Vascsővel verte meg, majd kirabolta volt zárkatársa édesanyját egy férfi Budapesten

Publikálás dátuma
2019.03.18. 11:01
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
A rendőrség néhány órán belül elfogta és őrizetbe vette a vádlottat.
Rendőrnek adta ki magát, majd egy vascsővel megverte és kirabolta volt zárkatársa édesanyját egy 40 éves férfi, a Fővárosi Főügyészség vádat emelt ellene – derül ki az ügyészség közleményéből. A vádirat szerint a férfi korábban egy zárkában ült a nő fiával, akiről tudta, hogy az édesanyjával együtt lakik, mivel egy időben a vádlott is ugyanazon a környéken élt. A férfi a szabadulása után, 2018. február 24-én megtudta, hogy a sértett fia már nem él. Még ugyanezen a napon, a késő esti órákban – erősen ittas állapotban – a nő XXII. kerületi címére ment és bekopogott. Az időskorú sértett a zárt ajtó mögül megkérdezte, hogy ki az, mire a férfi azt válaszolta, hogy egy rendőr, aki a sértett fiáról kérne adatokat. Az asszony résnyire kinyitotta az ajtót, ám a férfi belökte azt, és a kezébe vett vasrúddal többször fejbe verte a nőt, és azután is folytatta a bántalmazást, hogy az asszony elesett. A vádlott ezután azt mondta a sértettnek, hogy a fiával együtt ült a börtönben, aki tartozik neki félmillió forinttal, ezért pénzt követelt tőle. A nő közölte a férfival, hogy nincs pénze, ezért a vádlott rálépett a mellkasára és részben a nyakára, miközben életveszélyesen megfenyegette, és ismét pénzt követelt. A fenyegetések és bántalmazás hatására az asszony elárulta a vádlottnak, hogy hol van a pénztárcája. A férfi, miután megszerezte a pénzt, elhagyta a lakást, a magára hagyott asszony pedig telefonon segítséget hívott. A rendőrség a férfit néhány órán belül az eltulajdonított összeggel együtt elfogta és őrizetbe vette. A nő súlyos sérüléseket szenvedett, és fennállt az életveszélyes sérülés bekövetkezésének valós veszélye. A Fővárosi Főügyészség a férfival szemben többszörösen minősített – felfegyverkezve és időskorú sértett sérelmére elkövetett – rablás bűntette, valamint életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre. Jelen ügyben a halmazati szabályokra figyelemmel, a vádlottal szemben akár 15 év szabadságvesztés kiszabása is lehetséges. A férfi letartóztatásban van. 
Szerző

Magát rendőrnek kiadva vert át egy idős nőt az unokázós csaló

Publikálás dátuma
2019.03.18. 09:38

Fotó: Népszava
A férfi ismeretlen társát továbbra is keresik​ a rendőrök.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság „unokázós” csalók elfogására létrehozott nyomozócsoportja és az újpesti rendőrök két napon belül elfogtak egy férfit, aki a gyanú szerint átvert egy idős nőt. A rendőrség tájékoztatása szerint a férfi múlt szerdán este hívta fel az asszonyt, és közölte vele, hogy unokája balesetet szenvedett, valamint pénzt kért tőle. A nő hitt a telefonálónak, majd átadott kétmillió forintot a lakására érkező férfinak, aki rendőrként mutatkozott be. Amikor a férfi átvette a pénzt, társával együtt autóval elmentek a helyszínről. A rendőrök rövid időn belül beazonosították az egyik férfit, a 32 éves H. Józsefet, akit péntek délelőtt a lakásán fogtak el. A kutatás során több mint egymillió forintot, aranyékszereket és zálogjegyeket találtak a nyomozók. A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói H. Józsefet csalás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A bíróság vasárnap elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét, ismeretlen társát továbbra is keresik.​​
Szerző

Baltával vetett volna véget a viszonzatlan szerelemnek

Publikálás dátuma
2019.03.18. 09:03
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Többet akart a barátságnál a székesfehérvári férfi, de hiába: dühében megölte volna az elérhetetlennek bizonyuló nőt.
Különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt emeltek vádat a székesfehérvári férfi ellen, aki még 2017 augusztusában támadt rá ismerősnőjére Környén. A vádlott hónapokkal a bűntény előtt egy netes társkereső oldalon ismerkedett meg a későbbi sértettel, akivel aztán többször is találkoztak – utoljára augusztus 6-án, egy környei nyaralóban töltöttek együtt időt.
A középkorú férfi nem tudta elfogadni, hogy a nő találkozásaik ellenére csupán barátként tekint rá, ezért elhatározta, hogy megöli. Miután az áldozat elaludt, a vádlott többször is fejbe vágta egy 30 centiméter hosszúságú baltával. Mivel nem látott életjeleket, halottnak gondolta a sértettet, ezért távozott a nyaralóból, és este feladta magát a rendőrségen. A helyszínre érkező rendőrök szerencsére időben érkeztek: a nő még élt, de súlyos koponyasérülései miatt válságos állapotba került, így azonnal kórházba szállították. Az ügyben a napokban emelt vádat a Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség: vádiratukban kérték, hogy a férfi az ítélethozatalig továbbra is maradjon letartóztatásban, és tette miatt fegyházbüntetésre ítéljék.
Szerző