Budapesten fogták el az Iszlám Állam egy terroristáját (videó)

Publikálás dátuma
2019.03.22. 13:54

Fotó: Gail Orenstein / AFP/NurPhoto
Bizonyítható, hogy egy család 20 tagjával végző mészárlásban személyesen is részt vett a Ferihegyen hamis iratokkal elkapott férfi.
Egy szír állampolgár férfit 2018. december 30-án ellenőrzés alá vontak a Liszt Ferenc repülőtéren, írja közleményében Ibolya Tibor fővárosi főügyész. A 27 éves férfi hamis okirattal igazolta a saját és a vele lévő nő személyazonosságát, ezért a bíróság embercsempészés bűntette és más bűncselekmény miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, valamint 3 évre kiutasította Magyarországról. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal azonnal megtette a szükséges intézkedéseket a külföldi Görögországba történő kitoloncolására, ahol a szír állampolgár menekültstátusszal rendelkezik. A kitoloncolás végrehajtása érdekében a férfi idegenrendészeti őrizetbe került.
Ám itt még nem ér véget a történet: az Eurojust magyar és belga nemzeti tagjai, a belga igazságügyi hatóságok, a Terrorelhárítási Központ, a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal, valamint a Fővárosi Főügyészség együttműködésének köszönhetően
kiderült, hogy a férfi 2016 óta az Iszlám Állam (ISIS) nemzetközi terrorszervezet tagja.

A nyomozás adatai alapján a férfi közvetlenül is részt vett a terrorszervezet embertelenségeiben. 2016-ban az ISIS Szíriában, Homs városában a terroristákhoz való csatlakozásra akart kényszeríteni egy helyi lakost. Mivel ő azonban megtagadta, hogy a terroristák közé álljon, azok bosszúból és a civil lakosság megfélemlítése céljából mintegy 20 családtagját kivégezték. A Budapesten elfogott szír állampolgár megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy
a lefejezéssel végrehajtott emberölésekben személyesen is részt vett.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség nyomozó ügyészei a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével a mai napon őrizetbe vették a férfit. Gyanúsítottként hallgatják ki minősített emberölés bűntettével elkövetett terrorcselekmény bűntette és terrorcselekmény előkészülete miatt.
Szerző
Frissítve: 2019.03.22. 21:32

Drogkereskedő bandát kapcsolt le a rendőrség (videó)

Publikálás dátuma
2019.03.22. 09:34

Fotó: police.hu
Csupán fél éve kezdtek kábítószert árulni Kispesten és Óbudán.
Bűnügyi információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy 44, egy 45 és egy 56 éves férfi, illetve egy 29 és egy 48 éves nő kábítószerrel, illetve engedély nélküli egészségügyi termékekkel kereskednek - írja a police.hu. Budapesten, tavaly augusztusban vágtak bele a bizniszbe a gyanú szerint.
A bűnszövetség úgy épült fel, hogy a kábítószert, illetve az engedélyhez kötött egészségügyi termékeket a 44 éves férfi rendelte külföldről. Ezeket négy társával árulta döntően Kispesten és Óbudán, de olykor külföldre is továbbértékesített.
Szerdán fogták el őket a nyomozók. Két lakásban tartottak házkutatást, ezek során
két kilogramm amfetamint, valamint további 140 gramm kábítószergyanús anyagot, mobiltelefonokat és 125 különféle zacskókba és dobozokba csomagolt tiltott egészségügyi termékeket találtak.

A kispesti nyomozók a bűnszövetség tagjait kábítószer-kereskedelem bűntette, illetve egészségügyi termék hamisításának bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként és őrizetbe vették őket.
Szerző
Frissítve: 2019.03.22. 09:50

Csecsemőgyilkosság Zichyújfalun - már második gyerekével végzett a fiatal nő

Publikálás dátuma
2019.03.22. 08:05

Fotó: police.hu
Egy erdőben szülte meg, majd magára hagyta korábbi gyerekét 2017-ben.
Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást 2019. március 16-án egy 23 éves nő ellen, aki a gyanú szerint egy zichyújfalui családi ház melléképületében a reggeli órákban megszülte, majd megölte újszülött gyerekét.
A gyanúsított a folytatólagos kihallgatása során beismerte, hogy 2017 nyarán is szült egy gyereket, akit magára hagyott. Két éve egy Pest megyei település erdős területén szülte meg a gyerekét, akit ezt követően magára hagyott. A nő a helyszíni kihallgatása során megmutatta a korábban elkövetett bűncselekmény helyét.
A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást két rendbeli 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett miatt folytatja.
Szerző