Szél feljelentette a plakátkampányt, behívták a rendőrségre

Publikálás dátuma
2019.03.13. 13:59

Fotó: Tóth Gergő
A képviselő azt mondta: szerinte a Rogán Antal felügyelte Miniszterelnöki Kabinetirodán sokkal többet tudhatnak a körülményekről.
Szél Bernadett független parlamenti képviselő hűtlen kezelés és hivatali visszaélés bűntette miatt feljelentette „az önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel” kampány mögött álló ismeretlen tettest. Szél a feljelentést Polt Péter legfőbb ügyésznek címezte, a február 22-én feladott levélre pedig most reagáltak: a képviselőt csütörtökre meghallgatásra idézték a rendőrségre – írja a 444.hu. A portál felidézi, hogy a képviselő feljelentése szerint a kampány a kormánypártok érdekeit szolgálja, és az EP-választás kampányának a része, holott a kormány tájékoztató kampánynak nevezi. A kormány nem folytathatna a törvény szerint pártpropagandát, azonban a kampány egyértelműen annak tűnik. A hűtlen kezelés a feljelentése szerint azért valósult meg, mert kár érte az államot, hiszen magánérdekek mentén, konkrét pártok javára használták fel a kampányra költött közpénzt. A hivatali visszaélés pedig úgy valósulhatott meg, hogy a kampány mögött állók visszaéltek kormányzati hatalmukkal, amikor jogtalan előnyhöz segítették az EP-választáson a Fideszt és a KDNP-t. Szél a 444.hu-nak azt mondta: meglepte, hogy őt hívták be, mert szerinte a kampány körülményeiről a Rogán Antal felügyelte Miniszterelnöki Kabinetirodán sokkal többet tudhatnak, hiszen ott rendelték meg.
Szerző

Hónapokra lezárják a budapesti Fehérvári út egy részét

Publikálás dátuma
2019.03.13. 13:16

Fotó: Népszava
Új úttest, új járda, kerékpárút és új jelzőlámpás csomópont lesz a fővárosiak jutalma az újabb nyári közlekedési káoszért.
Hétfőtől lezárják a budapesti Fehérvári út Hamzsabégi út és Lecke utca, valamint a Csurgói út és Kondorosi út közötti szakaszának városközpont felé vezető útpályáját felújítás miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
A Nagytétény felé tartó buszok útvonala nem változik, de a 973-as éjszakai busz Újpalota felé a Fehérvári út lezárt szakasza helyett a Kondorosi út-Tétényi út-Andor utca-Fehérvári út módosított útvonalon közlekedik, és nem érinti az Albertfalva kitérő megállóhelyet. 
A felújítás alatt a Fehérvári úton délről érkezőknek lehetővé teszik, hogy a Kondorosi útra balra kanyarodjanak.
A Hamzsabégi út és a Baranyai utca közötti szakasz egyetlen forgalmi sávra szűkül, és tilos a parkolás.
A belváros felé közlekedőknek érdemes a BKK szerint inkább a Budafoki utat vagy a Fehérvári út-Kondorosi út-Tétényi út útvonalat választaniuk.
A közlemény szerint a várhatóan június végéig tartó felújítás során új burkolatot kap az úttest és a járda is, mindkét irányban kerékpársávot alakítanak ki, és új jelzőlámpás csomópontot hoznak létre az Ulászló utcánál. A Főkert Nonprofit Zrt. pedig megújítja az út menti fasort.

Fideszes képviselő ellen indult végrehajtási eljárás

Publikálás dátuma
2019.03.13. 13:13

Fotó: mol.gov.hu
A Vonát alaptalanul terrorista kapcsolatokkal gyanúsító Vinnai Győző nem fizette ki a sérelmi díjat - már a végrehajtó kijelölése is megtörtént az ügyben.
Vinnai Győző, a Fidesz országgyűlési képviselője 2016-ban Vona Gábor terrorista kapcsolatairól beszélt az Országgyűlésben, ami - mint azt a Jobbik közleményében írja - "több okból is hibás döntésnek bizonyult".
Kijelentései miatt Vinnait egy jogerős bírói ítélet több mint félmillió forintos sérelemdíj és a perköltség megfizetésére kötelezte. Ám, mint a közlemény fogalmaz,
Vinnai "úgy gondolta, ő törvények felett áll, és határidőre nem tett eleget a fizetési kötelezettségének".

Utóbbi miatt Vona Gábor végrehajtási eljárást kezdeményezett a hazugságon ért kormánypárti politikussal szemben, amit a bíróság el is rendelt, és már a végrehajtó kijelölése is megtörtént az ügyben, írják.
Szerző