Elveszítette a többségét Püspökladányban a Fidesz

Publikálás dátuma
2019.03.25. 13:52

Fotó: Népszava
Időközi önkormányzati választást tartottak, miután két választókerület képviselője is lemondott tisztségéről.
A Hajdú-Bihar megyei Püspökladányban vasárnap két egyéni választókerületben – az 5-ösben és a 7-esben – is időközi választást tartottak, miután mindkét választókerület képviselője lemondott tisztségéről. Az 5-ös választókerületben hat, a 7-es választókerületben három független jelölt indult, a két névjegyzékben mintegy háromezer választópolgár szerepelt. A Jobbik közleményéből kiderül, hogy – az 5-ös választókerületben Borsos László, a Jobbik korábbi önkormányzati képviselője nyert, a szavazatok több, mint 40 százalékával. Borsost a Jobbik mellett két egyesület is támogatta. A vert mezőnyben szerepel a Fidesz egykori helyi alelnöke és képviselője, Dienes Zoltán is. – a 7-es választókerületben a szintén Jobbik és civil támogatással induló független jelölt, Varga Zoltán győzött, aki a szavazatok 73 százalékát nyerte el. Ebben a körzetben utolsó helyen végzett a Fidesz jelenlegi püspökladányi alelnöke, Szabó János a szavazatok alig több, mint 10 százalékával. „Ezzel a Fidesz elveszítette a többségét a helyi képviselő-testületben. Püspökladányban is bebizonyosodott, hogy hiteles ellenzéki jelöltekkel legyőzhető a kormánypárt” – hangsúlyozta a párt.
Szerző

Plakátcégek öncenzúrája miatt fulladt kudarcba a Momentum kampánya

Publikálás dátuma
2019.03.25. 13:49

Fotó: Momentum
Orbánt és Rogánt tették volna plakátjaikra, de az általuk megkeresett vállalatok csak informálisan jeleztek vissza: ilyet ők nem mernek meglépni.
Órásplakáton üzent volna Orbánnak a Momentum, de falakba ütköztek, írja a hvg.hu. Mint a párt szóvivője, Hajnal Miklós bejelentette, csaknem 4 millió forintot gyűlt össze a "Valóság-kampányukra". A terv az volt, hogy - először - a kormány Soros–Juncker-kampányára reagálnak, többek közt Orbán Viktort és Rogán Antalt óriásplakátra téve, "álellenségek helyett a valós problémákról beszélve". Ám
az általuk megkeresett öt plakátcégtől semmi hivatalos választ nem kaptak, csak informálisan jelezték többen, hogy nem mernek olyan plakátkampánynak helyet biztosítani, amely Orbánt támadja.

A kormány ugyan a néppárti nyomásnak engedve, már félbehagyta a maga kampányát, de a Momentum azért is folytatja az akciót. Tájékoztató szórólapozásba kezdenek, és országot bejáró plakátautó-kampányt indítanak.
Szerző
Frissítve: 2019.03.25. 16:04

Rendőrök lepik el a vonatokat és a pályaudvarokat

Publikálás dátuma
2019.03.25. 13:35

Fotó: Népszava
Kedd reggeltől 24 órán keresztül végeznek fokozott ellenőrzést.
A magyar rendőrség fokozott ellenőrzést végez a vasúti biztonság érdekében – írja a police.hu. A tájékoztatás szerint a RAILPOL (Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete) által koordinált 17th Rail Action Day 24 Blue akció során az abban részt vevő szervek 2019. március 26-án (kedden) 7 órától 24 órán keresztül végeznek fokozott ellenőrzést. Az akció célja a személyszállító vonatokon, vasútállomásokon és környékükön elkövetett jogsértések megelőzése, valamint az ellenük történő hatékony fellépés, illetve a csomagok ellenőrzése a szerelvényeken, illetve a pályaudvarokon.
Szerző