Előfizetés

„Ezeknek” nem fizet Komjáthi, inkább dolgozik

Z. Á.
Publikálás dátuma
2019.03.18. 14:45

Fotó: Komjáthi Imre Facebook oldala
Bírságfizetés helyett közérdekű munkát vállalt Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke, akit túlóratörvény ellen tartott tüntetés után büntettek meg.
Elkezdtem ledolgozni a büntetést amit a december 8-i Kossuth téri áttörés miatt szabtak ki rám – mondta a Népszavának Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke.   
A politikus még tavaly decemberben, a rabszolgatörvény elleni tüntetés hivatalos vége után egy zászlóval felment a színpadra, és azt mondta a demonstrálóknak, foglalják el a Kossuth teret. Ezután elkezdett a térre futni, ahol a rendőrökkel való viaskodás után földre került, majd térdsérüléssel vitték kórházba. Később a közösségi oldalon közzétett egy határozatot, melyből kiderült, hogy ötvenezer forintos pénzbírsággal sújtották „gyülekezési joggal visszaélés” miatt. A dokumentumban az állt, hogy amennyiben ennek a fizetési határidőig nem tesz eleget és a pénzbírságot 60 óra közérdekű munka végzésével nem váltja meg, a bírságot 10 nap szabálysértési elzárásra történő átváltoztatása miatt megküldik az ügy iratait az illetékes járásbíróságnak. 
 Komjáthi lapunknak azt mondta, hétfő reggel 7 órakor jelentkezett munkára a Borsodi Közhasznú Nonprofit Kft. edelényi telephelyén. – Kertészkedtem az edelényi iskola előtt. 6-700 méter hosszan kapáltam – mesélte. A szocialista politikus tíz fős brigádban tevékenykedett, beszámolója szerint cudar időben. – A kollégák imádkoztak is, hogy essen az eső, így ugyanis bemehettünk volna a telephelyre. Sajnos csak a szél fújt, de az kegyetlenül – mondta. Komjáthi kérdésünkre azt mondta, sokan felajánlották neki, hogy kifizetik az 50 ezer forintos bírságot. – Ezeknek én nem fizetek egy fillért sem. Még azt is ellopnák.
Ezeknek én nem fizetek egy fillért sem. Még azt is ellopnák

– utalt a Fidesz-kabinetre. Az MSZP alelnöke állítása szerint a családját nem akarta annak kitenni, hogy tíz napra börtönbe vonul, ráadásul félt a „kormánypárti hazugsággyártól” is. – Úgy tálalták volna, hogy újabb szocialista kerül a börtönbe – legalábbis Komjáthi szerint. A munkától pedig –folytatta az alelnök – nem ijedek meg, 33 évig a vegyiparban dolgoztam. A társai egyébként amikor megjelent megijedtek, féltek az ellenőrzéstől és a sajtótól. Miután Komjáthi megnyugtatta őket a mindennapi élet problémáiról számoltak be a politikusnak.
A Komjáthira kiszabott közérdekű munkát viszonylag rugalmasan le lehet tudni. Egy nap minimum 2, maximum 6 órát, egy héten minimum 4 órát, egy hónapban minimum 24 órát, de összességében 3 hónap alatt le kell dolgoznia a 60 órát. – Az első két alkalommal ledolgozom a hat órát, aztán nagyon lazán a munkát és a családot előtérbe helyezve fogom teljesíteni a maradék büntit – tette hozzá. Komjáthi következő munkanapja szerdán lesz. 

Megszűnik az Echo TV, a HírTV-re költöznek a főbb műsorai

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.18. 14:29

Fotó: Vajda József / Népszava
Egybeolvad a két csatorna, az Echo-n április 1-ig lesz adás. A HírTV "értékrendke, profilja" változatlan marad.
Az ECHO HUNGÁRIA TV Televíziózási, Kommunikációs és Szolgáltató Zrt. beolvad a HírTV Műsorszolgáltató és Hirdetésszervező Zrt.-be – írja a két társaság tulajdonosának bejelentése alapján az új Magyar Nemzet.
"A HírTV értékrendje, profilja változatlan marad, ugyanakkor a beolvadásban rejlő lehetőségeket kihasználva a műsorszolgáltatás színesebb, tartalmasabb, jobb technikai színvonalon megvalósított lesz"

– áll a fideszes sajtóóriás, a KESMA közleményében. A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány közlése szerint az Echo TV műsorszolgáltatása április elsejével ér véget. A csatorna főbb műsorai átköltöznek a HírTV-re.
Honlapján a HírTV azt is hozzáteszi: "az alapítványi tulajdonba került gazdasági társaságok esetében számtalan, a költséghatékony és optimalizált működést lehetővé tevő változás indult meg 2019-ben". A két televíziós társaság műsorai és közönsége is hasonlóak, ezért a bennük rejlő lehetőségeket a KESMA így látja a leginkább kiaknázhatónak.

New York Times: Orbánon keresztül töltheti fel Putyin „európai kémhadtestét”

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.18. 14:28

Fotó: Alexei Druzhinin / AFP
A lap szerint sokan az orosz elnök és az orosz titkosszolgálat trójai falovának tartják a Nemzetközi Beruházási Bankot (IBB).
New York Times arról ír, hogy miközben számos európai nemzet kiutasította az orosz ügynököket, és a Kreml pénzügyeit is visszaszorította területén annak érdekében, hogy egységet mutasson Európa – miután Moszkvát azzal vádolják, hogy beavatkozott az amerikai választásokba, továbbá a Szkripal-ügyben is súlyos aggályok merültek fel a Kreml szerepe kapcsán –, Orbán Viktor újabb súlyos aggályokat kelt nyugati szövetségesei körében. Magyarország, pontosabban az Orbán-kormány ugyanis a szövetségeseivel ellentétben széles körű mentességet adott egy, legnagyobb, 40 százalékos tulajdoni arányban Vlagyimir Putyin kezében lévő nemzetközi befektetési banknak – vette észre az Index. A lap cikke külön is említi, hogy miközben a kormány szerint ez egy üdvözlendő fejlemény, ami erősíteni fogja Budapest pénzügyi központ jellegét, a valóságban ez nemzetközi szinten nem egy befolyásos pénzintézmény, hanem sokan inkább Putyin és az orosz titkosszolgálat trójai falovának tartják a Nemzetközi Beruházási Bankot (IBB). A gyanakvást nem segít eloszlatni az a tény sem, hogy a pénzintézetet egy híres orosz kémcsalád sarja fogja vezetni, és hogy a magyar parlament megszavazta az orosz banknak a teljes pénzfelügyeleti és diplomáciai mentességet Magyarországon, így nemcsak ő maga és családja, hanem a vendégeik is a diplomáciai mentesség szabályai szerint mozoghatnak az Európai Unióban – teszik hozzá.  A New York Times megkeresésére az IBB egyebek mellett azt írta: a Budapestre költözés „természetes lépés volt a terjeszkedésükben”. Szakértők ugyanakkor vitatják ezt, és az egyik európai biztonsági tisztviselő azt mondta a lapnak: „a megállapodás lehetőséget nyújt Vlagyimir Putyin számára, hogy feltöltse kémhadtestét Európában, miután innen és az Egyesült Államokból is orosz diplomatákat utasítottak ki a Szkripal-ügy megtorlásaként”.