Gyógyszeres kezelés alatt állt a szekszárdi kislány meggyilkolásával gyanúsított férfi

Publikálás dátuma
2019.03.13. 10:51
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Bors azt írja, a férfinak három évet kellett volna eltöltenie a javítóintézetben, de rokonai szerint már egy év után kiengedték.
Életveszélyes fenyegetőzések miatt került a Debreceni Javítóintézet Nagykanizsai Telephelyére 2016-ban az a 19 éves férfi, akit a hatéves szekszárdi kislány megölésével gyanúsítanak – írja a Bors. A lap szerint a férfi folyamatosan gyógyszeres kezelés alatt állt, az intézetben többször nyelt tűt, és öngyilkossággal is fenyegetőzött. Úgy tudják, három évet kellett volna az intézetben töltenie, de a hozzátartozók elmondása szerint egy éve szabadult. A Bors megkereste az ügyben illetékes Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságot egyebek mellett azzal kapcsolatban, hogy miért engedték el a férfit a javítóintézetből, de későbbre ígértek tájékoztatást. A gyanúsított jelenleg is gyámság alatt van, ezt két éve rendelte el a bíróság, mert nem teljesen beszámítható. A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállítják, ahol a beszámíthatóságát vizsgálják majd – teszi hozzá a lap.
Szerző

A Corvin sétányon csapott le a rendőrség a drogbandára

Publikálás dátuma
2019.03.13. 09:33

Fotó: police.hu
A Darányi Ignác utcában, valamint a Határ úti metró megállónál is elfogtak egy gyanúsítottat.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével együttműködve kedden Budapesten, a VIII. kerületi Corvin sétányon, illetve a XVIII. kerületi Darányi Ignác utcában egy időben elfogták egy új pszichoaktív anyaggal kereskedő bűnszövetség négy tagját – írja a police.hu. A nyomozók a Corvin sétányon lévő társasház két lakásában, rajtaütés során fogták el a 38 éves L. Gyulát, a 36 éves H. Mariannát, illetve a 20 éves L. Gyulát. Ezt követően mindkét lakásban kutatást tartottak, melynek során – összesen 288 szál töltött cigarettát, – közel másfél ezer üres cigarettahüvelyt, – a cigaretták töltéséhez használatos eszközöket, – közel 11 gramm kábítószergyanús sárga port, – valamint több mint hatszázezer forintnyi készpénzt találtak és foglaltak le. A rendőrök a lakásban talált tárgyi bizonyítási eszközökön túl lefoglaltak még egy Mercedes terepjárót is, melyet a gyanú szerint az elkövetők a bűncselekmények elkövetéséhez használtak.
A rendőrök a Corvin sétányon végrehajtott elfogással egyidőben a Darányi Ignác utcában a bűnszövetség negyedik tagját, a 31 éves K. Dezsőt is elfogták. Ebben a lakásban is kutatást tartottak, ahol négy tasakban szintén kábítószergyanús fehér port, feltehetően ugyancsak kábítószerrel szennyezett papírpénzt, illetve fecskendőket és cigaretta készítéséhez használatos eszközöket foglaltak le. A pestszentlőrinci nyomozók a bűnszövetség ötödik tagját a 38 éves N. Róbertet Budapesten, a Határ úti metró megálló közelében még aznap délelőtt elfogták. A bűnszövetség tagjait – akiknek elfogásában a Terrorelhárítási Központ műveleti egységén túl a pestszentlőrinci nyomozók, valamint a BRFK felderítői és Bűnügyi Bevetési Osztályának nyomozói is részt vettek – előállították, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették. Ellenük a BRFK XVIII. kerületi Rendőrkapitányság bűnszövetségben elkövetett új pszichoaktív anyaggal kereskedés miatt indított nyomozást.
Szerző
Témák
TEK rendőrség

Eltörték az arccsontját a német autógyár egyik csúcsmenedzserének a bulinegyed biztonsági őrei

Publikálás dátuma
2019.03.13. 07:39
Bulinegyed - illusztráció
Fotó: Shutterstock
A pénteki Síp utcai tömegverekedés áldozata egy német autógyár 57 éves vezető menedzsere és fiai. Állítják: a biztonsági őrök szó nélkül ütöttek.
Brutálisan bántalmaztak egy német állampolgárságú topmenedzsert péntek este a budapesti VII. kerületi bulinegyedben, írja a Blikk.hu. Az egyik szórakozóhely biztonsági őrei agyba-főbe verték az 57 éves férfit, két gyermekét pedig gázspray-vel fújták le. Az áldozat feljelentést tett a rendőrségen.
A megtámadott férfi az egyik legnagyobb német autógyár vezető menedzsere, aki két, Magyarországon élő fiához jött a fővárosba. A család vacsorázni ment a belvárosba, ahol az este első fele nagyon jól sikerült, beültek az egyik, most divatos helyre, ahol ettek és beszélgettek. A vacsora végeztével fizettek, majd eljöttek az étteremből. Később mégis úgy gondolták, annyira tetszett nekik a hely, hogy visszamennek, de be már nem jutottak. Az 57 éves férfi ügyvédje szerint
az ajtónál a biztonsági szolgálat emberei a két gyerekre támadtak, azonnal lefújták őket gázspray-vel, majd ütni kezdték a nagyobbik fiút.

A kisebbik, 17 éves gyerek próbált a testvére védelmére kelni, ám ő is kapott a maró spray-ből, majd ütötték, rugdosták. Apjuk mobillal próbálta felvenni az esetet, mire őt is megtámadták.
Legjobban a feje sérült meg, az arccsontja és a járomcsontja is eltört.

"Ügyfelem nem érti, miért támadtak rá. Ő csak jól akarta magát érezni a gyerekeivel. Természetesen feljelentést tett, jelenleg is nyomozás folyik az ügyben. Ami történt, az bizonyítottság esetén különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértésnek minősülhet" – vélekedett az ügyvéd.
Az erzsébetvárosi rendőrök mindenesetre négy férfit hallgattak ki gyanúsítottként az üggyel kapcsolatban. Azt írták, az eset során ketten könnyebb, egy férfi súlyos sérülést szenvedett. A Blikk úgy tudja, a támadást térfigyelő kamera rögzítette.

Négyen vertek három embert

Egy hónap sem telt a Kertész utcai Vittula előtti támadás óta, és újra nagy verekedés zajlott le a VII. kerületi bulinegyedben: a rendőrség közleménye szerint március 9-én, 0 óra 10 perc körül négy férfi támadt rá három másikra egy Síp utcai szórakozóhely előtt. A helyszín és az időpont, továbbá a sértettek és gyanúsítottak száma, a sérülések mértéke egyezik; jó eséllyel tehát a tömegverekedés, amiről kedden írtunk, a német menedzser és fiainak ügye.

Szerző