizárták az 1500 méteres táv elődöntőjében - tudósít az nso.hu.

Liu Shaolin a táv második felében élre állt és magabiztosan versenyezve elsőként ért a célba, de
a kínai riválissal szembeni egyik összeérését szabálytalannak minősítették, így kizárták.

A váltóval szintén olimpiai bajnok Burján Csaba ugyanebben a futamban az 5. helyen végzett, így ő legalább B-döntőben rajthoz állhat.

Mindez többek között azért is bosszantó, mert
az idén januári Európa-bajnokságon éppen ezen a távon lett aranyérmes a magyar koris

- ezúttal viszont a többi számban kell megpróbálnia javítani. A magyarok közül korábban Jászapáti Petra lépett jégre a női 1500 méter elődöntőjében, jól kezdett, egy ideig a 2. helyen állt, de aztán rosszul jött ki az egyik kanyarból, többen is megelőzték, így az A-döntőt jelentő 1-2. helyre már nem maradt esélye, a 6. helyen zárt.

Szerző
Frissítve: 2019.03.09. 14:32