Budapest;ivóvíz;Gazdagrét;

2019-03-22 10:44:04

Ólommal lehet tele egy gazdagréti iskola vize, az egész környék mérgezéstől fél

A szakembereknek egy hete hiába keresik, honnan kerül az ólom az ivóvízbe. Az iskolaigazgató közölte: azt az előzetes információt kapta, hogy az új vizsgálat nem mutatott ki hibát.

Már egy hete csak palackos vizet ihatnak a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola diákjai és dolgozói az ólomszennyezettség miatt, írja a Bors.

Az iskola igazgatója szerint nem a bejövő vízzel van a probléma, mivel ott még jó az ivóvíz minősége. „A szakértők szerint az iskolán belül van a probléma, de egyelőre nem tudjuk, hogy pontosan hol. Azon vagyunk, hogy minél előbb visszaálljon a rend” – nyilatkozta Brucker László. Az iskola 1986-ban épült, amikor már elvileg nem használtak ólmot a vízvezetékrendszerben.

– tette fel a kérdést egy az iskolával szemben lakó nő. Ugyan elvileg csak az intézmény érintett, de a lap úgy tudja, a környékbeliek is aggódnak, vajon náluk is jelen van-e a probléma. A közelben lévő másik iskolában is inkább csak palackos vizet isznak a gyerekek.

Egy szakértő szerint akár milliós tétel is lehet megtalálni és helyrehozni a hibát az iskolában. Szerinte vagy a csövek szennyezik az ivóvizet, vagy a meleg víz előállításánál kerül bele az oda nem illő anyag.