Lövöldözés a körúton (videó)

Publikálás dátuma
2019.03.27. 19:57

Fotó: M. I.
A fegyver egy gáz-riasztó pisztoly volt, két férfit előállítottak.
Fél nyolc táján lövöldözés volt a fővárosi Teréz körút és Aradi utca sarkán. A nagy erőkkel kivonuló rendőrség igazoltatásokat végzett, falhoz állított gyanúsítottakat kérdezett ki. A járókelők bandák közötti lövöldözésre gyanakszanak. Tudósítónk szerint a rendőrök kést is emlegettek, illetve az egyik civil ruhás egy pisztolyt vizsgált.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság lapunkkal közölte, a helyszínen több ember közt verekedés tört ki, amely közben lövések dördültek. A rendőrök - az azonnali lakossági bejelentések után - perceken belül kiértek és elfogtak két érintettet.
A rendőrség fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy éles lőfegyverről nem volt szó, a lövéseket egy gáz-riasztó pisztolyból adták le, személyi sérülés pedig nem történt.

A két férfit a rendőrök előállították a VI. kerületi kapitányságra, ellenük felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indult büntető eljárás.
Szerző
Frissítve: 2019.03.27. 21:50

Feldarabolt holttest Jászalsószentgyörgyön - Beismerte a gyilkosságot egy huszonéves nő

Publikálás dátuma
2019.03.27. 18:08

Fotó: Police.hu
Bécsben követte el a bűncselekményt és onnan telekocsi szolgáltatással bőröndökben szállította haza az elhunytat, majd édesanyja segítségével rejtették el a holttestet a gyanúsított vallomása szerint.
Gyors eredményt hozott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóinak munkája, írja a police.hu: már nem csak azt tudni, kinek a feldarabolt holttestét találták meg március elején egy jászalsószentgyörgyi öntözőcsatornában, de
elfogták az emberölés bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható és a gyanú szerint a holttest elrejtésében közreműködő személyeket is.

A nyomozók március 25-én gyanúsítottként kihallgattak egy 27 éves nőt és 51 éves édesanyját, akiket őrizetbe vettek. A 27 éves nő részletes beismerő vallomást tett: elmondta, hogy Bécsben követte el a bűncselekményt, onnan telekocsi szolgáltatással bőröndökben szállította haza az elhunytat, majd édesanyja segítségével rejtették el a holttestet.
Szerző
Témák
gyilkosság

Budapestre tartott a repülő, amikor lézertámadás érte

Publikálás dátuma
2019.03.27. 17:51
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A fel és a leszállás pillanatai a legkritikusabbak, a lézer elvakíthatja a pilótát, legrosszabb esetben végzetesen roncsolhatja látását.
Lézerfénnyel próbálták megzavarni a Eurowings Stuttgart-Budapest járatának pilótáit a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelítése során kedd este, írja az airportal.hu. Az estetet az egyik utas rögzítette mobiltelefonnal. A videó végén az is észrevehető, hogy a személyzet lekapcsolta a repülőgép leszállófényeit, vélhetően azért, hogy a támadó ne tudjon célozni. A videót látva egy budapesti bázison dolgozó légitársasági pilóta megerősítette, hogy lézeres támadásról van szó.  Az elkövető szerencsére nem találta el pontosan a repülőgépet a fénycsóvával – legalábbis amikor a videó készült -, mert az sokkal drasztikusabb és zavaróbb fényhatást keltett volna a videón láthatónál. A lézeres támadások legtöbbször a repülés legkritikusabb szakaszaiban, fel- és leszállásokkor érik a repülőgépeket. A lézerfény több másodpercig tartóan elvakíthatja a pilótát, de rosszabb esetben maradandó egészségkárosodás, akár a látás részleges elvesztése is bekövetkezhet.
Az Eurowings-járat személyzete jelentette az eseményt a HungaroControl közelkörzeti légiforgalmi irányító szolgálata felé, a LiveATC-n visszahallgatható rádióforgalmazás szerint a pilóták behatárolták azt is, hogy körülbelül Inárcs térségéből érkezhetett a támadás.
Szerző
Témák
lézer repülő