Majdnem húsz macskát mérgeztek meg két hét alatt Felgyőn

Publikálás dátuma
2019.03.25. 15:59
Képünk illusztráció
Fotó: Frederic SOREAU / AFP/Photononstop
A tettes fagyállós tejjel és eledelbe rejtett gombostűdarabokkal öli meg az állatokat.
Csaknem húsz macskát és két kutyát mérgeztek meg két hét alatt a Csongrád megyei Felgyőn – derül ki a delmagyar.hu cikkéből. A falut felháborították a történtek. Horváth Lajos polgármester elmondta: akadt olyan ház is, ahonnan három, ápolt, gondozott macska tűnt el, másnak a kutyáját mérgezte meg valaki. Volt olyan macska, amelyet fagyállós tejjel végeztek ki, a másikat eledelbe rejtett gombostűdarabokkal, de gyanakodnak patkányméregre is.
„Találgatások vannak, hivatalos gyanúsított nincs. Amikor közhírré tettük, hogy hivatalos boncolást kérünk, akkor hirtelen abbamaradt a macskák mérgezése”

– tette hozzá.

A portál szerint az esetek a a Hámán Kató, a Rákóczi és a Gárdonyi utca vonzáskörzetében történtek.
Szerző

A belek helyett drog és mobil lapult az összevarrt patkányban

Publikálás dátuma
2019.03.25. 15:59

Fotó: Shutterstock
A galamb és a teniszlabda már uncsi a csempészeknek.
A személyzet a minap rutinellenőrzést tartott egy börtönben a délnyugat-angliai Dorsetben, írja a 24.hu. Az ellenőrzés során három halott patkányt találtak, és észrevették, hogy varratok vannak a gyomruknál. Zsigerek helyett drogot, mobiltelefont és SIM-kártyákat találtak bennük. A brit igazságügyi minisztérium közleménye szerint olyannal már találkoztak, hogy teniszlabdákat vagy galambokat használtak csempészetre, de a patkány teljesen új dolog.  A hatóságok szerint az állatokat egyszerűen bedobták a börtönbe, a terv pedig az volt, hogy azokat egy elítélt majd összegyűjti, az árut pedig eladja.
Szerző

„Van egy súlyos története”: hosszú vizsgálat vár a terrorgyanúval letartóztatott F. Hasszánra, aki gyakorlatilag analfabéta

Publikálás dátuma
2019.03.25. 15:35

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
Védője szerint akár június végéig is bent tarthatják a férfit, az ügyészség meghosszabbíthatja letartóztatását. Az ügyben felbukkant egy védett belga tanú is, aki a férfit vádolja.
Mérget vehet rá, hogy plusz két hónapig letartóztatásban tartják - mondta a Népszavának Kelen László ügyvéd, mikor védencéről, a terrorizmus gyanújával letartóztatott F. Hasszánról kérdeztük. Lapunk részletesen beszámolt a TEK-kommandósok által kísért 27 éves szír férfi ügyéről, akit azzal gyanúsítanak, hogy három éve az Iszlám Állam magas rangú vezetőjeként részt vett húsz ember kivégzésében Homsz városában.
 A gyanúsítás egyelőre meglehetősen ingatag lábakon áll – véli Kelen – az állítólagos terroristáról készített fényképek elmosódottak, igazságügyi szakértő kell megvizsgálja, hogy valóban F. Hasszán látható-e rajtuk. Ráadásul több dolog is bűnössége ellen szól. Például, hogy nem törődik a beismerő vallomással járó kedvezményekkel, következetesen hangoztatja ártatlanságát; az ügyvéd azt is inkább ártatlanságra utaló körülménynek tartja, hogy elmondása szerint
F. Hasszán analfabéta, iskolázatlan ember, márpedig írástudatlanként nehezen vezethette az Iszlám Állam egységeit, koordinálhatott volna merényleteket.

Idő kell ahhoz is, hogy a F. Hasszán történetét is ellenőrizzék a hatóságok: a férfi verziójáról Kelen nem akart beszélni, de – amennyiben bizonyítható – a beszámoló tisztázni fogja védencét a terrorcselekmények gyanúja alól. Mint megtudtuk, Hasszánra Belgiumból is érkezett terhelő vallomás, egy fedett tanú fényképekkel próbálta igazolni, hogy a férfi részt vett a homszi mészárlásban. Ezeket a képeket is el kell kérni a belga társhatóságoktól, kideríteni, hogy tényleg védencem van rajtuk, és egyáltalán abban a szituációban, amivel gyanúsítják – mondta Kelen László, aki épp ezért biztos az ügy elhúzódásában. Az ügyvéd lapunknak hangsúlyozta, ha bebizonyosodik védence bűnössége, az életfogytiglani szabadságvesztést is indokoltnak tartja, de amennyiben ártatlan, már a gyanú is életre szóló pecsétet jelenthet számára. Balla Irma fiát nyolc évig tartották anyja gyilkosának; mára kiderült, hogy ártatlan, de azt a nyolc évet senki sem adja vissza neki - emlékeztetett a jogász.
Az F. Hasszán körüli médiahírverés mindenesetre a börtönben sem maradt visszhang nélkül, az ügyvéd aggasztó momentumként említette, hogy a gyanúsított szír szobatársa is hallott már az esetről, amiről csak fordításban, külső forrásból értesülhetett. 
Szerző
Frissítve: 2019.03.25. 16:16