Stollár Fanny nem jutott tovább Miamiban

Publikálás dátuma
2019.03.19. 09:27
Illusztráció
Fotó: ROB PRANGE/DPPI / AFP
Nem jutott tovább a selejtező első fordulójából Stollár Fanny a Miamiban zajló keménypályás tenisztornán.
A világranglistán 124. magyar játékos - aki a múlt héten, Guadalajarában párosban tornát nyert - két szettben maradt alul a szlovén Polona Hercoggal (93.) szemben úgy, hogy csak négy gémet nyert. A mérkőzés 57 percig tartott.
A selejtező másik magyarja, Babos Tímea (105.), aki a nyitófordulót sikerrel vette, kedden az észt Kaia Kanepivel (89.) mérkőzik a főtáblára kerülésért.

Eredmény: nők, 9 millió dollár (2,5 milliárd forint) összdíjazás:

selejtező, 1. forduló: Polona Hercog (szlovén, 12.)-Stollár Fanny 6:2, 6:2

Szerző

Babos meccslabdáról fordítva jutott tovább Miamiban

Publikálás dátuma
2019.03.19. 09:21
Illusztráció
Fotó: AFP/PETER PARKS / AFP
Babos Tímea bejutott a Miamiban zajló, 9 millió dollár (2,5 milliárd forint) összdíjazású keménypályás tenisztorna selejtezőjének második fordulójába, miután hétfőn meccslabdát hárítva legyőzte a svájci Stefanie Vögelét.
A világranglistán 97. rivális a mérkőzés első brékjével 4:2-re meglépett, majd 36 perc alatt játszmaelőnyre tett szert. Babos (105.) a második szettben 3:3 után ismét brékhátrányba került ugyan, de miután 3:5-ös állásnál hárította ellenfele mérkőzéslabdáját, sorozatban négy gémet tudott nyerni, így egyenlített. A döntő játszma Babos elbukott szervagémjével indult, de utána a magyar játékos sorozatban öt játékot megnyert, és a nehézkes hajrát követően végül 2 óra 26 perc alatt győzött. A két játékos negyedszer mérkőzött meg egymással, Babos harmadszor bizonyult jobbnak.
“Nagyon-nagyon boldog vagyok, hiszen az ember nem gyakran nyer meccslabdát hárítva! Nagyot kellett küzdenem, hellyel-közzel jól is játszottam. Lehet, hogy Vögele „csak” éppen top100-as, de Dubajban és Indian Wellsben is remekül teniszezett. Nemrég legyőzte Sloane Stephenst, a kvaliból a harmadik fordulóba jutott, mostanában is vannak jó eredményei”

– olvasható a teniszező nyilatkozata a honlapján.

A főtáblára jutáshoz két mérkőzést kell nyerni a selejtezőben, Babos következő ellenfele az észt Kaia Kanepi lesz, aki a világranglistán a 89. helyen áll. A két játékos eddig egyszer találkozott: 2012-ben Koppenhágában Kanepi nyert 7:5, 4:6, 7:6-ra.

Eredmény, nők, selejtező, 1. forduló:

 Babos Tímea (23.)-Stefanie Vögele (svájci) 3:6, 7:5, 6:4

Szerző

Eljött Szoboszlai ideje

Publikálás dátuma
2019.03.18. 21:45

Fotó: FRISO GENTSCH / AFP
Készen áll arra, hogy a kezdőcsapat tagjaként debütáljon a szlovákok és a horvátok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő nemzeti tizenegyben is.
Remek hetet tudhat maga mögött a magyar labdarúgás kiemelkedő tehetségének tartott Szoboszlai Dominik, aki csütörtökön 74 percet játszott, gólpasszt is adott a Salzburg színeiben az Európa-ligában, vasárnap pedig megszerezte első találatát az osztrák ligában. A 18 éves, válogatott kerettag játékos kijelentette: készen áll arra, hogy a kezdőcsapat tagjaként debütáljon a szlovákok és a horvátok elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő nemzeti tizenegyben is. Ennek kapcsán hétfőn Telkiben Marco Rossi szövetségi kapitányt kérdeztük.
„Korábban valahányszor megkérdezték tőlem, hogy Szoboszlai miért nem kerettag, mindig azt válaszoltam, hogy még nem érkezett el a megfelelő pillanat. Most azért van velünk, mert úgy érzem, elérkezett” – kezdte a lapunk kérdésére válaszoló Rossi. – Tudom, hogy Magyarországon a legtöbben tiszteletben tartják a munkámat, noha korábban volt, aki megkérdőjelezte, hogy mit is csináltam novembertől márciusig. Ebben az időszakban minden olyan játékost megfigyeltünk, aki szóba jöhet a válogatottnál, így nyugodt szívvel állíthatom: azokat hívtuk meg a keretbe, akik a legnagyobb garanciát jelentik a sikerre. A napokban fogom eldönteni, hogy kik lépnek pályára Szlovákiában. Örülök, hogy Szoboszlai Dominik úgy érzi, hogy készen áll.”
Szerző