Előfizetés

Előzetes kényszergyógykezelésre ítélték a csecsemőjét kádba fojtó anyát

MTI
Publikálás dátuma
2019.03.20. 18:55
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény szerint a nő elmeállapota a cselekmény elkövetése idején és a szakértői vizsgálat időpontjában is kóros volt.
Előzetes kényszergyógykezelést rendelt el a bíróság egy csecsemőjét kádba fojtó anyával szemben – közölte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán az MTI-vel. A rendelkezésre álló nyomozati adatok alapján a gyanúsított rendezett körülmények között, házasságban élt. 2018. július 6-án fiú gyermekük született. A nő október 26-án 12 óra körül fojtotta kádba gyermekét; tettét követően öngyilkosságot kísérelt meg, majd Szolnokra utazott, ahol a rendőrségen bejelentette, hogy megölte gyermekét. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja. A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója szerdán megszüntette a letartóztatását, egyúttal elrendelte a nő előzetes kényszergyógykezelését. Az igazságügyi elmeorvosi szakértői vélemény szerint a gyanúsított elmeállapota a cselekmény elkövetése idején és a szakértői vizsgálat időpontjában is kóros volt. A bíróság döntése szerint a szakértői vélemény megállapításaira figyelemmel jelenleg is tartani kell attól, hogy a gyanúsított zárt intézeti kezelés hiányában hasonló bűncselekményt követne el. A bíróság az előzetes kényszergyógykezelés végrehajtási helyéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki, amely az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb hat hónapig tart. A döntést az eljárásban részt vevő minden fél tudomásul vette, a végzés véglegessé vált – olvasható a közleményben. 

Jogerősen letöltendő börtönre ítéltek egy mohácsi férfit állatkínzás miatt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.20. 15:49
A kép illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az elítélt baltával ütlegelte, majd egy aknába dobta a kutyáit, amelyek a szenvedés után elpusztultak. Nyolc hónap börtönt szabtak ki rá.
Letöltendő börtönbüntetésre ítélte szerdán a Mohácsi Járásbíróság azt a hely férfit, aki tavaly baltával ütlegelte, majd egy aknába dobta a kutyáit, amelyek elpusztultak - olvasható a Pécsi Törvényszék honlapján. Az ítélete szerint az állatoknak különös szenvedést, majd pusztulásukat okozva elkövetett állatkínzás bűntette miatt
8 hónap börtönbüntetés vár rá,

és 2 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezték az eljárás során felmerült 253.683 forint bűnügyi költség megfizetésére. Ahogy arról a vádemelés idején mi is beszámoltunk, mohácsi férfi 2018. április 20-án, a délelőtti órákban a lakóházához tartozó területen, a vele és családjával élő két fekete színű, 1-2 éves keverék kan kutyák koponyáját egy baltával erősen megütötte, melynek következtében a kutyák koponyatetői részén súlyos csontsérülés, szilánkos törés következett be. Ezután az állatokat a lakóház közelében lévő aknába dobta, ahol rövid időn belül elpusztultak.

Az ítélet jogerős, az elítélt a szabadságvesztés büntetés kétharmad részének kitöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.

Hat munkást gázolt el egy sofőr Papon, mind súlyos sérüléseket szenvedtek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.20. 14:50

Fotó: police.hu
A munkásokhoz mentőhelikoptert kellett hívni, de az autóban ülő két személy is megsérült a tisztázatlan körülmények közt történt balesetben.
Szerda kora délután egy személygépkocsi sofőrje lesodródott az útról és hat munkást elgázolt Pap belterületén, írja a police.hu. A baleset következtében
a hat munkás súlyos, míg a személygépkocsiban tartózkodó két személy könnyű sérülést szenvedett.

A sérültek elszállítása érdekében a helyszínre mentőgépkocsi és mentőhelikopterek is érkeznek. A rendőrök az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.