Lapátnyéllel vertek halálra egy idős férfit Pándon

Publikálás dátuma
2019.03.26 09:35

Fotó: police.hu
Az áldozat élettársa súlyosan megsérült. A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett a gyanúsított letartóztatására.
Emberölés és súlyos testi sértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 24 éves pándi férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon – írja a police.hu. A nyomozás adatai szerint a férfi múlt pénteken este betört egy pándi házba, ahol egy szerszámnyéllel bántalmazta az ott lakó 88 éves férfit és 52 éves nőt, majd elhagyta a helyszínt. Az idős férfi szombaton, kórházba szállítását követően életét vesztette, a nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Az esetről szombat délután érkezett bejelentés a rendőrségre, amelyet követően rövid időn belül a rendőrök Pándon elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét. A 24 éves férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására. A további eljárást a gyanúsítottal szemben a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szakértők bevonásával folytatja.       

Korábban többször is lopott a házból

Az ügyészség közleményében további részleteket is közölt a bűncselekményről. Mint írják, a gyanúsított korábban több alkalommal lopott a 88 éves férfitól, aki emiatt feljelentette őt. A fiatal pándi férfi ezért haragudott az idős emberre. A gyanúsított pénteken, valamivel éjfél előtt ment a sértett házához, ahol kibontotta a tetőt, így tudott bemászni az épületbe. Egy lapátnyéllel több alkalommal megütötte a fején az idős férfit, és a sértett élettársát is bántalmazta. Ezután mindkettőjüket sorsára hagyta. A férfit és a nőt másnap délután találták meg a hozzájuk látogató rokonaik. „A fiatal férfi aljas indokból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítható. Ez a bűncselekmény kimagasló tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető, ezért a férfi szökésének veszélye fennáll. Attól is tartani lehet, hogy a gyanúsított szabadon hagyva, újabb bűncselekményt követne el. Mindezen körülmények kizárólag a gyanúsított letartóztatásának elrendelésével akadályozhatók meg” – hangsúlyozza az ügyészség. A Pest Megyei Főügyészség ezért indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére.

Kútba esett embert mentettek Megyaszón

Publikálás dátuma
2019.04.18 14:27
Tűzoltó a kútban egy korábbi mentésnél
Fotó: sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság
A sérült a családi ház udvarán lévő kútba zuhant bele.
Kútba esett egy ember a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón csütörtökön, sikerült megmenteni az életét - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság. A tájékoztatás szerint egy családi ház udvarán lévő kútba esett bele az ember. A szerencsi hivatásos tűzoltóknak sikerült mentőkötelek segítségével kiemelni őt a körülbelül tizenöt méteres mélységből. Átadták őt a mentőknek.

Baleset miatt lezárták a Budaörsi út egy szakaszát

Publikálás dátuma
2019.04.18 13:04

Fotó: Népszava/ Molnár Ádám
A karambolban ketten megsérültek
 Teljes szélességében lezárták a XI. kerületi Budaörsi út egy szakaszát csütörtök kora délután, mert két autó karambolozott - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a honlapján. A közleményben azt írták, hogy a balesetben ketten megsérültek. A forgalmat az Egér útra és a Kőérberki útra tereli.
Szerző
Témák
baleset