Egy vendégmunkás testrészeit rejtegette a zsák, amit gyerekek találták meg

Publikálás dátuma
2019.03.25 08:01

Fotó: Shutterstock
Sikerült azonosítania a rendőrségnek a férfit, akinek feldarabolt testét több mint három hete találták meg Jászalsószentgyörgyön.
Egy férfi holttestét találták meg március 2-án Jászalsószentgyörgy külterületén. Akkor még csak annyit mondott a rendőrség: az ismeretlen személyazonosságú férfi bűncselekmény áldozata lett. Ám azóta kiderült:
egy feldarabolt testre bukkantak rá bicikliző gyerekek a falu határában, egy híd alatt.
A nyomozóknak mostanra sikerült kideríteniük a horrorisztikus módon meggyilkolt és megcsonkított, titokzatos áldozat kilétét - írja a Blikk. "Egy kivégzett vendégmunkást rejtett a zsák" - nyilatkozta a lapnak egy helybeli. Az értesülést részben a rendőrség is megerősítette: már valóban tudják, ki volt a Jászalsószentgyörgyön talált áldozat, de a nyomozás jelenlegi szakaszában nem mondanak többet az ügyről.
"Először is össze kell rakni a darabokat, hogy azok ismét egy testet alkossanak. Ezek után keresnek egyedi jeleket, például műtéti heget, tetoválást vagy fémprotézist. Fogászati és DNS-profilt is készíthetnek: utóbbi segítségével akár nemzetközi szinten is ellenőrizhető a minta" - nyilatkozta az azonosítás folyamatáról Szeles Géza igazságügyi orvos szakértő.
Az ismeretlen személyazonosságú holttestet a szabályok szerint 30 napon belül el kell temetni, a költségeket az az önkormányzat állja, ahol a testet találták.

Bepöccent gazda vert félholtra egy tolvajt Nyárlőrincen

Publikálás dátuma
2019.04.23 17:58

Fotó: AFP/Biosphoto/ Green Eye
A barackos fosztogatója jobban járt volna, ha a polgárőrök kapják el, a tulaj azonban gyorsabb volt - és dühösebb is.
Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség egy nyárlőrinci férfival szemben, aki a tanyájáról barackkal megpakolt autóval távozó tolvajt utolérte, és több ütéssel életveszélyesen bántalmazta. A 43 éves vádlott 10 hektáros külterületi ingatlanán őstermelőként gazdálkodik. Az éjszakai terménylopások miatt tavaly nyáron mozgásérzékelő vadkamerát szerelt fel, amely a gazda mobiljára küldött felvételt minden, érzékelt tárgyról.
2018. július 4-én éjjel 1 órakor a kamerarendszer képet küldött egy autóról, amely barackkal teli ládákkal épp távozott a tanyáról. A vádlott a polgárőrség egyidejű értesítése mellett azonnal autóba ült, hogy a feltételezett tolvajt tetten érje. Egy erdei keskeny dűlőúton hajtott, amikor szembe jött vele a videón is látott kocsi. A sértett rájött, hogy nagy bajba került– a keskeny úton hátramenetbe kapcsolt, és megpróbált elmenekülni, azonban egy villanyoszlopnak ütközött. Ekkor a tagbaszakadt, ellenfelénél jóval erősebb gazda a ládákkal megpakolt kocsihoz rohant, a lehúzott ablakon keresztül elkapta a sofőr ruháját, és ököllel többször is mellkason ütötte a férfit. 
A bántalmazás következtében a sértett öt bordája eltört mellkasában légmell alakult ki, amely közvetlen életveszélyes sérülésnek minősül.
A büntetlen előéletű vádlottat az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és esetében felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri A férfi szabadlábon védekezik, bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Átszakította a kerítést, majd egy családi ház teraszán kötött ki a kisteherautó

Publikálás dátuma
2019.04.23 15:07

Fotó: MTI/ Máthé Zoltán
A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött Kisapostagon.
A buszmegállón keresztül hajtva átszakította a kerítést és egy családi ház teraszán állt meg egy kisteherautó Kisapostagon, a Petőfi Sándor utcában. A jármű két tetőgerendát tartó oszlopot is kidöntött – írja honlapján a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A dunaújvárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. A balesetben két ember megsérült, őket a mentők kórházba szállítják.