Hússal, pénzzel és kazánszereléssel korrumpáltak két debreceni kormánytisztviselőt

Publikálás dátuma
2019.03.20. 14:15
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Soron kívül intéztek ügyet, tanácsokat adtak és belső információkat szivárogtattak a vállalkozóknak - még a TEK is részt vett egyikük elfogásában.
Két kormánytisztviselőt és négy vállalkozót hallgatott ki a debreceni ügyészség előnyért, hivatali helyzetével visszaélve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán.
Az előkészítő eljárást követő nyomozásban az ügyészség, a rendőrség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) együttműködésével végrehajtott akcióban több helyszínen hat embert hallgattak ki gyanúsítottként. A két gyanúsított kormánytisztviselő a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Hajdú-Bihar megyei adó- és vámigazgatóságának beosztottja.
A meglapozott gyanú szerint az egyik kormánytisztviselő - társa segítségével - a vállalkozóknak jogtalan előnyért, pénzért, húsáruért, ingyen kazánszerelésért rendszeresen belső információkat adott ki adóhatósági ügyekkel kapcsolatban. Tanácsokat is adott az adóeljárás kijátszására, valamint a hatóságon belüli jó kapcsolatait kihasználva, jogszerűtlenül soron kívüli ügyintézést biztosított. Az egyik tisztviselőt az ügyészek őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatását. A többi gyanúsított szabadlábon védekezik.

Míg a halál el nem választ: háromszor próbálta megölni férjét a szabadbattyáni nő

Publikálás dátuma
2019.03.20. 11:38
Illusztráció: AFP
Fotó: AFP
Gyógyszercserével és vízbe fullasztással is próbálkozott, végül megmérgezte a hozzá az utolsó pillanatig ragaszkodó áldozatot.
Előre kitervelt emberöléssel vádolja a Fejér Megyei Főügyészség az asszonyt, aki tavaly júniusban, a vádhatóság szerint szándékosan gyógyszerezte halálra élettársát. A gyilkosságot megelőzően a vádlott többször is próbált elválni férjétől, aki azonban teljesen elzárkózott a felvetéstől és minden lehetséges megoldástól. A szabadbattyáni nő ezután úgy döntött, hogy ha másképp nem megy végez a férfivel – állítja a főügyészség.
Először áprilisban próbálkozott, saját gyógyszereit adta be férjének, aki rosszul is lett, de ekkor még kórházba szállították. Májusban a feleség vízbe fullasztással kísérletezett: a fürdőző sértettnek azt mondta, hogy vitaminokat ad neki, ám valójában altatókkal tömte tele. Mikor a férfi elkábult a szerektől, a nő megpróbálta víz alá nyomni, de az áldozat döbbent kérdésére felhagyott a gyilkossági kísérlettel.
Harmadszorra azonban véghez vitte tervét: legalább 75 darab káliumtablettát – szív- és érrendszerre ható gyógyszereket – adott be valamilyen módon az áldozatnak, akit ezután magára hagyott, és dolgozni ment. A gyógyszeres dobozokat a munkahelyén dobta kukába; mikor másnap reggel hazaért, a férjét holtan találta, ezután értesítette a rendőrséget. Az ügyészség letöltendő fegyházbüntetést kért a letartóztatását töltő vádlottra, aki – ha bíróság is úgy ítéli meg – a Büntető törvénykönyv szerint akár 20 év szabadságvesztésre számíthat
Szerző

Személygépkocsinak ütközött, meghalt egy motoros a 10-es főúton

Publikálás dátuma
2019.03.19. 21:32
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A baleset Dorog és Tokodaltáró között történt kedd este. A motoros a kórházban halt bele sérüléseibe.
A kórházban belehalt sérüléseibe egy motoros, aki járművével személygépkocsinak ütközött a 10-es főúton, Dorog és Tokodaltáró között kedd este - közölte a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n. A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a helyszínelés jelenleg is tart, az érintett útszakaszon a forgalom félpályán halad.