Előfizetés

Megvan Fucsovics új edzője

MTI
Publikálás dátuma
2019.03.28. 17:41

Fotó: Facebook/Fucsovics Marc
A felkészülésében már korábban is közreműködő francia Olivier Tauma lett a férfi tenisz-világranglista 36. helyén álló Fucsovics Márton edzője.
Fucsovics Márton a Facebook-oldalán közölte, újra az az Olivier Tauma lesz az edzője, aki egyébként is csatlakozott volna a csapatához, de így most csak a 27 éves teniszezővel foglalkozik. A nyíregyházi teniszező korábban évekig dolgozott a nizzai akadémián a 45 éves Taumával. Egyelőre a wimbledoni bajnokság végéig állapodtak meg, de mindketten hosszabb távra tervezik az együttműködést. 
"Amikor elkezdtem edzőt keresni, akkor fontos szempont volt, hogy legalább húsz versenyre el tudjon jönni velem egy szezonban. A megfelelő személy keresésekor fontos volt a bizalom, hogy ne csak szakmailag, de emberileg is jól működjünk együtt"

- írta a magyar játékos.

Hozzátette, több jelölttel is beszélgetett és mindent mérlegelve végül a korábbi edzőjével állapodott meg.
"Mindig jól dolgoztunk együtt, sikeresek voltunk."

 Fucsovics - aki legközelebb az április 15-én kezdődő monte-carlói tornán versenyez - március elején jelentette be, hogy befejezte a közös munkát Sávolt Attilával, akivel három évet dolgozott együtt.

Óriási magyar siker az amerikai kamion-versenyen

Népszava
Publikálás dátuma
2019.03.28. 12:42

Fotó: OXXO Hungary Truck Racing
Élete első kamionversenyén azonnal győzött Molnár Bendegúz az OXXO pilótája.
Élete első kamionversenyén azonnal győzelemmel nyitott és elhozta a 10.000 dolláros fődíjat az OXXO Hungary Truck Racing Team pilótája, Molnár Bendegúz. Mindezt ráadásul az egyik legrangosabb amerikai kamionverseny-széria, a The Bandit Big Rig versenyén. Molnár Bendegúz 2018-ban csatlakozott Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatához, a kétszeres Eb győztes, kétszeres angol bajnok OXXO-hoz. Az ifjú pilótát hazai berkekben az egyik legígéretesebb autóversenyző reménységnek tartják és komoly jövőt jósoltak neki új csapatában, a kamionos szakágban is.    A 20 éves versenyző sporttörténelmet írt: mind a hazai kamionsport, mind az amerikai verseny történetében most fordult elő először, hogy egy ifjú pilóta, aki szakágában élete első versenyét futja, azonnal diadalmaskodjon és elhódítsa a verseny trófeáját. Molnár Bendegúz mindenféle kamionversenyzői tapasztalat nélkül már az időmérő edzéseken is kitűnt az egyébként erős, 17 kamionból és versenyzőből álló mezőnyből, fantasztikus eredményeket produkálva és egyre magabiztosabban uralva a pályát. Bravúros előzései és eredményei alapján a verseny hivatalos kommentátora Hungarian Top Gun titulussal illette. - A verseny előtt három nappal a Greenville Pickens Speedway-en ültem életemben először kamionban. Furcsa volt a nyers erő: ezt a járművet nem csak vezetni, hanem kezelni is kell. A versenyre úgy mentem, hogy fejben megpróbáltam mindent a lehető legjobban összerakni. Volt egy tervem, és végiggondoltam, hogy mit szeretnék elérni. Tudtam, hogy nagyon nehéz lesz, mivel rutinos pilóták ellen fogok versenyezni. Egy versenyző mindig nyerni szeretne, én is ezzel a szándékkal álltam rajthoz, de sosem gondoltam volna, hogy elsőre sikerül győznöm. Csodálatos érzés, hogy elértük ezt az eredményt! – mondta Molnár Bendegúz.  

Búcsút int a Honvédnak Gróf Dávid

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.03.28. 12:18

Fotó: honvedfc.hu
Nem tudott megegyezni a 29 éves focista és a kispesti vezérkar.
Otthagyja a Budapest Honvédot Gróf Dávid. A magyar válogatottnál is számításba vett 29 esztendős kapus és menedzsere jó ideje tárgyalásban állt a kispesti vezérkarral, ám nem sikerült egyezségre jutni – írja a Rangadó.  A portálnak Illés Zoltán, a HSI Soccer ügyvezetője azt mondta: korrekt döntés született a klub és a játékos közt, és fontos hangsúlyozni, hogy a játékos nagyon sokat köszönhet a Honvédnak. „Ami a jövőt illeti, a korábban említett ciprusi, amerikai és török lehetőség ma is aktuális, Dávid szeretne ismét külföldön védeni. Ugyanakkor hazai csapatok is hívják. Elképzelhető, hogy gyors döntés születik, már csak azért is, hogy Dávid tiszta fejjel tudjon a Honvédra összpontosítani az évad hátralévő időszakában.”