Lelőtték Nipsey Hussle rappert Los Angelesben

Publikálás dátuma
2019.04.01. 07:57
Nipsey Hussle
Fotó: MATT WINKELMEYER / AFP / Getty Images
Lövöldözés tört ki a zenész tulajdonában álló ruhaboltnál. A támadó elmenekült a helyszínről.
Meggyilkolták Nipsey Hussle rappert vasárnap Los Angelesben – jelentette az amerikai média a Los Angeles-i rendőrségre hivatkozva. A hírek szerint lövöldözés tört ki az utcán annál a Los Angeles-i ruhaboltnál, amely a rapper tulajdonában volt. Három embert lőttek meg, az állítólag véletlenül ott tartózkodó rappert három lövés érte, a kórházban belehalt sérüléseibe. A két másik áldozat súlyos állapotban van. A lövöldöző férfi elmenekült a helyszínről. Az ABC televízió tudósítása szerint a rapper mintha megérezte volna a közelgő tragédiát, mert vasárnap délután azt írta a Twitteren: „áldás az embernek, ha kemény ellenségei vannak”. A rendőrség nem bocsátkozott feltételezésekbe a lövöldözés okairól, megkezdte a nyomozást, és részleteket hétfő kora délutánra ígért.
A 33 éves, Los Angelesben született afro-amerikai Hassle - akinek eredeti neve Ermias Asghedom - az Egyesült Államok egyik legismertebb zenésze volt, az idén Grammy-díjra is jelölték. A ruhaboltot 2017 júniusában nyitotta meg, és tavaly szeptemberben már történt késelés és lövöldözés az üzletnél. A rendőrség azonban eredmény nélkül zárta le az ügyet, mert a bűncselekménynek nem voltak áldozatai, és a szemtanúk nem voltak hajlandók együttműködni a nyomozókkal. Így az elkövető személyére sem derült fény.
Szerző

Meghalt Oroszország második legnagyobb légitársaságának társtulajdonosa egy repülőbalesetben

Publikálás dátuma
2019.04.01. 07:15
Illusztráció
Fotó: Horst Galuschka / AFP
Az 55 éves Natalia Fileva Frankfurt közelében zuhant le magángépével. Egy másik utas és a pilóta is életét vesztette.
Életét vesztette egy repülőbalesetben az 55 éves Natalia Fileva, Oroszország második legnagyobb légitársaságának a társtulajdonosa. A szerencsétlenségben egy másik utas és a pilóta is meghalt – írja a BBC. A Siberia Airlines fő részvényese, Oroszország egyik leggazdagabb nője a Franciaországi Cannes-ban szállt fel a magángéppel. A repülő Frankfurt közelében zuhant le. Egyelőre nem tudni, pontosan mi okozta a balesetet. A légitársaság részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. A DPA német hírügynökség szerint további két ember is életét vesztette, amikor a baleset helyszínére tartó rendőrautó összeütközött egy másik járművel. A balesetben három rendőr súlyos sérüléseket szenvedett.
Szerző

20 millió szavazó, 39 jelölt, 2000 bejelentett csalás az ukrán elnökválasztás első fordulóján

Publikálás dátuma
2019.03.31. 21:34
Volodimir Zelenszkij
Fotó: Sputnik / Stinger
Az orosz kibertámadásokra is felkészültek, az eredményeket szigorúan papíron vezetik.
A választók körében készített exitpoll-felmérések szerint Volodmir Zelenszkij 30 százalék körüli támogatottságot ért el, míg a második helyen végzett Petro Porosenkóra a választók 18,5 százaléka voksolt vasárnap az ukrán elnökválasztáson. A volt miniszterelnök, Julija Timosenko 14 százalékot kapott, míg az Oroszország párti jelöltek közül Jurij Bojko végzett a legjobban, 14,2 százalékos eredménnyel.
A választáson minden korábbinál több, 39 jelölt indult, közülük csak háromnak, Zelenszkijnek, Porosenkónak és Timosenkónak volt esélye a második fordulóba jutásra, írja a hvg.hu. Nem kizárt, hogy az állítólagos választási csalásokkal kapcsolatos bejelentések magas száma miatt Timosenko nem fogja elismerni a választás eredményét - ugyanis
közel kétezer bejelentés érkezett különféle választási csalási kísérletekről az ukrán elnökválasztás napján.

A bejelentések többsége a választási csend megsértésére, és szavazatvásárlásra vonatkozott.
Kijevi források szerint a központi választási bizottság felkészült az esetleges orosz kíbertámadásokra, és ezért a hivatalos eredményt nem a digitális adatok, hanem a beérkező papíralapú jegyzőkönyvek alapján állapítják majd meg.
Az első adatok szerint a választói listán szereplő 30 millió ember mintegy hatvan százaléka vett részt a voksolásban. A legtöbb pénzt - 15 millió dollárt - hivatalosan Porosenko költötte kampányra. Zelenszkij különleges kampányt folytatott: nem tartott nagygyűléseket, nem tett közzé részletes programot és interjúkat is csak elvétve adott. Ezek helyett a közösségi médián keresztül a fiatalokat próbálta megszólítani.
A második kört április 21-én rendezik meg. A végeredmény nehezen megjósolható, de Zelenszkijnek nagyobb esélye lehet a diadalra: állítólag Timosenko is mögé fog állni, és az oroszpárti jelöltek támogatói is inkább rá szavazhatnak majd.
Szerző