Gyógyszeres kezelés alatt állt a szekszárdi kislány meggyilkolásával gyanúsított férfi

Publikálás dátuma
2019.03.13 10:51
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Bors azt írja, a férfinak három évet kellett volna eltöltenie a javítóintézetben, de rokonai szerint már egy év után kiengedték.
Életveszélyes fenyegetőzések miatt került a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyére 2016-ban az a 19 éves férfi, akit a hatéves szekszárdi kislány megölésével gyanúsítanak – írja a Bors. A lap szerint a férfi folyamatosan gyógyszeres kezelés alatt állt, az intézetben többször nyelt tűt, és öngyilkossággal is fenyegetőzött. Úgy tudják, három évet kellett volna az intézetben töltenie, de a hozzátartozók elmondása szerint egy éve szabadult. A Bors megkereste az ügyben illetékes Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot egyebek mellett azzal kapcsolatban, hogy miért engedték el a férfit a javítóintézetből, de későbbre ígértek tájékoztatást. A gyanúsított jelenleg is gyámság alatt van, ezt két éve rendelte el a bíróság, mert nem teljesen beszámítható. A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítják, ahol a beszámíthatóságát vizsgálják majd – teszi hozzá a lap.

Bepöccent gazda vert félholtra egy tolvajt Nyárlőrincen

Publikálás dátuma
2019.04.23 17:58

Fotó: AFP/Biosphoto/ Green Eye
A barackos fosztogatója jobban járt volna, ha a polgárőrök kapják el, a tulaj azonban gyorsabb volt - és dühösebb is.
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nyárlőrinci férfival szemben, aki a tanyájáról barackkal megpakolt autóval távozó tolvajt utolérte, és több ütéssel életveszélyesen bántalmazta. A 43 éves vádlott 10 hektáros külterületi ingatlanán őstermelőként gazdálkodik. Az éjszakai terménylopások miatt tavaly nyáron mozgásérzékelő vadkamerát szerelt fel, amely a gazda mobiljára küldött felvételt minden, érzékelt tárgyról.
2018. július 4-én éjjel 1 órakor a kamerarendszer képet küldött egy autóról, amely barackkal teli ládákkal épp távozott a tanyáról. A vádlott a polgárőrség egyidejű értesítése mellett azonnal autóba ült, hogy a feltételezett tolvajt tetten érje. Egy erdei keskeny dűlőúton hajtott, amikor szembe jött vele a videón is látott kocsi. A sértett rájött, hogy nagy bajba került– a keskeny úton hátramenetbe kapcsolt, és megpróbált elmenekülni, azonban egy villanyoszlopnak ütközött. Ekkor a tagbaszakadt, ellenfelénél jóval erősebb gazda a ládákkal megpakolt kocsihoz rohant, a lehúzott ablakon keresztül elkapta a sofőr ruháját, és ököllel többször is mellkason ütötte a férfit. 
A bántalmazás következtében a sértett öt bordája eltört mellkasában légmell alakult ki, amely közvetlen életveszélyes sérülésnek minősül.
A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri A férfi szabadlábon védekezik, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Átszakította a kerítést, majd egy családi ház teraszán kötött ki a kisteherautó

Publikálás dátuma
2019.04.23 15:07

Fotó: MTI/ Máthé Zoltán
A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött Kisapostagon.
A buszmegállón keresztül hajtva átszakította a kerítést és egy családi ház teraszán állt meg egy kisteherautó Kisapostagon, a Petőfi Sándor utcában. A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött – írja honlapján a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállítják.