Szombattól már a tavaszi menetrend szerint közlekednek a BKK hajói

Publikálás dátuma
2019.03.14. 15:28

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Napközben az óránként induló D12-es hajójárattal lehet utazni Budapest belvárosából a Kopaszi-gát a Rómaifürdő felé is, akár kora este is.
Szombattól életbe lép a tavaszi hajómenetrend a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hálózatában, így mindennap, akár kora este is lehet hajózni a belvárosból a Kopaszi-gát és a Rómaifürdő felé. A BKK csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a tavaszi menetrend szerint munkanapokon napközben az óránként induló D12-es hajójárattal lehet utazni a Kopaszi-gát-BudaPart és a Rómaifürdő felé is.
A belvárosi Duna-szakaszon a D2-es járat teszi sűrűbbé a hajóforgalmat, amely a reggeli csúcsidőszakban a Kossuth Lajos tér és a Batthyány tér között biztosít átkelési lehetőséget, utána napközben kora estig a Kossuth Lajos tér és a Petőfi tér között jár.

Hétvégén a D12-es hajóval lehet utazni, amely a Kopaszi-gát-BudaPart és a Rómaifürdő felé is 60 percenként indul. Szombat-vasárnap a belvárosi szakaszon a Petőfi tér és a Margitsziget között közlekedő hajók biztosítják a 30 perces járatsűrűséget.

Van, ami már a Médiatanácsnak sem fér bele: elkaszálták a TV2 Tényeket

Publikálás dátuma
2019.03.14. 14:53
Forrás: Tények/Facebook
A hatóság, amely korábban megengedőnek bizonyult többek közt a Ripost hírhedt hajléktalanos címlapjával is, most kiegyensúlyozatlanság miatt elmarasztalta a csatornát.
Megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét a TV2 a Tények február 9-i adásával - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság. A csatorna híradójában aznap a jobbikos parlamenti képviselők által felvett juttatásokról volt szó, de az érintett párt ellentétes álláspontját nem jelenítette meg a műsor - számol be az indoklásról a hvg.hu.

A Médiatanács most kötelezte a médiaszolgáltatót, hogy vagy öt napon belül tegye közzé az erről szóló Médiatanács-döntést vagy a döntésben megfogalmazott közleményt, vagy tizenöt napon belül a kérelmezőnek adjon lehetőséget álláspontja megjelenítésére.
Szerző
Frissítve: 2019.03.14. 14:55

Az LMP után a Jobbik is beállt Puzsér mögé

Publikálás dátuma
2019.03.14. 14:44

Fotó: Lakos Gábor
Centrumot akar létrehozni Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségével a két párt, a szövetségbe pedig a Momentumot is várják.
A Jobbik is támogatja Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségét – írja a Magyar Hang. A sajtótájékoztatón, ahol a bejelentés is elhangzott, részt vett a publicista mellett a Jobbik elnöke és elnökhelyettese, Sneider Tamás és Gyöngyösi Márton, illetve a nemrég budapesti elnökké választott Bencsik János. A Puzsér Róbert mögé korábban már felsorakozott LMP részéről pedig a két társelnök, Demeter Márta és Keresztes László Lóránt, illetve fővárosi elnökük, Moldován László képviselteti magát. 
Puzsér Róbert „Sétáló Budapest” víziója beillik az LMP zöldpárti jellegébe – a  kormánykritikus polgári hetilap szerint ezt hangsúlyozta Demeter Márta, aki szerint arról kell beszélni, hogyan lesz végre Magyarországnak zöld fővárosa. Tömegessé váltak a fakivágások, „a fővárosi lakosok körül elfogyott a levegő”, Puzsér programjával viszont szerinte garantálható az élhető és megújuló Budapest. „Az LMP megtette az első fontos lépést Tarlós István főpolgármester lemondásához” – értékelte a Puzsér mögé való beállást. A zöld program mentén kérte a publicista a centrum erőinek támogatását –így  értékelt Keresztes László Lóránt, aki hozzátette, a párt is segít a program kidolgozásában, és részt vesznek majd aktívan a kampány során.  

A Jobbik is beszáll, ez kell a Fidesz megtöréséhez

A mai esemény egyik nóvuma, hogy a Jobbik itt van az asztalnál, és megállapodást írunk alá Puzsér támogatásáról – erről már Sneider Tamás számolt be, aki szerint erre az új pólusra szüksége van Magyarországnak. A legfontosabb célkitűzésük a Fidesz hatalmát megtörni az önkormányzati választásokon, akár egyedül indulva, akár különböző együttműködések révén. „Amolyan rendőri szelepként kívánunk ott lenni ezekben az önkormányzatokban, azokban az önkormányzatokban, ahol többségbe kerül a Jobbik vagy az ellenzék” – tette hozzá, a korrupciót és a szegénységet ostorozva, amik szerinte kéz a kézben járnak. A párt számára mind az LMP, mind Puzsér személye garancia arra, hogy Budapesten a korrupcióellenes küzdelmet meg tudják valósítani. Rövid személyes megjegyzésként hozzáfűzte: ő nem budapesti lakos, nála a Mátrában kiváló a levegő, de minden héten, amikor a fővárosba érkezik, fuldokolva lép be ő és a családja. A három oldalú politikai megállapodás részleteit már Bencsik János fővárosi elnök jelentette be. Támogatják Puzsér kampányát is, ebben a két párt egymással egyeztetve fog részt venni. A zárórendelkezések közt van, hogy nyitva tartják a felek bármely szervezet csatlakozását, valamint június 30-ával átnézik újra a megállapodást. „Szemben a XX. századi pártok gyakorlatával, amelyek szerint a megállapodás zárt ajtók mögött történik, mi itt ezt a sajtó előtt írjuk alá” – tette hozzá. „Most emelkedünk a kurzusok fölé, mert a kurzusok között hegy tornyosul. Most az lesz a feladatunk, hogy hidat ácsoljunk a kurzusok közé. Ez a centrum” – mondta Puzsér, aki elmondása szerint a szélsőségek felé nem, csak a mérsékelt erők irányába nyitott. „A centrum megszületett, de még mindig várja, hogy a Momentum megforduljon a kárhozat útján, és ne legyen belőle új SZDSZ, Párbeszéd vagy Együtt” – tette hozzá. A centrumnak szerinte ügye van, ez pedig életünk minősége. Személyekről, pozíciókról, céges felügyelőbizottsági helyekről nem beszéltek, ez pedig büszkévé is teszi, mert azt látja, hogy „a régi baloldalnak nincs egyetlen ügye sem, viszont minden személyi kérdés lassan eldől”. Új politikai minőség megteremtését nevezte fontosnak. 

Karácsony örül

Örülök neki, hogy a Jobbik támogatja Puzsér Róbertet - jelentette ki lapunknak Karácsony Gergely. A baloldal főpolgármester-jelöltje azzal indokolt, hogy így a Jobbik biztosan nem állít külön jelöltet, tehát az előválasztás második körének győztese egyedül mérkőzik majd meg Tarlós Istvánnal. Karácsony hangsúlyozta azt is, továbbra is fenntartja, hogy ha kikap Puzsértól, akkor támogatni fogja a publicistát a jelenlegi főpolgármesterrel szemben. - Zoltai Ákos

Frissítve: 2019.03.14. 16:14