Sávszűkítés nehezíti hónapokig a forgalmat a budapesti Erzsébet hídon

Publikálás dátuma
2019.03.29. 20:05

Fotó: Népszava
Vasárnaptól júniusig nappal két sávra, a kisebb forgalmú 22 és 5 óra közötti időszakban egy sávra szűkül az útpálya.
Sávszűkítés nehezíti vasárnaptól a forgalmat Budapesten a Erzsébet híd pesti hídfőjénél - közölte a Budapesti Közlekedési Központ pénteken.
A híd dilatációjának cseréjét végzik vasárnaptól várhatóan június közepéig, ezért a Pest felé vezető útpályán, a pesti hídfő közelében egy rövid szakaszon nappal két sávra, a kisebb forgalmú 22 és 5 óra közötti időszakban egy sávra szűkül az útpálya.
A Buda felé tartó útpályát a munkavégzés nem érinti.

A rendőrség körözi Gulyás Mártont

Publikálás dátuma
2019.03.29. 19:30

Fotó: Népszava
A körözés jogalapja, a bűncselekmény megnevezése: GARÁZDASÁG.
Elfogatóparancsot adott ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság pénteken az ismert ellenzéki aktivista és blogger, a Közös Ország Mozgalom alapítója ellen. Garázdaságról van szó - honlapján csak ennyit közölt a rendőrség.
A Népszava értesülései szerint egy idézést akarnak átadni Gulyásnak.
Szerző
Frissítve: 2019.03.29. 19:37

MSZP: Hiába az Ab-döntés, semmit sem tesz a Fidesz, hogy kárpótolja az egészségkárosodott embereket

Publikálás dátuma
2019.03.29. 19:28
Képünk illusztráció
Fotó: Szalmás Péter / Népszava
Több százezer ember létfenntartása került veszélybe egy fideszes lépésnek hála, figyelmeztetett Tóth Bertalan. Ujhelyi István EP-képviselő pedig azt sorolta pénteken, mit jelent a szociális Európa.
Szerezzenek érvényt a strasbourgi emberi jogi bíróság és az Alkotmánybíróság döntéseinek, és kárpótolják az egészségkárosodott embereket, követeli Tóth Bertalan, az MSZP elnöke a kormánytól és az Országgyűléstől. Kijelentette:
"hét éve a Fidesz szétrombolta a rokkantellátást, s így veszélybe került megélhetésük".

Tóth Bertalan az EP-választási kampányhoz kapcsolódó országjárás pénteki, székesfehérvári sajtótájékoztatóján rámutatott, hogy a kormány akkori döntésével több százezer ember létfenntartása került veszélybe. Jelezte:
több érintett az Emberi Jogi Európai Bírósághoz fordult, amely megállapította, hogy a Fidesz döntése szerzett jogot vett el és emberi jogaikat sértett, majd az Alkotmánybíróság is úgy döntött, a kormánynak március 31-ig elő kell állítani egy tervezetet az érintettek kárpótlására.

Ám az Országgyűlés jövő heti üléstervében semmilyen erre vonatkozó előterjesztés nincs, ezért az MSZP határozati javaslatként benyújtotta a Mozgáskorlátozottak Egyesületének Országos Szövetsége komplex programját, amely ezt a kérdést rendezné.

A cél a szociális Európa

Ujhelyi István EP-képviselő, a párt kampányfőnöke elmondta: az MSZP-Párbeszéd a "Szociális Európa mentén" kampányol és felsorolta azokat a célokat, amelyekért a következő öt évben küzdeni kívánnak:
  • legalább 750 eurós (236 250 forint) minimálbért szeretnének mindenhol Európában;
  • legalább 300 eurós (94 500 forint) minimális nyugdíjat;
  • legalább 150 eurós (47 250 forint) minimális családi pótlékot;
  • hektáronkénti földalapú támogatást a gazdáknak;
  • az áfa maximumának 20 százalékra csökkentését; és
  • egy egységesen és kötelezően biztosítandó egészségügyi alapellátási szint meghatározását.
Ezen túlmenően bevezetnének egy szociális alapú, hallgatói ösztöndíj-rendszert, így pályázat útján a magyar fiatalok főiskolára, egyetemre mehetnének, ha egyébként anyagi okok miatt ezt nem tehetik meg.
Frissítve: 2019.03.30. 07:16