Több méter magas hullámok, veszélyes partszakasz - majdnem mozgásképtelenül sodródik az óceánjáró

Publikálás dátuma
2019.03.23. 17:47

Fotó: ODD ROAR LANGE / AFP
Összesen ezerháromszáz ember sorsa múlik azon, mire jutnak a mentőalakulatok.
Meghibásodott egy tengerjáró hajó hajtóműve Norvégia partjai közelében, ezért a fedélzeten tartózkodó több mint 1300 embert ki kell menteni – közölte a norvég rendőrség, írja az index.hu. A Viking Sky nevű hajó irányíthatatlanul sodródik a szárazföld felé, és vészjelzést adott le. A hajó a Viking Cruises csoport tulajdona, és a vállalat weboldala szerint 930 utas fogadására képes. A mentőhajók és helikopterek már elindultak a Viking Skyhoz, a szárazföldön pedig előkészítették az emberek fogadásához szükséges létesítményeket – közölték a mentők. A tengeren óránkénti 70 kilométeres sebességű szél fúj.  A BBC azt írja: a helyszínen több méter magasak a hullámok. A hajó kevesebb mint 5 kilométernyire van a parttól. Mindez a Hustadvika nevű körzetben történik, amely az egyik legveszélyesebb norvég partszakasz.  A BBC ugyanakkor azt is hozzáteszi, a hírek szerint a hajónak már sikerült újraindítania az egyik hajtóművet, és miközben a mentés folytatódik, valamennyit már tudott távolodni a parttól.
Szerző

Zebrán átfutó kislányt gázoltak el Veszprémben

Publikálás dátuma
2019.03.23. 16:32
A veszprémi baleset helyszíne
Fotó: police.hu
A 11 éves gyerek súlyosan megsérült a balesetben, a rendőrség is vizsgálja a történteket.
Zebrán ütöttek el egy gyereket szombaton kora délután, a veszprémi Brusznyai Árpád úton. A 11 éves kislány a kijelölt helyen, ám futva akart átkelni az úttesten amikor egy jobbról érkező személyautó elsodorta, a balesetben nyolc napon túl gyógyuló, tehát súlyosnak számító sérüléseket szenvedett.
 A baleset körülményeit a Veszprémi Rendőrkapitányság vizsgálja. A rendőrség a történtek kapcsán azt is hangsúlyozza, hogy a zebrán való átkelés során a gyalogosoknak is fokozottan kell figyelniük, piros jelzés esetén pedig soha ne próbáljanak átjutni.
Szerző

Egymást érik a karambolok, teljesen megbénult az M5-ös

Publikálás dátuma
2019.03.23. 12:34
Rendőr dolgozik az inárcsi négyes karambol helyszínén
Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Két baleset is történt rövid időn belül az autópálya Budapest felé vezető szakaszán, öt ember sérült meg az ütközésekben.
Két súlyos baleset is történt szombat reggel és délelőtt az M5-ös fővárosba vezető oldalán: fél kilenc előtt négy személyautó ütközött Inárcs közelében, a karambolban négy ember szenvedett sérüléseket. 
A helyszínelés idejére az autópálya érintett szakaszát teljes szélességére lezárták a rendőrök, a forgalmat Újhartyánnál a a 46108-as számú útra terelték, írja a police.hu. A következő baleset viszont éppen Újhartyán térségében történt a katasztrófavédelem szerint. A 42-es kilométerszakaszon tizenegy óra körül egy furgon és kamion ütközött össze, a furgon sofőrje pedig olyan súlyosan sérült, hogy mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani.
Szerző
Frissítve: 2019.03.23. 12:38