Lapátnyéllel vertek halálra egy idős férfit Pándon

Publikálás dátuma
2019.03.26. 09:35

Fotó: police.hu
Az áldozat élettársa súlyosan megsérült. A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására.
Emberölés és súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 24 éves pándi férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint a férfi múlt pénteken este betört egy pándi házba, ahol egy szerszámnyéllel bántalmazta az ott lakó 88 éves férfit és 52 éves nőt, majd elhagyta a helyszínt. Az idős férfi szombaton, kórházba szállítását követően életét vesztette, a nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Az esetről szombat délután érkezett bejelentés a rendőrségre, amelyet követően rövid időn belül a rendőrök Pándon elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A 24 éves férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A további eljárást a gyanúsítottal szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával folytatja.       

Korábban többször is lopott a házból

Az ügyészség közleményében további részleteket is közölt a bűncselekményről. Mint írják, a gyanúsított korábban több alkalommal lopott a 88 éves férfitól, aki emiatt feljelentette őt. A fiatal pándi férfi ezért haragudott az idős emberre. A gyanúsított pénteken, valamivel éjfél előtt ment a sértett házához, ahol kibontotta a tetőt, így tudott bemászni az épületbe. Egy lapátnyéllel több alkalommal megütötte a fején az idős férfit, és a sértett élettársát is bántalmazta. Ezután mindkettőjüket sorsára hagyta. A férfit és a nőt másnap délután találták meg a hozzájuk látogató rokonaik. „A fiatal férfi aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítható. Ez a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, ezért a férfi szökésének veszélye fennáll. Attól is tartani lehet, hogy a gyanúsított szabadon hagyva, újabb bűncselekményt követne el. Mindezen körülmények kizárólag a gyanúsított letartóztatásának elrendelésével akadályozhatók meg” – hangsúlyozza az ügyészség. A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére.
Szerző

Három autó ütközött, teljesen lezárták a 4-es főutat Pilisnél

Publikálás dátuma
2019.03.26. 07:47
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A balesetben egy ember megsérült. A helyszínelés és a műszaki mentés már befejeződött, így feloldották a lezárást.
Összeütközött három autó kedd reggel a 4-es számú főúton, Pilisnél – írja a police.hu. Az elsődleges adatok szerint a balesetben egy ember megsérült. A helyszínelés és a műszaki mentés már befejeződött, így feloldották a teljes útlezárást.
Szerző
Frissítve: 2019.03.26. 10:15

Fegyházba, börtönbe küldték a népligeti erőszak résztvevőit

Publikálás dátuma
2019.03.25. 21:18
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A négyfős társaság egy magatehetetlen, részeg nő kiszolgáltatott helyzetével élt vissza.
Elsőfokú, nem jogerős ítéletet hirdetett a Pesti Központi Kerületi Bíróság abban a büntetőügyben, amelyben négy férfit azzal vádoltak, hogy 2015 nyarán egy külföldi nővel szemben szexuális erőszakot követtek el a Népligetben.
A március 25-én kihirdetett ítéletében a bíróság a sértett védekezésre és akaratnyilvánításra képtelen állapotát felhasználva, azonos alkalommal, többek által elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérlete miatt a II. rendű vádlottat 4 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte.  Az elsőfokú ítélet szerint a többi vádlott a fenti bűncselekményt bűnsegédként követte el. Ezért a bíróság az I. rendű vádlottat 2 év fiatalkorúak börtönében letöltendő szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra, a III. rendű vádlottat 2 év 6 hónap börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra, a IV. rendű vádlottat pedig 3 év fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.
Az ítélet szerint a vádlottak 2015 nyarán Budapesten az esti órákban egy erősen ittas külföldi állampolgárságú nőt vettek fel az autójukba azzal a céllal, hogy mindannyian közösüljenek vele. Az akkor már akaratnyilvánításra és védekezésre képtelen nőt a X. kerületben a Népliget melletti erdős területre vitték, ahol a másodrendű vádlott megerőszakolta a sértettet. Tekintettel arra, hogy az áldozat magatehetetlen volt és, a többi vádlott nem visszaélni helyzetével, végül kitették az autóból. Az ítéletet a bíróság a vádlotti vallomásokra – köztük az I. rendű vádlott nyomozati szakban tett beismerő vallomására –, a rendőri jelentésekre, a tanúvallomásokra, a szakértői véleményekre és egyéb tárgyi, valamint okirati bizonyítékokra alapította. 
Az eljárás során egyértelműen kiderült, hogy a sértett a cselekmény idején akaratnyilvánításra képtelen állapotban volt. A szexuális cselekmény megtörténtét pedig a vádlottak vallomásai, illetve a szakértői vélemények és egyéb okirati bizonyítékok támasztották alá. A bíróság a vádlottak tekintetében enyhítő körülményként értékelte az eljárás elhúzódását, mivel a külföldi vonatkozás miatt a bizonyítás nehézkes volt. Továbbá azt is figyelembe vette, hogy a vádlottak cselekménye csak kísérletnek minősült, mert a többek által elkövetett szexuális erőszak feltétele, hogy legalább két elkövető cselekménye befejezett legyen. Jelen ügyben azonban ilyennek csak a II. rendű vádlott tette volt tekinthető.
Szerző