Eltűnt egy 98 éves asszony Budapesten

Publikálás dátuma
2019.03.26. 16:01
Illusztráció
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Vakarcs Gyuláné kedden tűnt el józsefvárosi otthonából, a rendőrség is keresi az idős nőt.
Fényképes körözést rendelt el a BRFK a 98 éves Vakarcs Gyuláné eltűnése miatt. Az asszony anélkül hagyta el VIII. kerületi tartózkodási helyét, hogy bárkinek szólt volna róla, hova megy – egyelőre a rendőrök sem találják, írja a police.hu.
Az idős nő 160 centiméter magas, vékony, rövid, ősz hajú, szeme barna. Eltűnésekor fekete cipőt, szürke nadrágot és kék mellényt viselt.

Őt keresik a rendőrök, megtalálásához a lakosság segítségét is kérik
Fotó: police.hu
A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy aki a kép alapján felismeri, tud hollétéről, akár névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.  
Szerző

Tűz ütött ki a Szent István kórház alagsorában

Publikálás dátuma
2019.03.26. 14:57
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az épületet 18 betegnek és 16 kórházi dolgozónak kellett elhagynia.
Kisebb tűz keletkezett a budapesti Szent István kórház egyik épületének alagsorában kedden, az eset során senki nem sérült meg. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, egy IX. kerületi, Haller utcai egészségügyi intézmény alagsorában pár négyzetméteren nem használt tárgyak égtek, és mivel kismértékben füst jutott fel az emeletre, 18 betegnek és 16 kórházi dolgozónak el kellett hagynia az épületet. Egy dolgozó a fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt porral oltó készülékkel megkezdte a tűz oltását, amelyet a tűzoltók fejeztek be – mondta, hozzátéve, hogy a tűz keletkezésének okát még vizsgálják. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a honlapján azt írja: a fővárosi katasztrófavédelem doktorszolgálata megvizsgált két, az oltást megkezdő dolgozót. A tűzoltók az épület szellőztetésén dolgoznak.
Szerző

Ki kellett üríteni a Szolnok Plázát

Publikálás dátuma
2019.03.26. 14:23

Fotó: Google Street View
Egy szeméttömörítő gép égett a földszinten, az épületet több mint 300 ember hagyta el.
Egy szeméttömörítő gép égett egy bevásárlóközpont földszintjén Szolnokon, az Ady Endre úton. Az áruházat kiürítették, több mint háromszáz ember hagyta el az épületet – írja honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A város hivatásos tűzoltói egy porral oltóval, majd egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották a tüzet. Az üzlettérbe nem terjedt át a füst, az épületet két ventilátorral folyamatosan szellőztetik.
A szoljon.hu cikke szerint a Szolnok Plázát Mintegy 110 dolgozónak és körülbelül 220-230 látogatónak, illetve vásárlónak kellett elhagynia. Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő a portált arról tájékoztatta, hogy az eset során nem történt személyi sérülés.
Szerző