Bangóné a belügyminiszterhez fordul, hogy kiderüljön, hogy tűnhetett el 3500 ember Csepelen

Publikálás dátuma
2019.03.18. 13:18

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Vajon választási csalás készülődik vagy ténylegesen annyira rossz Csepelen élni, hogy tömegével menekülnek el a lakosok? – tette fel a kérdést.
A belügyminiszterhez fordul az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó, hogy kiderüljön, milyen okból csökkent egy év alatt 3500 fővel Csepel lakossága. A szocialista országgyűlési képviselője hétfői sajtótájékoztatóján feltette a kérdést: vajon választási csalás készülődik vagy ténylegesen annyira rossz Csepelen élni, hogy tömegével menekülnek el a lakosok. Mint mondta, az elmúlt 10 év adatai szerint Csepelen a lakosok száma stabilan 75-76 ezer fő körül mozgott, a Központi Statisztikai Hivatal 2018 januári felmérése 76 182 csepeli lakosról szólt, ugyanakkor a helyi választási iroda idén januári hivatalos adata szerint 72 ezer főre csökkent Csepel lakossága. Ez azt jelenti – folytatta –, hogy egy év alatt 3500 csepeli lakos tűnt el, így 14-ről 12-re csökken az egyéni körzetek száma és hat kompenzációs lista helyett csak öt lesz, vagyis három képviselővel kevesebbet választanak idén a csepeli önkormányzatba. Kinek az érdeke, hogy ez megtörténjen? – tette fel a kérdést a képviselő. Emlékeztetett arra, hogy a 2018-as országgyűlési választáson Csepelen egy kivételével minden körzetet az ellenzék nyert. Bangóné Borbély Ildikó közölte: írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy kiderüljön, mi történt Csepelen, illetve arra is választ vár, hogy országosan melyek azok az önkormányzati körzetek, ahol szintén drasztikusan csökkent a lakosságszám.
Szerző

Nyaralni küldik haza a gyerekeket a külföldön élő magyarok

Publikálás dátuma
2019.03.18. 12:13
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az eddig leadott jelentkezések közel ötöde olyan magyar gyermek táborozására szól, aki nem Magyarországon él.
Egyre több külföldön élő magyar család küldi haza a gyereket táborozni – derül ki a Táborfigyelő közleményéből, a hírt a hvg.hu vette észre. Tóth Béla, a Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője kiemelte: az eddig leadott jelentkezések közel ötöde olyan magyar gyermek táborozására szól, aki nem Magyarországon él. „Azaz a külföldön élő magyar családok is hazaküldik csemetéjüket táborozni, aminek oka lehet egyrészt az itthoni táborok egyre jobb minősége, másrészt az, hogy törekednek arra, hogy gyermekeik Magyarországra továbbra is otthonukként tekintsenek” – fogalmazott. Kiderült az is, hogy egyre több meghökkentő tematikájú tábor indul – ilyen például a jobb agyféltekés rajztábor, szabaduló szobás nyomozótábor, okostelefonos animációs tábor, kangoo tábor, de foglalható agykontroll tábor, vagy épp önismereti-stresszoldó tábor is.
Szerző

Hollik István nem aprózza el: lecserélné egész Európát

Publikálás dátuma
2019.03.18. 11:45

Fotó: Michal Fludra / AFP
A teljes Unió rossz iránnyal megy az autópályán, szemben a dübörgő gazdaságú Magyarországgal – derült ki a kormányszóvivő fejtegetéséből.
Káprázatos interjút adott Hollik István Bayer Zsolt műsorában: a kormányszóvivő arról beszélt az Echo TV-n futó Bayer Show-ban, hogy Magyarország és a régió gazdasága dübörögve fejlődik, de az Európai Unió teljesen rossz működése, a bevándorláspárti politikája és elfordulása a keresztény értékektől Magyarország számára kockázatot jelent.
„Hazánk ezt a fejlődési ütemet hosszútávon csak akkor tudja fenntartani, ha az Európai Unió is sikeres lesz. Éppen ezért nekünk az Európai Uniót belülről kell megváltoztatni. Ez a célunk. Egy új Európára, egy új európai együttműködésre van szükség és ehhez néha a kritikát is meg kell fogalmazni” - mondta Hollik István.

Hogy az Orbán-kormány miként változtatná meg az EU-t, miközben saját pártszövetségükből is kitessékelnék őket, nem egyértelmű. A kormányszóvivő mindenesetre hangsúlyozta, hogy a Fidesz továbbra is a Néppárton belül képzeli el jövőjét, és azon belül csak a „bevándorláspárti szárnnyal” vannak problémáik.
Hollik István
Fotó: Népszava
Hollik István arra is kitért, hogy az Európai Bizottság jogi szolgálatának egyik, kiszivárgó dokumentuma alapján kötelezővé tennék minden uniós tagállam számára az ENSZ migrációs csomagját. „Ez megint az az ügyes bizottsági trükközés, hogy eldugják egy jogi dokumentumba, azt remélve, hogy erre soha senki nem fog rátalálni - jegyezte meg a politikus.  A Bizottság egyébként már jelezte, hogy az említett dokumentum egy belsős munkaanyag, ami nem képviseli hivatalos álláspontjukat – az ENSZ csomagja pedig senkire nézve nem kötelező.
Szerző
Frissítve: 2019.03.18. 14:43