Eljárás „Putyin komái" ellen

Publikálás dátuma
2019.03.27 20:53

Fotó: AFP/ Dmitry Astakhov
Gázügyekről tárgyalt a Gazprom vezérével a két ukrán politikus.
Törvénytelen határátlépés miatt eljárást indítanak Jurij Bojko ukrán elnökjelölt és Viktor Medvedcsuk ellenzéki politikus ellen - jelentette be az ukrán kormány ülésén Jurij Lucenko főügyész. Megvizsgálják a repülési szolgálat és a határőrség érintett munkatársainak felelősségét is, akik a tiltó rendelkezések ellenére lehetővé tették a két politikus oroszországi útját - tette hozzá. Mint a Népszava korábban hírül adta, Jurij Bojkót, aki a fölmérések szerint a negyedik helyen áll az elnökjelöltek népszerűségi listáján és mentorát, az elkötelezett oroszbarát, az ukrán sajtóban gyakran csak Putyin komájaként emlegetett Viktor Medvedcsukot pénteken Moszkva-környéki rezidenciáján fogadta Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök. Jelen volt Alekszej Miller, a Gazprom első embere is. A tudósítások szerint főleg gázügyekről volt szó: Oroszország állítólag készségét fejezte ki, hogy meghosszabbítja az év végén lejáró ukrán gáztranzit megállapodást, és gázszállítási ajánlatot is tett, ezer köbméterenként 240-260 dolláros áron. Ukrán részről komolytalannak nevezték az ajánlatot, és közölték, hogy a közeltmúltban az európai piacon 226 dollárért vásároltak, áprilisra pedig 217 dolláros árat ígérnek. Petro Porosenko ukrán elnök elítélte a moszkvai tárgyalásokat, mondván, a két politikus „térden csúszva járult az agresszor elé", az Ukrán Biztonsági Szolgálat pedig nyomban bejelentette, hogy jogi választ keres.     

Öt ember halt meg a szélvihar miatt az USA-ban

Publikálás dátuma
2019.04.20 14:01
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Georgia északkeleti részére, Észak- és Dél-Karolinára, valamint Virginiára tornádóriasztást adtak ki.
Öt ember vesztette életét a szélvihar miatt az USA-ban – írja az AP hírügynökség közlése alapján az ABC News. Pénteken a floridai Woodville-ben egy fa dőlt egy házra. Egy nyolc éves kislány életét vesztette, egy 12 éves fiú pedig megsérült. Korábban Mississippiben három, Alabamában egy ember halt meg a szélvihar miatt. Georgia északkeleti részére, Észak- és Dél-Karolinára, valamint Virginiára tornádóriasztást adtak ki.

Minisztériumi épületnél robbantottak Kabulban

Publikálás dátuma
2019.04.20 13:22

Fotó: AFP/ STR
A támadást három fegyveres követte el, állítólag az egyikük bejutott az épületbe.
Robbantás és lövöldözés volt Kabul központjában, a Kommunikációs és Informatikai Minisztérium épületénél helyi idő szerint szombat délelőtt, 11 óra 40 perc körül. A BBC-nek egy minisztériumi forrás azt mondta: a támadást három fegyveres követte el, és egyiküknek sikerült bejutnia az épületbe. A tizennyolc emeletes épületet több száz ember hagyta el.