Agyonverte élettársát, majd kihívta a rendőröket

Publikálás dátuma
2019.03.21. 14:33
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Vádemelés jöhet a Marina-parti hajléktalangyilkosság ügyében: a gyanúsított először bejelentést tett, később már őt hallgatták ki a rendőrök.
VV Fanni halála után sajtóvisszhangot kapott a hír, hogy 2017 decemberében újabb gyilkosság történt a Marina-parton, egy Turóc utcai, hajléktalanok lakta romházban. Az eset hátteréről a Magyar Nemzet is beszámolt. A rendőrség adatai szerint  a gyanúsított, egy román állampolgár december 12-énolyan brutálisan megverte 42 éves barátnőjét, hogy a nő belehalt sérüléseibe.  
A férfi ezután segítséget kért, és a 112-es segélyhívón bejelentést tett, hogy élettársát holtan találta. A helyszíni szemle során gyorsan a bejelentőre terelődött a gyanú – a férfit elfogták, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanújával kihallgatták. A több mint két évig tartó nyomozás a napokban lezárult, a rendőrség pedig átadta a vizsgálat iratait az illetékes ügyészségnek, írja a police.hu. 
Szerző

17 évig volt szökésben, Mexikóig jutott egy körözött magyar bűnöző

Publikálás dátuma
2019.03.21. 13:23

Fotó: Antal N. / ORFK
Miután nem sikerült észrevétlenül kifosztania egy szálloda vendégeit, menekülés közben négy embert késelt meg a most 40 éves férfi.
Mexikóban fogtak el egy férfit, akit egy 2001-es bűncselekmény miatt kerestek a hatóságok, írja az ügyészség. A vádirat szerint a jelenleg 40 éves vádlott több mint 17 évvel ezelőtt azért jelentkezett be egy budapesti, XII. kerületi szállodába, hogy ott vagyon elleni bűncselekményeket kövessen el a hozzá csatlakozó két férfi társával együtt.
A férfi az este folyamán a szálloda vendégeitől értékeket lopott el. A vádlott és társai magatartását a recepciós gyanúsnak találta, és ezt jelezte a hotel tulajdonosának, aki két segítőjével felelősségre vonta őket. A vádlott és társai ekkor el akartak menekülni, de útjukat állták - dulakodás alakult ki köztük, és a tulajdonos, illetve a vele levők között. A 40 éves férfi ekkor
elővett egy kést, azzal hadonászni kezdett, és mindhárom – őt és társait feltartani igyekvő – személyt megvágta, majd futásnak eredt. Ekkor a recepciós is elé állt, akit a vádlott többször megszúrt a mellkasán és a hasán.

Ezzel közvetlen életveszélyes sérülést okozott a sértettnek, akit csak a gyors orvosi ellátás mentett meg.
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói a szökésben lévő férfit 2018. június 27-én fogták el Mexikóban, a mexikói és amerikai hatóságok segítségével. A Fővárosi Főügyészség a férfi ellen aljas indokból elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot. A törvény a bűncselekményt tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni. A vádlott jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll. Ügyében a bíróság előkészítő ülést tartott, az eljárás tárgyalással folytatódik.
Szerző

Agymenők-koppintással előzné meg a baleseteket a rendőrség

Publikálás dátuma
2019.03.21. 11:22
Jelenet a Kreszmenők című baleset-megelőzési kisfilmből
Fotó: police.hu/ OBB/Black Home Production
A Kreszmenők az amerikai sitcom másolatának tűnik: a videóban egy Sheldon-szerű figura fejti ki tudományos megalapozottsággal a láthatósági mellény hasznát.
Újabb meglepő prevenciós videót tett közzé honlapján a rendőrség. Az Országos Balesetmegelőzési Bizottság megbízásából készült animációt egyértelműen a világsikerű Agymenők (The Big Bang Theory) sorozatról mintázták: címe Kreszmenők, két szereplője a sorozat két legismertebb alakját, Sheldon Coopert és Leonard Hopstader kutatókat idézi meg, a rajzfilmet pedig karakterek magyar szinkronszínészei, Csőre Gábor és Szabó Máté szinkronizálták.
Csőre Gábor és Szabó Máté szinkronmunka közben
Fotó: police.hu
A több részesre tervezett sorozat első része jelent meg most, a filmben vagy ajánlásában azonban egyetlen szóval sem említik az ötlet forrását. 
A baleset-megelőzési kisfilm tehát olyan, mint a magyar narancs: kicsi, sárga, savanyú, nem is túl eredeti, de legalább a miénk. Az animációt ugyanaz a Black Home Produktion,( vagyis Fekete Patrik egyetemista készítette), mint a rendőrség 18-as karikás zombis prevenciós videóját , amiben egy mobilozó, élőholtként tántorgó fiatal lányt gázolnak el.
A zombis film komoly visszhangot váltott ki, mi is írtunk róla, cikkünkre válaszolva pedig a rendőrség megerősítette: provokálni akartak a felkavaró tartalommal, örültek, hogy sikerült.
Szerző
Frissítve: 2019.03.21. 11:23